DHM’19

Loopgroep03 rent van Den Helder naar Maastricht

420 kilometer hardlopen voor het goede doel

De Den Helder Maastrichtloop is een spectaculaire estafetteloop waaraan de Haarlemse Loopgroep03 voor de zesde keer meedoet. Het begint in de vroege ochtend van 19 mei in Den Helder en eindigt zo’n 33 uur later op zondag 20 mei op de Maasboulevard in Maastricht.

Doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor Villa ExpertCare. Villa ExpertCare biedt intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar. Deze kinderen kunnen bij Villa ExpertCare (tijdelijk) komen wonen of een aantal nachten per week komen logeren. Daarnaast is Villa ExpertCare een medisch kinderdagverblijf. We lopen ook voor Kika , stichting Kinderen Kankervrij.
Doneren kan via deze pagina, of rechtstreeks op het bankrekeningnummer onder aan de site,  ovv sponsoring DHM
Geld inzamelen | Doneeractie.nl

De estafette is zowel een sportieve als logistieke uitdaging. Achttien lopers en loopsters, verdeeld over twee teams wisselen elkaar af: elke loper rent tien minuten en wordt daarna afgewisseld. De lopers moeten regelmatig zelf ook meefietsen of navigeren.

Na een etappe (er zijn er 8 van elk ca. 53 km) is er rust voor het eerste team en staat het tweede team klaar om het stokje over te nemen. Intussen moet het eerste team zich verplaatsen om het stokje verderop weer over te nemen. De route voert langs het Noord-Hollandse duingebied, de Utrechtse Vecht en de Linge en gaat vervolgens door de Brabantse Peel en het Maasdal (met een paar pittige heuvels) richting Maastricht. Eenmaal bij de finish zijn er 45 eierkoeken en 16 broden op, hebben de lopers gemiddeld drie-en-een-half uur geslapen, 120 km gefietst, 30 kilometer gelopen en zal er weer menige traan gelaten worden!

Dank aan onze sponsoren!

   

Loopgroep '03

Hogerwoerdstraat 19
2023 VA Haarlem
Tel. 023 -5275765

Bank: ABN AMRO
Iban: NL46ABNA0624195120 Vereniging Loopgroep03 Haarlem

Volg ons

Voor leden

Leden kunnen hier inloggen om de activiteiten te kunnen bekijken van andere leden en om berichten te kunnen uitwisselen.Inloggen