Skip to main content
XS SM MD LG XL

Finish

Heb jij die en die nog eens gezien? Hoe zou het toch gaan met… Het klinkt ongelooflijk, maar er zijn lopers die onze loopgroep verlaten. Wij zwaaien ze uit en zij vertellen over het hoe en waarom van hun vertrek. Naast degenen die het woord tot ons richten, nemen we ook afscheid van Frank (de Snoek-rijdende fotograaf met krullen) en Ruud.

Marieke is helemaal niet weg!

Marieke

Marieke komen we tegen bij de Groene Juffers waar ze samen met haar tweelingzus Godelieve biologische waar verkoopt. Ze is verbaasd nu al als oud-loper te worden aangesproken. En misschien is haar vertrek maar tijdelijk.
Lopen in het donker vindt ze maar niets, koud, nat en donker en dan meteen haastig door na haar werk. En na de training laat thuis en vaak pas om tien uur eten. Even rust tijdens de wintermaanden. ‘Ik heb de afgelopen tien jaar met veel plezier bij de club gelopen. Ik kan mijn bewegingsbehoefte ook kwijt bij de sportclub waar ik drie tot vier keer per week train, dus de drang om te gaan lopen is even niet aanwezig. De tijden om daar te trainen, komen mij veel beter uit en ondertussen ken ik daar ook veel mensen zodat het weinig moeite kost om erheen te gaan.

Liefde in de loopgroep

Het zou goed kunnen dat ik in het voorjaar weer de geest krijg, dus misschien is mijn vertrek maar tijdelijk. Even nog een leuk weetje: ik heb mijn huidige vriend, (en binnenkort echtgenoot!) ook via de loopgroep ontmoet dus ik houd de loopgroep hoog in het vaandel!’

Günther zegt: À plus!

gunther

‘Na een hele marathon alleen getraind te hebben was ik maar al te blij om met deze meute mee het duinengebied te verkennen! Lang heeft het niet geduurd, minder dan een jaar, maar zelfs dan al mis ik het gemak van een loopgroep te hebben, echt.
Nederland is het land van mijn wederhelft, dat land van mij racen jullie door op weg naar Frankrijk… en Frankrijk is waar we nu wonen. In het midden. Een beetje ver om regelmatig te komen trainen, dat wel, maar jullie zien me nog wel. Op trails, op zijn tijd een marathon, samen onder de 40 minuten lopen op de 10k of gewoon op training als ik in de buurt ben. À plus!’