// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in Producttest

Foam rollen: Masseren op lucht

Lucht is ons nieuwe medicijn, en de foamrol past precies in dat inzicht. Een foamrol is eigenlijk een rol gebakken lucht. Maar veel lopers zijn er enthousiast over. Om voor of na het hardlopen de spieren in vorm te krijgen of te ontspannen. Je bent ermee je eigen masseur. Sommigen zeggen het is yoga voor hardlopers.  De redactie ging op onderzoek uit. Raymond nodigt ons uit op een stil uurtje in de Runnersworld winkel. We zijn skeptisch, maar volgen de aanwijzingen. Voorzichtig nemen we plaats, rollen de verschillende spierpartijen en ervaren direct de goddelijke pijn van het triggerpunt.

Een triggerpunt is een knoop in je spier. Zo’n triggerpoint in je spier vermindert de flexibiliteit waardoor de spier het minder goed doet en je meer kans op blessures hebt. Het kan pijn doen, staat in de bijsluiter, en dat doet het ook.

Door je eigen gewicht lijkt het werkelijk of een masseur daar heel stevig bezig is.

Hoe meer pijn je voelt, hoe strammer je spieren en hoe meer knopen. Met de foamrol komt de doorbloeding op gang. Hierdoor bereikt meer zuurstof je spiervezels en versnelt het herstelproces. De foamrol helpt ook bij het zachter maken van de knopen. Zoek je speciale oefeningen? Vraag het aan je fysio, of google het op het internet. Daar kan je ook vinden hoe je zelf een foamroller maakt van een stuk PVC pijp.

Hielp het ons? We hebben in ieder geval veel lol gehad, veel pijn geleden en de helft van de redactie is inmiddels blessurevrij.

IMG_2904

 

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen