// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in TrailFlash

TrailFlash Kwartaal 1 2018

door Tom E.

Het kwartaal waarin …

Tom E en Willemijn de Deventer-Arnhem trail liepen. Deze route van ruim 50 kilometer over de Veluwe is een van de “van station naar station”-routes waarvan routebeschrijvingen en GPX-bestanden op de site van MudSweatTrails beschikbaar zijn. Je kunt deze routes op eigen gelegenheid lopen en er is een open klassement aan gekoppeld waarbij foto’s van de stationsklokken bij start en finish gelden als “bewijs” van je gelopen tijd.

Meer info over deze uitgezette trailroutes hier.

Maarten en Lianne de kou van de indoor skipiste in Spaarnwoude trotseerden om deel te nemen aan een “Vertical K” wedstrijd. Een Vertical K(ilometer) is een trailrun waarbij deelnemers 1.000 meter moeten stijgen op een zo kort mogelijk parcours. MudSweatTrails organiseerde dit jaar voor het eerst in Nederland een serie van vier van deze wedstrijden waarvan Spaarnwoude de afsluiter vormde. Lianne had het al eerder gehad met de kou, maar Maarten completeerde de 38 beklimmingen die nodig waren om de 1000 hoogtemeters vol te maken.

Meer info over deze (vooral in Alpenlanden populaire) wedstrijdvorm hier.

… in tegenstelling tot vorig jaar (sneeuw!) de Vogezen er zomers bijlagen tijdens het Xtrails weekend rond het ski-oord Le Markstein. Kajo liep er de 22 kilometer lange Trail du Grand Ballon. Hieronder zijn verslag:

“Mijn derde trail en nu eentje met serieuze hoogtemeters. 22km leek me afstand die ik wel aan zou kunnen. Een half jaar 2x per week crossfit naast het lopen zou toch moeten helpen om dit uit te lopen. Aanvankelijk slechte weersvoorspelling maar bij de start strakke blauwe lucht en temperatuur 20 plus. Beetje onzeker of ik nu wel genoeg kilometers in benen heb. Heuvel af geeft al snel oplopende spanning in de bovenbenen en coördinatie wordt er niet beter op. Heuvel voelt beter en wat een goede keus om stokken mee te nemen. Na 11km verzorgingspost, hoe kan ik daar zo lang over hebben gedaan? De steile klimmetjes en afdalingen geven toenemende pijn in de benen. Apart dat op een vlakker stuk de benen ongeschikt leken voor een looppas. Even streng zijn en door de pijn heen lopen. Mooi leermoment! Uiteindelijk na ruim 2 uur na eerste loper binnen, maar voelt geweldig. Kijk uit naar nieuwe uitdaging in bergen!”

René zich naar Gulpen begaf voor de trailklassieker “Koning van Spanje”. 3,5 liter water en sportdrank hielpen hem 43 kilometer lang op de been te blijven in het zonovergoten en hete Limburgse heuvelland.

Lianne heel vroeg uit de veren ging om bij zonsopkomst klaar te staan voor een Dauwtraptrail van 15km door de bossen en duinen rond Soestduinen. De opbrengst van deze sympathieke kleinschalige “Social Trail” op Hemelvaartsdag ging naar het goede doel (Roparun) en de trail werd afgesloten met een uitgebreid trailbanket.

René in de Belgische Ardennen hoogtemeters trainde in de Grand Trail des Lacs et Châteaux. Een tussen het gras verborgen steen zorgde voor wat licht ongemak (zie foto) maar belette hem niet om de trail in een nette tijd te finishen.

Tom E zich waagde aan de Travesera Picos. De 74km en 7000m D+ over de besneeuwde passen en toppen van de Picos de Europa waren nog niet eens de grootste uitdaging. Bij deze trail, waarvan gedeelten verplicht op stijgijzers afgelegd moesten worden, waren het vooral de zeer strakke tijdslimieten op de controleposten die er bijna voor zorgden dat Tom de race voortijdig moest verlaten. Ondersteund door razende supporter/reporter Willemijn wist hij de bezemwagen gelukkig toch net voor te blijven. Hij finishte in 20:41:33 waarmee hem op de meet nog een krappe 19 minuten restten tot de deadline. Een finish in de staart van het deelnemersveld dus, waarbij aangetekend mag worden dat 169 deelnemers van de 421 de finish niet (op tijd) haalden.

Kijk hier voor een impressie.

… een andere trailklassieker in het Nederlandse trailaanbod, de Veluwezoomtrail waarvan dit jaar alweer de 9e editie plaatsvond, bezocht werd door Marcella, René en Susanne. De 15km die Susanne dacht te gaan lopen werd helaas ontsierd door een foute bewegwijzering waardoor deze met ruim 2km (en een verzorgingspost) werd ingekort. “Beetje jammer want in de laatste drie ben ik altijd op mijn best” aldus Susanne. Marcella en René liepen beiden wel een heerlijke 33km (volgens René met zijn snelste 30km tijd ooit gelopen in een trail).

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen