Skip to main content
XS SM MD LG XL

Bericht van Ronald

Na mijn bezoek vanmiddag aan de orthopeed kan ik jullie als volgt informeren. De foto’s hebben geen bijzonderheden uitgewezen en de orthopeed was tevreden. Zelf was ik dit minder omdat de laatste weken er geen vooruitgang meer in zat en ik het idee had dat er iets niet goed zat. Dit is gelukkig niet het geval en dat het herstel minder snel verloopt dan ik zelf zou willen kan hij begrijpen. Echter, ik zal er toch rekening mee moeten houden dat dit de eerste 4 maanden nog zo kan blijven. Dat gaat ook op voor de pijn en er is mij dringend aangeraden om weer pijnstillers te gaan gebruiken, het komt tevens mijn nachtrust ten goede.

Aan goede nachtrust heb ik de laatste weken een chronisch gebrek gehad. Vanaf heden weer aan de pijnstillers en in samenspraak met de fysiotherapeut de komende weken doorgaan met specifieke oefeningen indien en voor zover de pijn draaglijk is. Daarnaast zal ik verder helemaal van onderop moeten beginnen met het opbouwen van mijn conditie. Na mijn operatie heb ik er een pittige griep en later een voorhoofdsholte ontsteking overheen gehad. Allemaal niet bevorderlijk voor de conditie.

De boodschap is derhalve geduld, pijn onderdrukken en heel rustig aan weer proberen de conditie wat op te bouwen. Met een beetje geluk valt t.z.t. een betere conditie samen met het moment dat ik meer pijnvrij ben en het (buiten) sporten weer enigszins mag gaan oppakken. Op basis van het vorenstaande, kan ik absoluut geen uitspraak doen wanneer ik weer in de loopschoenen kan en mag stappen. Deze operatie is zo uniek geweest dat er geen boekje is waarin je kunt terugvinden hoe lang het herstel gaat duren. Er dient van periode naar periode gekeken en geleefd te worden. Mijn eerstvolgende bezoek aan de orthopeed is 9 april a.s. en wie weet is er daarna meer positief nieuws te melden.

Voor alle hartverwarmende belangstelling, support en bezoek wil ik iedereen opnieuw van harte bedanken.

Sportgroet,
Ronald