// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in Evenementen

Durham 2020

door Sjoerd

De Durham Coast Half Marathon vindt jaarlijks plaats, medio juni. In 2020 dus in het weekend van 12-14 juni. Hij gaat dwars door de Durham Coast Heritage. Vergelijk dat maar met Nationaal Park Zuid-Kennemerland, alleen dan met krijtrotsen (en hier en daar een pub). Fantastisch mooi dus. Drijvende kracht achter deze halve marathon is Wayne Appleton, in het dagelijks leven ranger in Durham Coast en hardloper. Wayne spreekt liefkozend over ‘zijn halve marathon’, die zo mooi is vanwege de omgeving en de uitdagende trappen: “We’ve seen the race grow a lot since 2013, people really seem to love it. Even those who swear ‘never again’ at the finish line often come back to take on those steps again.” Wayne heeft ons verzekerd dat we welkom zijn en is “excited” over ons voornemen.

In grote lijnen ziet het weekend er als volgt uit. We fietsen vrijdag eind van de middag de ferry op, die ons van IJmuiden naar Newcastle vaart terwijl wij slapen/discoën/karaokeën*. De zaterdag brengen we door in Newcastle. Eind van de middag nemen we onze intrek in een Inn, waar we eten, ale drinken/lager drinken/stout drinken/wedstrijdvoorbespreking doen/elkaar masseren* en overnachten. Na een full English breakfast trekken we naar de start. De halve marathon start in Seaham en eindigt in Hartlepool. Pendelbussen brengen ons terug naar de start, en dus bij onze fietsen. Zondagmiddag 17:00 vertrekt de ferry vanuit de haven van Newcastle. Maandagochtend 10:00 staan we weer aan de wal en gaat ieder zijns weegs.

Meer weten? Vraag Maarten. Of vraag Sjoerd. Of vraag Anouk (haar sturen we binnenkort vooruit op verkenningsmissie). Of meld je aan bij de ballotagecommissie (bovengenoemd mannelijk duo) van de DurhamCoastHalfMarathon2020Loopgroep03WhattsAppgroep.

Wil je sfeer proeven? Kijk dan hier.

Cheers!

*streep door wat jij liever niet van toepassing ziet.

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen