// Door: Redactie Loopnieuws03 // Geplaatst in Trail Nieuws

Trail Nieuws

door Marnix

Drie hoogtepunten in de eerste 3 maanden van dit jaar! Steeds hoger! Steeds verder! En steeds meer 03-ers aan de start!Het seizoen begon vroeg want in januari liepen Willemijn en Babette mee met de Pierewaai Trail in onze eigenste Kennemer Duinen. Dat is de enige mogelijkheid in het jaar om ‘s nachts door de duinen te rennen. Echt iets voor een select gezelschap van trail-fijnproevers. 25 Kilometer in het donker en pas na voltooiing een ontbijt. Hoe is dat nou in het donker met een lampje op je kop? Bekijk deze zeldzame exclusieve filmbeelden van Willemijn, gefilmd door Babette.

Na afloop:

Iets verder van huis volgde het tweede hoogtepunt: de Salland Trail met z’n duizelingwekkende toppen tot wel 70 meter hoog. Dat klinkt niet zo indrukwekkend, maar als je dat 25 kilometer lang tig maal op en af moet is het ‘pretty rough’. Maarten, René, Sander, Marcel, Susanne, Tom Puts en Florien liepen de 25 km: top allemaal, de bossen kleurden 03-rood.

Maar het kon nog veel verder…want er was er één die al maandenlang meer kilometers liep dan wie dan ook. Die al in Nijverdal aan de start stond toen de anderen nog uit Haarlem moesten vertrekken…en niemand van ‘03 meer aantrof toen hij na 8 uur en 46 minuten over de finish kwam (puntje van orde trouwens voor de volgende vergadering). Het was onze Mark die eenzaam voor het eerst de 50 mijl-barrière doorbrak. Hoe ver is dat? Héééél ver: 80,5 kilometer en 800 hoogtemeters om precies te zijn. “Regen. Hagel. Pijn man. Maar prachtig.“, vat hij zelf na afloop in een tweet samen. Gefeliciteerd Mark, met het behalen van deze 50-mijlpaal!

Mark en baanatlete Kirsten na afloop van hun 50 mijl

Het derde en absolute hoogtepunt, letterlijk een stuk hoger, met nog meer 03-ers, was de Team Trail in de Ardennen. Tom E organiseert al een paar jaar dit super weekend. Vrijdag heen, een mooi onderkomen in een tot auberge verbouwd schoolgebouw in een typisch Ardens gehucht. Vrijdag heen en op zaterdag rennen, in teams van twee een afstand van 8km +320 hoogtemeters, 18km +730 hoogtemeters of 29km +1160 hoogtemeters. De parcoursen liep langs de kronkels van de rivier de Ourthe en dan vooral steeds omhoog en omlaag. Met maar liefst 12 duo’s en één solo team was ‘03 zo ongeveer de grootste aanwezige club. We zijn inmiddels een begrip daar in Bérismil!

8 km: Callysta.NI (Suzanne & Merces) Trailtijders (Karin & Else). 18 km: Wetrail (Tom E & Willemijn), The Young Ones 2.0 (Frank L & Maarten F), Tandje Texel (Maarten K & Gijs A), Loopgroep03 Sander en Tom, Raymond (solo), Beauty and The Beast (Arno & Florien), Team Chasse Patate (Julia & Susanne), Flying Dutch Girls (Esther B & Annelies), Les 03 Brunettes (Marcella & Anouk ) Les Blondes (Inge & Lianne/Robert). 29 km: Rennix (Marnix & René), M&M (Marcel & Mark). De twee 29 km teams ontbreken op deze foto: zij waren al lang gestart…

Arno gaat full combat

Dit jaar was het behoorlijk modderig na de regen van de voorafgaande weken en het water in de Ourthe stond behoorlijk hoog. Soms was er nauwelijks ruimte om langs de rotsen te lopen. Een glibberige rotsige passage vereiste het uiterste coördinatievermogen, evenwichtsgevoel, techniek en lef. Daar moesten de snelle 03-teams toch even wachten op wat de minder vaardige teams. Maar het kon ook anders: hier zie je Arno doodgemoedereerd door de Ourthe waden, de drukte vermijdend, om enkele tientallen meters later weer laconiek aan land te stappen. That’s the spirit Arno!

