// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in TrailFlash

Trailflash Kwartaal 4 2018

door Tom E

Het kwartaal waarin …

… Schoorl wederom kon rekenen op een flinke afvaardiging van 03’lopers naar de Duinentrail. Babette, Frank, Maarten, Marcel, Niels W, Susanne en Tom gingen voor de 17 km lange “Mini-Trail” terwijl Marnix en René opteerden voor de 35 km. Vooral het mulle zand dat maar niet ophoudt is een niet te onderschatten factor in deze trail. Gelukkig worden de finishers traditiegetrouw ontvangen met een Erdinger alkoholfrei en een sportmassage voor de vermoeide spieren.

Babette en Marco afreisden naar Renesse om het compleet vernieuwde parcours van de Trail by the Sea (21 km) te lopen. Met bos, polder, strand- en duinopgangen, strand, basaltblokken en schelpenpaden boden de routebouwers de lopers weer een mooi en afwisselend parcours aan.

… waarin de eerste Haarlem Urban Trail het licht zag. Charissa, Dieuwer, Esther, Gaby, Joce, Marcel, Marcella, Marianne, Roland en Wouter waren onder de deelnemers van deze trail. De Urban (of ook wel City) Trail is een relatief nieuw fenomeen en wordt vaak gepositioneerd als een ontdekkingstocht door de stad. Je loopt/rent een route langs en door bijzondere plaatsen en gebouwen in de stad waar je normaal gesproken niet zo snel (binnen) komt, zeker niet hardlopend. Daarbij staat de beleving centraal en niet het neerzetten van een snelle tijd. De route in Haarlem voerde de deelnemers o.a. door de koepelgevangenis, Pathé, het Patronaat, het stadhuis, de doopsgezinde kerk in de Frankestraat waar net de zondagochtenddienst gehouden werd, molen De Adriaan en (wie kent het niet) het Jan en Piet museum. De commentaren varieerden van “leuk voor een keertje, maar volgend jaar wat anders” tot “aanrader voor volgend jaar” / “ik doe zeker weer mee”.

Babette en Sjoerd deelnamen aan de eerste editie van de Graef Castricum Trail in het Noordhollands duinreservaat. Met afstanden tussen de 11 en 60km (deze laatste zelf navigerend af te leggen aan de hand van een GPX-bestand) biedt deze trail eigenlijk voor elk wat wils (althans voor de meesten van ons). Tel daarbij op de korte reisafstand naar de start bij het bezoekerscentrum De Hoep in Castricum en het overvloedige bier en vrijelijk beschikbare trailvoer na afloop en het wordt duidelijk dat alle ingrediënten aanwezig zijn om hier volgend jaar met een veel grotere delegatie van de loopgroep naar toe te gaan.

René van de partij was bij de RopaTrail Soestduinen. RopaTrails zijn kleinschalige “Social Trails” die in de bossen en duinen van Amersfoort en omstreken georganiseerd worden en waarmee geld ingezameld wordt voor het goede doel Roparun. René ondervond aan den lijve dat het niet aan te raden is om op nieuwe zero-drop schoenen 21km te trailen. Op een prachtige dag meer dan een maand later had hij nog last van zijn achillespezen en kuiten tijdens de RunForestRun Besthemerbergtrail bij Ommen. Desondanks liep René ook deze 43km lange trail gewoon netjes uit. RunForestRun trails zijn eveneens kleinschalige trails die georganiseerd worden met name in natuurgebieden in Noord- en Oost-Nederland (https://runforestrun.nl/).

Dit was de laatste TrailFlash van Tom E. Precies twee jaar geleden verscheen de eerste reguliere aflevering nu dus de laatste. In die tijd heeft het trailen binnen de loopgroep een grote vlucht genomen en is Loopgroep03 dé loopgroep in de regio waar je moet zijn als het om trailrunning gaat. Het zal daarom ook niet moeilijk zijn een opvolger te vinden voor deze veelgelezen rubriek, maar evenaren zal niet meevallen. Bedankt Tom!!

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen