// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in TrailFlash

TrailFlash Kwartaal 1 2018

door Tom E.

Het kwartaal waarin …


René wederom de kwartaalaftrap voor zijn rekening nam door al op 14 januari in Olne (België) Le trèfle à 4 feuilles te lopen. Deze trail bestaat uit vier verschillende rondes van achtereenvolgens 12, 11, 10 en 9km, waarbij na iedere ronde de mogelijkheid bestaat om uit te stappen. René bood dapper weerstand aan deze verleiding en volbracht alle rondes, waarmee hij zijn eerste trailmarathon kon afvinken. De foto (na afloop genomen) zegt genoeg. Chapeau.

Maarten de loopgroep verraste met een 9-meren route in onze eigen Kennemerduinen. Een groep van 9 lopers meldde zich op een vroege zondagochtend in januari om de zon boven ‘t Wed (eerste meertje) op te zien komen. Ruim 22km en een ‘geheim’ meertje verder eindigde de mooie route bij de Oosterplas. Het initiatief is voor herhaling vatbaar gezien de vele enthousiaste reacties. Of misschien een volgende keer een 9-toppen route?

Tom E en Willemijn afreisden naar de Ardennen voor de 50 kilometer van de Houffatrail winter. Helaas geen sneeuw te bekennen, maar modder was in overvloed aanwezig. Er zijn aangenamere manieren om de modder af te spoelen dan kopje-onder gaan in de Ourthe, maar effectief was het wel. Ondanks deze onvrijwillige duik veroverde Willemijn een mooie vierde plaats. Sportief als altijd wachtte ze daarna rillend van de kou nog ruim een half uur op haar maatje om hem te verwelkomen aan de finish.

Willemijn de Jutbergtrail in Dieren liep. Met 7,5km niet echt een afstand waar Willemijn normaal gesproken haar bed voor uitkomt, maar het doel hier was om een 16-jarige pupil te begeleiden bij zijn eerste trail. Ze moest haar ‘haas’ halverwege laten gaan, maar wist niettemin te genieten van de single tracks door het bos en de bomen om overheen te springen. Wederom viel haar een vierde plaats ten deel.

René naar Spanje trok om in het zonnige Andalusië zijn bergtrailtechniek bij te schaven. Het onvermijdelijke wandelen in plaats van hardlopen beviel minder, maar de uitzichten op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada maakten veel goed en de foto’s en filmpjes (door de canyon!) waren jaloersmakend voor de thuisblijvers.

René het prachtige parcours van de 50km lange SallandTrail “zwwwwaaaaaar” vond maar toch binnen de tijdlimiet liep voor het binnenhalen van 2 UTMB-punten. Aan de finish wachtten een persoonlijk onthaal door lokale legende Bertus, de medaille uitgereikt door Kim Mulder en een heerlijke duik in het zwembad van Nijverdal als beloning. Wat wil een mens nog meer?

… ons traditionele teamtrailweekend in de omgeving van La Roche-en-Ardenne weer plaatsvond. Het parcours van de trail was nog mooier en technisch uitdagender dan in voorgaande jaren en het weer wederom fantastisch zodat we met volle teugen van de omgeving (o.a. rotspartijen aan de Ourthe) konden genieten. 29 deelnemers in een mooie mix van recidivisten en nieuwkomers zorgden voor een zeer geslaagd weekend. De apple crumble van Sjoerd maakte een onuitwisbare indruk net als zijn verschijnen zonder hardloopschoenen. Na de nodige wisselingen wisten 12, deels ter plekke nog samengestelde, teams de 8, 16 of 27 kilometer lange trail te finishen. Op zondag werden door de liefhebbers de beenspieren nogmaals aan het werk gezet op de MTB. In La Roche was het, voor wie uitgemountainbiket was, goed toeven op het terras.

 

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen