Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Nieuwe leden: opeens zijn ze er, lopen een tijdje mee om de sfeer te proeven en besluiten dan of ze met ons mee blijven lopen. Ze stellen zich hier aan jullie voor, zodat je hen direct herkent en bij hun naam kunt aanspreken. Op het smoelenboek vind je meer gezichten zoals Jessica, Eline en Simon.
[easy-image-collage id=3779]

Met de klok mee:

Ik ben Nienke, 35 jaar oud en ik woon in Haarlem. Mijn man heet Rob en mijn kinderen Mirthe (6) en Casper (3). Ik werk op het Kennemer College in Beverwijk als docent scheikunde en docentcoach. Dat laatste houdt in dat ik (voornamelijk nieuwe) docenten coach in het lesgeven en alle taken eromheen. Mijn man organiseert al jaren de oliebollenloop en toen ik wilde gaan hardlopen bij een gezellige groep zei hij dat loopgroep03 dat wel uitstraalde. Hij heeft zeker gelijk gekregen, ik heb het erg naar mijn zin en leer steeds beter lopen. Daardoor heb ik inmiddels op zaterdag voor het eerst meegelopen met Sander en op dinsdag loop ik met Ron. Mijn plan is om op 7 juni mee te doen met de 10 km van de letterenloop, ga je mee?

Joost loopt op de dinsdagavond. Via Laurens, een collega van zijn vriendin, is hij bij de Loopgroep terecht gekomen. Joost is 32 jaar, woont in Spaarndam en werkt in de kinderwagenbranche Bugaboo International op de financiële afdeling. Naast hardlopen houdt hij van mountainbiken/wielrennen, zwemmen en genieten van het leven. ‘Ik ben altijd opzoek naar een mooie uitdaging op het sportieve gebied.’ Zijn doel is om komend jaar een sprint/kwart triathlon (Schagen en Anna Paulowna) te volbrengen.

Astrid doet in de eerste nieuwsbrief meteen aan twee rubrieken mee: eerst stelt ze zich voor en in Uit de Running legt ze uit waarom we haar al een tijdje niet meer zien. “Ik ben dus Astrid. 36 jaar, Moeder van twee jonge kinderen, echtgenote, eeuwig student, chronische twijfelaar en hardloopster met talent voor enkelblessures. Ik was tot drie jaar geleden docent Verzorging op een middelbare school, maar volg momenteel de master Leerproblemen aan de Universiteit van Leiden. Fanatiek hardlopen doe ik sinds 2002. Lange tijd in Amsterdam bij een hardloopclub gezeten en na de verhuizing naar Aerdenhout lang gezocht naar een goed alternatief. Via meerdere mensen hoorde ik over Loopgroep03 en heb toen toch maar de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken. Hardlopen alleen vind ik een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken, maar ik wil graag af en toe samen met andere lopen voor gezelligheid, inspiratie en gelijkgestemden. Ik vind het ontzettend fijn dat er zoveel trainingsmomenten zijn bij de loopgroep, er zijn altijd mensen om bij aan te sluiten wanneer het bijvoorbeeld slecht weer is of donker buiten. In het verleden heb ik een aantal wedstrijden gelopen, maar belangrijkste vind ik om drie per week te rennen. Bij de loopgroep wil ik, naast gezelligheid, mijn basissnelheid omhoog schroeven en techniek bijschaven.”