Skip to main content
XS SM MD LG XL

Uit de Running

IMG_1929

Nelleke zegt HOI ALLEMAAL! “Met pijn in mijn hart inderdaad nog steeds uit de running! Na mijn bevalling van Lotte in 2014 heb ik al meerdere malen het lopen weer op gepakt. Al talloze keren bedacht welke wedstrijden ik zou willen lopen, om maar een stok achter de deur te hebben. Maar mijn lichaam werkt helaas niet helemaal mee. Door de bekkeninstabiliteit na de geboorte van Lotte, een zweepslag in mijn kuit, een instabiele knie moet ik iedere keer weer opnieuw starten met opbouwen. Niet heel inspirerend kan ik je vertellen. Maar nu het iets warmer is en het zonnetje schijnt, kan ik genieten van het half uurtje lopen in de duinen in plaats van op de saaie loopband. Dat maakt veel goed! Ik probeer niet te veel stil te staan bij hoe het lopen voor mij ooit was, maar probeer te genieten van ieder rondje dat ik kan lopen. Ik zal zo blij zijn ALS ik weer bij de loopgroep terug kom!”


IMG_1928

‘Blote Onno’ komen we tegen op Woodstock. Gaat het wel goed met hem? “Het gaat goed, maak je geen zorgen. Sowieso zien jullie me weinig in herfst en winter, want mijn favoriete seizoenen zijn voorjaar en zomer. Helaas trap ik, doordeweeks, nog te vaak in de valkuil dat ik op het werk dit en dat wil afronden en de training laat schieten. Op woensdag en donderdag volg ik yogalessen. De zaterdag zou een goede dag kunnen zijn, maar met het voorjaar beginnen ook de dance-festivals. Uiteraard gaan die voor. Medio juni ga ik eerst nog naar de Spaanse Pyreneeën, maar eind juni wil ik weer meer gaan lopen. Zonnige groet!”


 

IMG_1930

Niels. H hebben we ook al een tijd niet gezien. “Al geruime tijd heb ik last van een enkelblessure. Het gaat iedere week iets beter. Aanvankelijk probeerde ik dit te verhelpen door te wandelen maar ook dat werd op den duur pijnlijk. Nu heb ik fysio en fitness ik om mijn enkel en de rest van mijn lijf aan te sterken. Ik durf nog geen voorspellingen te doen wanneer ik weer kom hardlopen. Ik verlang er wel heel erg naar! Hopelijk tot snel en succes met lopen.”


 

sytse

Sytse loopt nog niet zo lang bij ons. “Ik ben door een liesblessure geveld. Er werd nog even gedacht aan artrose, maar dat is hét gelukkig niet. Ik werk hard om er weer vanaf te komen, maar dat kost meer tijd dan ik dacht. Een duintraining zit er voorlopig niet in. “


 

Eva

Eva.C komen we tegen bij de finish van Grachtenloop. Hoezo uit de running? “Klopt ik ben al een eeuwigheid niet op een training geweest. Eerst vanwege mijn nieuwe baan in Amsterdam, waardoor altijd net even te laat in Haarlem aankwam, en daarna een knieblessure. En ook mijn dochtertje van drie (PR op de 0.8K!) heeft de nodige aandacht nodig. Maar, ik ben weer op de been en hoewel vandaag vier minuten langzamer dan vorig jaar (op de 10K, red), maar het was ook erg warm. Jullie zien me vast binnenkort weer op een training, doeg!”