// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in Special

Reanimatie training

AED training

Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een reanimatie training leer je hoe je iemand met een hartstilstand op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je tijdens deze training leert kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

Volgens een bepaalde structuur word aangeleerd welke stappen je moet doorlopen wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. Je leert het onwel geworden slachtoffer te benaderen, hartmassages te geven, te beademen en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kan je het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok reset het hart. Door het gebruiken van een AED heeft het slachtoffer een nog grotere kans op overleven.

Naast het reanimeren word je ook aangeleerd hoe je iemand die dreigt te stikken kunt helpen en een bewusteloze loper in een stabiele zijligging kunt leggen. Het is erg intensief om iemand te reanimeren. Het is daarom belangrijk dat je elkaar kunt afwisselen om de twee minuten. Hoe meer mensen kunnen reanimeren hoe groter de kans is dat terwijl je een training volgt er ook mensen bij zitten die kunnen reanimeren.

Wanneer je in de duinen traint kan het langer duren voordat er professionele hulp aanwezig is. We zijn dan op elkaar aangewezen. Net als onze slogan “Niet alleen, maar samen lopen!” kunnen wij jouw hulp goed gebruiken als jij dat natuurlijk ook wilt. Een paar maal per jaar doen we een oefening in de duinen met een pop om het realistischer te maken. Je bent uiteraard vrij om hier aan mee te doen. Nu de zomervakantie weer voorbij is gaan we weer starten met een aantal trainingen. Voor een aantal zal het een opfris moment zijn en voor anderen mogelijk de eerste keer. Dit gebeurt meestal op een woensdagavond. 19:00 tot 22:00 en daar kan je je dan voor inschrijven per mail.

De exacte data volgen nog. Ik hoop jullie snel te zien tijdens één van de reanimatie trainingen.

Laurens & Tinus

Eén reactie

  1. Eva
    Geplaatst op 15 oktober, 2015 om 19:39 | Permalink

    Weten we al waar het gaat plaatsvinden? en hoe laat precies?

    Grts, eva

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen