Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het geluksmoment van Willemijn

I asked for water and she gave me gasoline. Aan deze blues van Howlin’ Wolf moesten wij denken. We vroegen naar de pijngrens maar kregen iets veel mooiers: een geluksmoment. En een nieuwe vaste rubriek: Het geluksmoment van. Als eerste aflevering hier dus: Het geluksmoment van Willemijn.

Double rainbow in a meadow, Silt, Colorado, U.S.

Het is zondagochtend ongeveer 7:00 uur en er staat vandaag een rondje van één uur en drie kwartier op de planning. Ik kies er voor om een rondje vanuit huis te lopen, de polder in, omdat dit de minste tijd kost. Na het lopen heb ik vandaag nog een afspraak met een vriendin en een verjaardagsfeestje.

Na ongeveer 3 kwartier loop ik heerlijk in mijn eentje door de weilanden met een stevige wind pal tegen. Ik moet altijd glimlachen met z’n stevige wind tegen. Ik voel me er sterker door. Laat die wind maar beuken, ik ga wel door! ’s Ochtend bij het ontbijt ben ik toevallig op een filmpje van het Noorderlicht gestuit. Bij het bekijken bedacht ik me weer dat ik dit toch echt een keer met eigen ogen wil zien.

Lopend tussen de weilanden bewegen voor me dreigende donkere wolkenluchten terwijl de zon me op de rug schijnt. En daar in die dreigende lucht verschijnt aan de horizon een klein stukje heldere regenboog met rechts daarvan nog een stukje regenboog, maar dan heel wazig. Terwijl ik verder loop begint de lucht aan de horizon nog donkerder te worden, de wind aan te wakkeren en het licht te miezer.

Tegelijkertijd lijkt de zon steeds krachtiger te gaan schijnen. In dit spel van de elementen zie ik de regenboog voor mijn ogen groeien. Steeds verder en verder vult hij de donkere lucht met zijn kleuren. Gewoon hier recht voor mij. Op het moment dat regen met bakken uit de lucht komt is de regenboog een uitgegroeid tot een volledige boog met krachtige kleuren die fel afsteken tegen de donkere achtergrond.

Met daar omheen als bonus ook nog eens een hele vage regenboog. Wow, wat is dit prachtig. Mijn smile is oneindig. Ik maakte een spongentje en sla een vreugdekreet uit van geluk. Niemand om me heen. Alleen ik en de natuur. Wat is dit toch mooi!. Ik voel me zo intens gelukkig dat ik samen met de stromende regen ook een traantje van mijn wangen veeg. Mijn dag kan niet meer stuk!

En dat Noorderlicht, zou ik dat zo mooi kunnen ervaren zoals ik vandaag de magie en het imposante lichtspel van de regenboog heb ervaren? Ik hoop het.

Willemijn.J