// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in Start

Start

Nieuwe leden, het zijn weer droomleden. We herkennen ze al een beetje, maar wie was wie ook weer?  Hier stellen ze zich voor. Ze staan ook in ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

Dansen. Mijn naam is Marloes en ik woon sinds kort weer in Haarlem. Ik ben een paar jaartjes teruggegaan naar Makkum, waar ik ben opgegroeid, maar ik ben erg blij weer een plekje gevonden te hebben in Haarlem. Al googelend naar een loopgroep kwam ik bij 03 uit. Ik probeer 2x per week mee te lopen, op maandag, donderdag of zaterdag. Superleuke en afwisselende trainingen met veel grappige en lieve mensen. Ik kan gerust zeggen: de leukste loopgroep ooit! Inmiddels weet ik ook door jullie waar je het beste kan dansen in Haarlem en waar absoluut niet. In welke kroeg je wel moet komen en waar absoluut niet. Heel nuttige informatie voor als je net weer in Haarlem komt wonen.

Verder ben ik graag in de natuur om vogels te spotten, teken ik graag, werk ik als freelance projectmanager (online platformen) en drink ik graag koffie met opgeklopte melk!


Siësta. Ik ben Juan, ik ben 41 jaar en ben geboren in het zonovergoten Las Palmas op de Canarische eilanden. Ik loop al sinds november met jullie mee, maar was vorige keer niet op tijd met het inleveren van mijn stukje. Waar ik gelijk mee laat zien dat ik een ware Spanjaard kan zijn.

Op een accent zullen jullie me echter niet op betrappen want woon al sinds mijn zevende jaar in Nederland, eerst in Arnhem en nu al 8 jaar geleden.

Ik woon in het centrum van Haarlem met mijn lieve vriend Gert-Jan waarmee ik al 9 jaar samen ben. Ik werk op Landgoed Duin & Kruidberg als de rechterhand van de executive chef. Ik zie jullie dan ook graag allemaal verschijnen 30 juni, tijdens de 5- of 10 km Duin & Kruidbergrun. Maar kom ook gerust eens langs voor een hapje of een drankje op ons mooie terras (is dit reclame?…yep, ik denk van wel).

Ik loop al een jaar of 15 zeer regelmatig hard en doe ook graag mee aan wedstrijden om hierin mijn grenzen te verleggen. Op een gegeven moment zag ik te weinig vooruitgang en ben ik via Lotte bij de loopgroep terechtgekomen. Dit bleek een hele goede beslissing te zijn want ik heb het enorm naar mijn zin.

Mijn doel is een marathon zonder pijn in een mooie tijd afronden. Ik heb er al wel een gelopen maar dat ging bijna letterlijk met bloed, zweet en tranen… Ik wil ook graag meer in het buitenland lopen…bijvoorbeeld een keer de marathon in NYC. Mijn vriend heeft daar lang gewoond dus we hebben sowieso een grote voorliefde voor deze stad. Mijn tweede hobby is trouwens ook reizen.

Het thema is dromen. Ik probeer al mijn dromen waar probeer te maken. Voor mijn gevoel is ‘the sky the limit’ en zo sta ik ook graag in het leven. Niets is onmogelijk! Eeeeennnn ik slaap graag, die siёsta is nooit helemaal uit mijn systeem gegaan.


Horecamanager. Mijn naam is Frank G (nu de langste Frank bij ’03) en woon met mijn vrouw Nicole sinds oktober 2018 in de Remise in Haarlem (dat is de nieuwbouw achter de Vomar, of direct achter het Shellstation langs de Leidse Vaart). Als geboren Purmerender groeide ik op in het horecabedrijf van mijn ouders. Na de hotelschool heb ik 6 jaar gewerkt voor Hyatt. Na afscheid genomen te hebben van dit bedrijf begon ik mijn eigen restaurant in Medemblik. Dit restaurant (‘De Twee Schouwtjes’) heb ik vorig jaar verkocht en ik ben toen naar Haarlem verhuisd omdat onze kinderen (dochter in de Indische Buurt, zoon in Leiden, maar voor de komende 2 jaar in Texas) hier in de buurt wonen. Na een pittig ziekbedje van 4 maanden, eind 2017 (Guillain-Barré: totale verlamming, die uiteindelijke weer goed komt) probeer ik mijn loopspieren weer een beetje op niveau te krijgen. Ik train bij voorkeur op donderdag- en zaterdagochtend. De maandag- of dinsdagochtend loop ik alleen, maar ik hoop een maatje te vinden die ook dan wil trainen. Het sfeertje in Loopgroep 03 sluit helemaal aan bij mijn wensen. Vergelijkbaar met mijn vorige loopgroep in Medemblik: erg gezellig, iedereen praat, goed niveau. Intussen ben ik op zoek naar werk als horecamanager. Wel ben ik aangenomen door Albron, de catering die Keukenhof voorziet van eten en drinken. Erg leuk, ik begin 4 maart en kijk ernaar uit. Deze opdracht duurt helaas niet lang, tot eind mei, dus als iemand iets voor me weet, hoor ik het graag.