Dubbelinterview!

Samen genieten is dubbel genieten en samen afzien is slechts half afzien. De covermodellen van Team Chasse Patate interviewden elkaar na afloop van de Team Trail.

Susanne: Team Chasse Patate, interessante teamtrail naam, daar zit vast een verhaal achter… vertel!

Julia: Haha, dat hebben Aafke (mijn zus) en ik bedacht. We zochten een Belgische teamnaam en zo kwamen we op Chasse Patate. Dat is de term voor een mislukte ontsnapping uit het wielerpeloton, richting de kopgroep. En met een team trail die je samen loopt is een ontsnapping natuurlijk kansloos!

Susanne: In een trail kom je vanalles tegen, wat vond je het lastigst?

Julia: In deze trail vond ik de stukken lastig die plat lijken, maar dat niet zijn en zo ook niet aanvoelen in je benen. Voor je gevoel strompel je dan vooruit, met een hoge hartslag op een redelijk vlak ogend stuk.

Susanne: Waar denk je aan als je hartslag hoog zit, je benen verzuurd zijn en opgeven geen optie is?

Julia: Ik probeer dan te relativeren en de afstand of tijd in korte blokjes op te delen. Ook probeer ik te denken aan dat heerlijke, koude la Choufje bij de finish!

Susanne: Afdalen blijft lastig, dat ging jou redelijk soepel af. Heb je tips?

Julia: Eigenlijk gewoon de ene voet voor de andere voet zetten, iets breder uit elkaar, proberen balans te blijven houden en gewoon gaan!

Susanne: Welk eten/drinken is voor jou tijdens een trail onmisbaar?

Julia: Ik had dit keer een hele buidel mee met proviand. Iets te overdreven, eigenlijk had ik aan een aantal gedroogde perziken/vijgen voldoende gehad! Oja, en mijn mini waterflesje natuurlijk!

Julia: Tijdens de team trail had jij na ongeveer 12 km meer energie en power dan ik. Vooral de stukken die omhoog gingen jou nog makkelijk af. Waar denk jij dat dat verschil door komt? Met andere woorden: hoe zorg jij ervoor dat je zo fit en conditioneel in orde bent?

Susanne: Naast de intervaltrainingen die ik doe, probeer ik op zondag een duurloop te doen. Het liefst door de duinen en dan lekker veel mul zand en heuveltjes meepakken. Sinds een half jaar doe ik krachttraining in de sportschool, ik vind dat echt ontzettend leuk. Je hele lijf wordt sterker en vooral met heuvel op merk ik dat ik krachtig ben. Helaas helpt het trainen in de sportschool (mij) niet om charmant en soepel af te dalen…

Julia: Je hebt al wat meer ervaring met trails en lange duurlopen dan ik, welke tips en adviezen heb je voor mij?

Susanne: Ga ervan uit dat je het redt, zoek een hartslag waarbij je weet dat je het vol kunt houden en geniet. Vaak gaat het er niet om of je het kunt, maar of je het wilt. Vermoeidheid zit dan tussen de oren, niet in de benen.

Julia: Zijn er nog andere dingen die je hebt gedaan om je voor te bereiden op de team trail?

Susanne: Een paar langere duurlopen om te weten hoe het voelt om ‘even’ op pad te zijn en ik verdiep me van te voren in het parcours zodat ik enig idee heb van klimmen en dalen.

Julia: Hoe kijken ze thuis aan tegen jouw sportiviteit?

Susanne: Onze kinderen zijn opgegroeid met het gegeven dat we veel aan het sporten zijn, die weten niet beter. Een paar jaar terug had mijn dochter een vriendje te spelen en toen het over werk ging zei hij heel verbaast: “Oh, je moeder werkt ook! Ik dacht dat ze alleen maar sportte!”

Julia: Waar heb je het meest van genoten tijdens de trail?

Susanne: Hoe bijzonder het is dat we dit kunnen en doen!

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Beveiligingscontrole * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Categorieën

Archief

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen