Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Nieuwe leden: opeens zijn ze er, lopen een tijdje mee om de sfeer te proeven en besluiten dan of ze met ons mee blijven lopen. Ze stellen zich hier aan jullie voor, zodat je ze direct herkent. Op het smoelenboek vind je alle gezichten.


 

Eline

Ik ben Eline, 27 jaar oud en woon gezellig op mezelf in het prachtige Haarlem. Ik studeer, Voeding & Diëtetiek (mijn tweede studie) en werk daarnaast bij Bakker van Vessem. Sinds april dit jaar ben ik weer officieel terug bij de Loopgroep, nadat ik in september 2014, na een paar keer meegetraind te hebben, geveld werd door een blessure. Sinds januari 2012 loop ik met Evy’s start to run. Evy heeft me naar de eerste 5 kilometer gesleept. Ik weet niet of het door haar opbeurende Vlaamse woorden kwam (“Komaan, ge kunt het! Ik ben fier op u!”), maar ik had de smaak te pakken! 10 kilometer volgde. In een niet geheel toerekeningsvatbare bui heb ik mijzelf en mijn zus opgegeven voor de Halve Marathon van Amsterdam. Mijn hele omgeving heeft ons uitgelachen en niemand geloofde dat we het ook daadwerkelijk gingen doen. Ze hadden beter moeten weten. Want als ik iets zeg, dan doe ik het ook. Hetzelfde bleek voor mijn zus te gelden. Met bloed, zweet en tranen kwamen we na 2 uur en 10 minuten megatrots over de finish. Ondertussen lopen we halve marathons alsof het niets is en hebben we ons ingeschreven voor de Xtrails in Houffalize (70 km in drie dagen dwars door de Ardennen). De loopgroep is een zeer welkome en gezellige afwisseling op mijn (soms wel wat eenzame) looptrainingen. Sinds april ben ik nu elke dinsdag in de groep van Sjaak te vinden en pak ik af en toe nog een blauwe maandag, donderdag of zaterdag mee.


Gijs

Mijn naam is Gijs en ik doe Donald Duck na. Dat is natuurlijk een grapje, maar die associatie heb ik altijd als ik me mag voorstellen. Zonder gekheid was het afgelopen jaar minder mooi. Ik heb vorig jaar een depressie gekregen. Het is een taaie rakker en ik ben nog steeds herstellende. Het is misschien moeilijk voor te stellen dat alledaagse dingen onmogelijk kunnen worden. De behandeling is niet altijd eenduidig. Een gezondere levensstijl en bewegen samen met anderen helpen. En het doet mij inderdaad erg goed.
Binnenkort waag ik mij ook aan improvisatietoneel. Volgens de kenners roept het jeugdig onbezonnen plezier op. En dat heb ik al een poosje niet meer gevoeld. In het kader van regelen en ritselen; ik ben ook beschikbaar voor werk. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en heb een voorkeur voor financiële of beleidsmatige functies. Door lang op een lager niveau gewerkt te hebben, heb ik weinig ervaring en is het tot nu toe niet gelukt een passende baan te vinden. Je zit in een soort cirkel waar het lastig is uit te komen. Genoeg geluld!  😛 Ik vind het heel erg leuk om met alle mooie mensen van Loopgroep03 te rennen en ga ook eens een wedstrijdje doen. Een juichende Gijs, groet u.


Gijs

(Nog een) Gijs woont sinds 2015 in Haarlem, samen met zijn vriendin Renée. En daarvoor? 25 jaar geleden is Gijs geboren en getogen in de Betuwe. Ik werk in de horeca als kok en het liefst combineer ik dit prachtige vak met het begeleiden van mensen die iets verder van de arbeidsmarkt staan zoals mensen met een beperking. Op dit moment ben ik op zoek naar die combinatie, dus als iemand tips voor me heeft hoor ik het graag!
Mijn vrije tijd breng ik graag door met Renée. Mijn werk is ook mijn hobby; ik vind het leuk om te koken. Daarnaast wandel en loop ik ook graag hard.
Om het hardlopen serieus op te pakken zocht ik een loopgroep. Na wat surfen op het internet kwam ik bij Loopgroep03 uit. Het is een super gezellige en ontspannen loopgroep  waar ik iedere keer met plezier naartoe ga! Ik zie jullie snel op een van de trainingen.


jennifer

Mijn naam is Jennifer en ik woon sinds december 2014 samen met mijn vriend Mats in Haarlem. Oorspronkelijk komen wij uit de buurt van Zwolle maar door ons werk bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol zijn we naar deze leuke stad verhuisd. Ik als HR Coördinator en hij als inkoper voor ons nieuw te openen hotel!
Via internet ben ik bij onze loopgroep terecht gekomen en ik ben heel erg enthousiast. Wat een warme, leuke en lieve groep mensen van verschillende leeftijden!
Mijn doel is om twee keer per week te trainen met de groep en dan de 10 kilometer te gaan lopen. En in de toekomst… misschien wel meer? Nog belangrijker vind ik sportief bezig te zijn en daarbij nieuwe mensen in Haarlem te ontmoeten. Ik loop nu op zaterdag bij Tineke en moet vaker bij Ron lopen op dinsdag.
Naast hardlopen zijn mijn hobby’s backpacken, tennissen, outdoor activiteiten en culinaire uitstapjes.


Rock

Rock doet al zeker vanaf zijn dertigste aan hardlopen. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen waarvan één nog thuis van 23 jaar. Hij werkt bij de politie als arrestantenverzorger en als beveiliger bij rechtszittingen. Voor de ontspanning rijdt hij met zijn Puch oldtimer brommer ritjes.
Ik heb vier keer een marathon gelopen. In 2010 liep ik de marathon van Rotterdam met Run To Day. Samen trainen, voedingadvies, schema’s, vervoer etc….TOP! Het samen trainen beviel mij wel. Toch heb ik ook een tijd alleen getraind en dat is niet altijd makkelijk. Toen ik in Schoorl liep, zag ik het rode shirt van 03 voorbij komen. Zo ben ik bij de groep gekomen. Ik vind het een leuke groep en het samen trainen bevalt mij ook nu heel goed.
Door mijn wisseldiensten is het niet altijd mogelijk op een vaste dag te trainen, maar bij Loopgroep03 zijn er veel mogelijkheden. Donderdag ga ik altijd. Per week bekijk ik welke training uit komt. Daarnaast plan ik één lange duurloop per week. Mijn doel is om mijn basissnelheid te verhogen en dan loop ik de marathon onder de vier uur!


Jara

Ik ben Jara, 28 jaar en ik doe een Master in design- en kunstgeschiedenis. Op dit moment ben ik aan het afstuderen. Voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar textiel bij het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Na Eindhoven, Amsterdam en Berlijn woon ik weer in Heemstede, maar ik wil heel graag in Haarlem wonen dus als iemand iets hoort… ik houd me aanbevolen. Met hardlopen ben ik erg blessure gevoelig, maar het enthousiasme van mijn moeder Agnes, heeft ervoor gezorgd dat ik het toch weer de draad opgepakt heb. Nu loop ik alweer een paar maanden met veel plezier bij deze leuke groep, op donderdag- en zaterdagochtend. Blij om weer hard te lopen!


Eveline

Ik ben Eveline, 24 jaar oud en woon in Haarlem met mijn vriend Tim. Voordat ik naar Haarlem verhuisde, trainde ik een aantal jaar bij De Veenlopers, een hardloopvereniging in Mijdrecht. Bij mijn oude club kom ik nog af en toe voor de gezelligheid. Het eerste jaar in Haarlem heb ik geprobeerd zelf te trainen. Door lichamelijke problemen (reuma) en gebrek aan motivatie om alleen te lopen deed ik vrij weinig. Het is veel gezelliger om samen te lopen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe hardloopvereniging. Ik vind het fijn dat er bij Loopgroep03 zoveel trainingsmogelijkheden zijn en dat we in zo’n een mooie omgeving lopen! Dit is wel even anders dan een training op het industrieterrein van Mijdrecht. Door mijn werk als wijkverpleegkundige, ben ik niet altijd in de gelegenheid op een vaste dag kan lopen. Ik probeer om tenminste twee keer per week te trainen. Inmiddels heb ik me opgegeven voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.