Skip to main content
XS SM MD LG XL

Van de Trainer

Bestand 14-06-15 18 43 43

Door Raymond

De meeste lopers kennen mij als ‘die jongen van Runnersworld Haarlem’, ‘die honkballer’ of misschien wel ‘die met pet en bril’. Mijn trainerschap bij Loopgroep03 begon in 2008. Ik deed het CIOS in Haarlem. Ik specialiseerde mij als loop- en conditietrainer en zocht een stageplaats. Door Ronald, voormalig trainer van Loopgroep03 ben ik niet op een saaie atletiekbaan, maar bij 03 terecht gekomen.

Ronald liet mij inzien dat het beter is in een training de grens op te zoeken dan tot het gaatje te gaan. Dit kan bijvoorbeeld al door het welbekende toetje van de training 😉

Ik geef niet het hele jaar training bij 03, omdat ik op hoog niveau honkbal bij Kinheim. Zodra daar het seizoen start, verlaat ik de loopgroep voor een half jaar. Door het honkbal ben ik een korte explosieve loper. Lange afstanden zie je mij niet zo snel lopen. Ik loop wel crosswedstrijden. De afstand is kort en omdat dan het honkbalseizoen is afgelopen, heb ik de tijd om er voor te trainen.

Wat ik zo mooi vind aan het trainerschap? Om jullie als hardloper stap-voor-stap te zien genieten en zowel mentaal als fysiek een stapje vooruit te zien gaan. Hardlopen is naar mijn mening niet gebonden aan talent, maar aan doorzettingsvermogen. Daarom geef ik in mijn training de beroemde HIGH five; boven op de heuvel, op een keerpunt bij de finish. Ik zal er altijd staan om jullie aan te moedigen of te feliciteren met het behalen van weer een goed staaltje doorzettingsvermogen.

Wat ik wil meegeven:
* Je traint altijd voor jezelf! Luister daarom naar je lichaam.
* Je moet niets in een training, maar mag veel.
* Een trainer geen training om je af te beulen, maar om je mentaal weerbaarder te maken.
* Blijf altijd lachen hoe zwaar het ook is, een grapje onderling mag best.
* Probeer een ander nooit na te doen.
* Het ziet er bij een ander nooit soepeler uit, alleen anders.
* Loop bewust en niet zomaar een afstand, dit voorkomt blessures.
* Blijf om je heen kijken, want zeker met trainingen in de duinen weet je nooit wat je mist.
* Tip van Runnersworld Haarlem: Train je frequent? Neem een tweede paar schoenen. Je kan niet al je trainingen doen op één paar. Kom eens langs in de winkel voor meer informatie. Als je naar Runnersworld Haarlem komt, vergeet niet te vermelden dat je bij de gezelligste loopgroep van Nederland loopt. Je hebt namelijk recht op 10% korting!

Tot snel bij de Loopgroep, Runnersworld Haarlem of ergens in de stad.