Iron man. Ik ben Yvette (K), 24 jaar en ik doe de opleiding HBO verpleegkunde duaal. Ik werk als leerling verpleegkundige in het Spaarne Gasthuis. Ik ben 2,5 jaar geleden voor deze opleiding vanuit Assen naar Heemstede verhuisd. Naast het hardlopen doe ik ook nog aan zwemmen en wielrennen. Afgelopen augustus heb ik mijn eerste 1/8 triatlon gedaan. Mijn doel voor dit jaar is de Iron Man Olympische afstand triatlon in Hoorn. Ik heb mij aangemeld voor de loopgroep om nieuwe mensen te leren kennen en mijn hardlooptijden te verbeteren. Ik probeer de dinsdag als trainingsdag aan te houden, maar vanwege mijn werk zal dat niet altijd lukken. Ik hoop veel loopplezier te krijgen bij loopgroep 03.


Terug van weggeweest. Mijn naam is Yvette (R) en na ruim 2 jaar afwezigheid bij de Loopgroep, ben ik heel blij om weer terug te zijn.

Ik ben in 2011 lid geworden om het hardlopen onder de knie te krijgen voor de triatlon, waar ik op recreatief niveau aan deelnam. Als waterrat en woon-werk-fietser hoefde ik die twee onderdelen niet te trainen, maar dat hardlopen …. oef, dat was andere koek.

Ik heb heel erg veel geleerd in die beginjaren en steeds mooiere tijden neergezet op de 5 km.

Zelfs een paar keer 10km en éénmaal de 15km (Zevenheuvelenloop) gelopen. Toen was ik echt wel trots op mezelf!

Waarom ik dat lopen zo leuk vind, weet ik nog steeds niet. Ik ben toch van mening dat mijn lijf beter is in het water, maar de gezelligheid en het enthousiasme van de trainers en leden zorgen ervoor dat ik met plezier hardloop.

Begin 2017 ben ik verhuisd naar Heerhugowaard, waar ik samenwoon met mijn vriend Jelle.

Aangezien ik nog steeds werk in Haarlem (ik ben geriatriefysiotherapeut bij Kennemerhart) en de files voor enorme frustraties zorgen (die brug nabij Alkmaar zal echt NOOIT meer af komen), heb ik ervoor gekozen om op maandag en donderdagavond in Haarlem te blijven slapen. Hierdoor kan ik mooi 1 à 2 keer per week meelopen bij de loopgroep. Beetje jammer alleen dat ik dacht nog op mijn 2 jaar oude schoenen te kunnen lopen en dus binnen no time een voetblessure had. Dat kun je geen beginnersfout meer noemen toch?

Ik hoop komend zomerseizoen weer wat Haarlemse loopjes mee te doen en in november weer de Zevenheuvelenloop. In mijn droom loop ik ook nog de marathon uit, maar ja: dromen zijn bedrog!!!


Geef voor ROPA! Mijn naam is Arthur, 50 jaar en ik ben vorig jaar in Haarlem komen wonen. Samen met mijn twee dochters heb ik een heerlijk huis vlak bij de Amsterdamse poort. Ik werk in Den Haag als portfoliomanager bij een zelfstanding bestuursorgaan gelieerd aan het ministerie van VWS (ik kan het niet korter uitleggen).

Zes jaar geleden heb ik, in een periode dat ik het vrij druk had op mijn werk, dankzij hardlopen het ‘ontspanning door inspanning’ ontdekt. Ik heb inmiddels 10 halve marathons gelopen en merk dat ik een beetje blijf hangen op dezelfde tijden. Ik zocht een groep om meer op interval en techniek te trainen en tijdens de halve van Haarlem zag ik heel veel rode shirts van Loopgroep 03. Zo ben ik in contact gekomen met Tom en ben ik lid geworden. Het is veel leuker om samen te lopen, techniek te leren en ook om meer mensen in Haarlem te leren kennen. Ik loop op dinsdagavond en zaterdag en doe op zondag meestal een rustige duurloop van 15-20 kilometer.

Voor 2019 heb ik twee mooie loopdoelen: ik heb me ingeschreven voor de marathon van Amsterdam samen met mijn broer, ik wil dat minimaal een keer ervaren. Daarnaast ben ik via mijn werk in contact gekomen met ‘Roparun team De Bollenstreek’. Een lang verhaal kort: ik ga met Pinksteren van Hamburg naar Rotterdam lopen.

Ik wil dan ook tot slot wat reclame maken voor mijn Roparun team. Het is een team waar we het hele jaar geld mee ophalen voor kankeronderzoek.

Het thema van deze nieuwsbrief is ‘Dromen’ en daar wil ik wel iets over kwijt. Dromen gaan vaak over jezelf, je leven en iets wat je zou willen bereiken of willen zien of juist niet. Dat kan enorme kracht en richting geven. Als je wilt dat je dromen geen dromen blijven, durf dan de eerste stap te nemen.

 

 

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen