// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in TrailFlash

TrailFlash Kwartaal 3 2018

door Tom E.

Het kwartaal waarin …

Marnix de aftrap van dit kwartaal van de internationale trails voor zijn rekening nam in het Franse Faverges-Seythenex. Bijzonder detail was de hele Reblochon die bij het startnummer uitgereikt werd. Was het nou de bedoeling dat die mee moest voor onderweg? De “loeistijle” trail bood prachtige vergezichten op o.a. het Lac d’Annecy en de Mont Blanc. Marnix was onder de indruk van de enorme afdaalsnelheid van de Franse lopers, maar hij voltooide, in 9:16:26, als snelste (en enige) Nederlander deze 48km lange/3000m D+ “Trail de Faverges – Maratrail de la Sambuy”. De foto toont een nog frisse Marnix bij de start.

Willemijn voor de tweede keer op rij de eer had uitgenodigd te worden voor de Esprit Montagne Invitational in de Franse Alpen. De vorig jaar eerlijk verdiende rode lantaarn moest wel teruggebracht worden natuurlijk. Aangezien ze herstellende was van een voetblessure was het niet verstandig opnieuw een poging te doen de afsluitende 84km lange trail uit te lopen. Na de eerste verzorgingspost werd daarom de trailuitrusting ingeruild voor wandeluitrusting. Haar voet hield dapper stand in deze ingekorte versie van de EMI (toch nog 42km en 3500m D+). Een hele opluchting met nog een dikke zeven weken te gaan voor de start van de PTL (zie hieronder). Afwachten of er volgend jaar weer een uitnodiging op de mat valt.

René de klassieke Eiger Ultra Trail in Zwitserland liep. De “E35 – North Face Trail” (35km, 2500m D+) voert je op het hoogste punt pal onder de beroemde noordwand van de Eiger door. René bouwde zijn race keurig op: op ieder tussentijds meetpunt steeg hij weer een aantal plekjes in het klassement. Hij vond de trail “supergaaf” en heeft ook “superlekker” gelopen, al waren de laatste 5km wel zwaar. Zijn tijd van 6:52:59 was goed voor de 180e plek in het herenklassement.

Mark en René acte de présence gaven bij de de Trail des Fantômes (33km, 1420m D+). René kwam zichzelf -en na 17km ook Mark die verkeerd gelopen was- tegen na een iets te voortvarende start. Gelukkig kon Mark ondanks een voet die voor de wedstrijd signalen van onwilligheid afgaf afrekenen met de spoken in zijn hoofd van twee jaar geleden. Zijn tijd (4:23:19) was 16 minuten sneller dan in 2016, wat grappig genoeg leidde tot exact dezelfde plaats in het eindklassement: positie 123. Voor volgend jaar wordt er al voorzichtig gedacht aan “de lange afstand” van de Fantômes.

… het grote project van Tom E en Willemijn plaatsvond. Als team Legends in Love mochten zij deelnemen aan de PTL (Petite Trotte à Léon) een ongemarkeerde en gedeeltelijk padloze “teamtrail” van ruim 300km door hoogalpien terrein rond de Mont Blanc. Geen wedstrijd maar een “avontuur” met een minimum aan comfort en support en zonder officieel klassement. Na ruim 153 uur lopen met daarin inbegrepen zo’n kleine 10 uur slaap, kwamen zij in Chamonix precies op tijd over de finish om hun koebel in ontvangst te nemen en het podium te beklimmen voor de traditionele groepshuldiging met alle finishers. De cijfers: 303,7km, 26.500m D+, tijd: 153:06:54. Van de 111 gestarte teams finishten er 48 (Legends in Love als 2e Nederlandse team, 46e overall), 63 teams haalden de finish niet (DNF).

Ivo, Florien en (haar) Maarten (“El burro”) de Trail de Barrage liepen in de Ardennen. Hieronder het verslag van Florien:

Trail du Barrage kwam dit jaar iets eerder, zodat de Belgen daarna optimaal kunnen knallen in het jachtseizoen. Er waren weer twee nieuwe afstanden: 13 en 27 kilometer. Na wat weinig trailtraining dit seizoen (Florien/Maarten), en nog wat minder (Ivo), toch maar gekozen voor de kleine afstand…De routes blijven min of meer rond de Ourthe en het stuwmeertje, de hoogtemeters zitten vooral in het beklimmen van de steile oevers. Dus weer genieten van prachtige uitzichten op een mooie heldere koele dag. Er werd over het algemeen relaxed gelopen, onderweg pannenkoeken eten bij de ravi! En ondanks dat hij er niet naar gestreefd had, werd Maarten onverwacht 7e dame! Zij gaat volgend jaar een gooi doen naar de eerste plek mixed (kanoën, MTBen en rennen!).

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen