Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Zwetend, met een rood hoofd en gekleed in sport tenue: zo leer je elkaar vaak kennen op de Loopgroep. Maar wie zijn die nieuwelingen eigenlijk? Negen debutanten stellen zich voor.


EEN ESTAFETTE OM DE WEST-FRIESE OMRINGDIJK

Anne

Hoi! Ik ben Anne. Ik woon nu een half jaar in Haarlem-Noord samen met mijn vriend René. Als echte West-Fries was het wel even wennen in de stad. Daarom ben ik ook bij de groep gekomen om mensen te leren kennen.En om lekker te kunnen trainen. Wat al zeker merkbaar is dat ik super vooruit ga. M’n tijd op de 10km wordt steeds sneller. Op 6 september liep ik de tien kilometer in 52:02. De laatste tijd train ik alleen op de zaterdag met de groep. Door de weeks train ik voor de halve marathon van Amsterdam. En volgend jaar wil ik samen met een aantal lopers een hardloop estafette organiseren om de West-Friese Omringdijk. Dat is 126 kilometer. Met die estafette willen we geld ophalen voor het diabetici fonds. Als iemand nog tips heeft, laat maar weten. Ik werk bij Dailycool. Dat is een transportbedrijf in Warmenhuizen (vlakbij Schoorl). Daar verzorg ik alle administratie en facturatie. Omdat ik tekort uitdaging heb in mijn baan, ben ik ook aan het solliciteren.


 

‘IK ZOEK EEN OPPAS!’

Dunja

Mijn naam is Dunja en ik ben met mijn man en twee kinderen verhuisd naar Overveen. We hebben 2 meiden van 4 en 8 jaar. Ik werk als planner bij een cameraverhuur bedrijf in Amsterdam. Ik ben nu al blij met deze verandering in ons leven, mede door de loopgroep! Ik vind lopen heerlijk, maar kan dat niet alleen. De omgeving waarin er gelopen wordt is echt prachtig. Voor mij is de groep dus ideaal. Ik probeer een paar wedstrijden per jaar te lopen. De Dam tot Dam en de 7 heuvelen zijn mijn eerstvolgende doelen. En nu ik toch even jullie aandacht heb: we zoeken nog een oppas!


 

FLUITEND DE TIEN KILOMETER

eugene

Hallo, ik ben Eugène, 50 jaar inmiddels maar dat mag de pret niet drukken. Zoals een aantal van jullie wel weten ben ik getrouwd met Astrid (inmiddels al weer 7,5 gelukkige jaren) die ook bij ons loopt. We hebben twee kinderen, vier-en-een-half en bijna zes jaar en dat is best vermoeiend. Op mijn werk probeer ik een beetje uit te rusten, maar dat lukt meestal niet. Ik werk als projectmanager bij de ING op het hoofdkantoor in Amsterdam. En nu ik het er toch over heb, als iemand nog een goede suggestie heeft voor een baan als projectmanager bij een groot bedrijf dan hoor ik dat graag! Er is een enorme reorganisatie gaande en de kans is groot dat ik in de loop van volgend jaar geen werk meer heb. Ik vind veel sporten erg leuk. Mijn favorieten zijn fietsen, hardlopen, schaatsen en snowboarden. Het is al weer lang geleden dat ik mijn laatste wedstrijdloop deed, de Dam-tot-Dam loop. Mijn doel is dan ook om conditioneel weer net zo fit te worden dat ik fluitend een 10km kan lopen en zelfs kan gaan trainen voor een marathon, die we dan samen willen gaan doen. Ik ben dus via Astrid bij de hardloopgroep gekomen en ik vind het erg gezellig. Ik hou wel van een grapje tijdens de serieuze trainingen; verder ben ik zeer te spreken over de uitstekende training en voel me thuis. Ik hoop snel de regelmaat te vinden om minimaal 2x in de week te kunnen trainen.


 

NA DE TRAINING EEN LEKKERE HAP OP HET ROC

Julia

Hoi, ik ben Julia. Afgelopen zomer ben ik begonnen met hardlopen bij ’03. Als klein meisje was ik al te vinden op de atletiekbaan in Haarlem. Hier deed ik verschillende atletiekonderdelen en vond de trainingen vooral leuk door de gezellige groep waarmee ik trainde. Inmiddels ben ik niet meer zo klein en heb ik de atletiekbaan ingeruild voor Loopgroep’03. Meestal loop ik op dinsdag mee in de groep van Sjaak. Op donderdag train ik af en toe bij Arno en héél soms ben ik op zaterdagochtend van de partij (iets met vroeg opstaan in het weekend). Op de momenten dat ik niet aan het hardlopen ben, houd ik ervan gezellige dingen te doen met vriendinnen. Inmiddels werk ik alweer een jaar in het mbo als studieadviseur. Sinds dit schooljaar ben ik ook begonnen met lesgeven bij een horeca opleiding op hetzelfde ROC. De leerlingen krijgen ’s middags les in generieke vakken en ’s avonds is het restaurant open en komen de gasten. Er staat van alles op het menu, dus heb je na een zware training trek in een lekkere maaltijd… Restaurant Heerlijk!


 

OP ZOEK NAAR EEN WONING

Marisa

Ik ben Marisa en woon samen met mijn vriend Thijs en onze dochter Hannah van 11 maanden in Haarlem. Ik werk als online marketeer bij een bureau in Amsterdam. Voorheen liep in alleen of met mijn zus, maar ik ben op zoek gegaan naar een loopgroep omdat ik moeite had om de motivatie te vinden en omdat het mij leuk leek in een groep te trainen. Op dit moment loop ik op zaterdag bij Tineke en dat bevalt erg goed. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken. Ik heb net een nieuw kookboek gekregen, Persiana, en kan niet wachten om daaruit te gaan koken. Verder is ons appartement net verkocht (onder voorbehoud) want dit werd echt te klein met z’n drieen. We gaan voorlopig op zoek naar een huurwoning in Haarlem, dus tips zijn welkom!


 

HELP MAYA OVER DE FINISH

Maya

Mijn naam is Maya, 38 jaar, moeder van twee kinderen en ik woon in Haarlem. Ik werkte 17 jaar in de hulpverlening en ben sinds 2015 in dienst bij uitgeverij ZintenZ. Een hele grote overstap, maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad! Bij ZintenZ krijg ik de kans om nieuwe dingen te leren en kom ik er achter dat het verkopen een natuurlijke kwaliteit van mij is. Ik hou van uitdagingen en stel geregeld nieuwe doelen. Een jaar lang liep ik alleen, maar mijn mijn snelheid nam niet toe en ik ging op zoek naar een loopgroep. Na de circuit run in Zandvoort kwam ik Herman tegen; hij was zo enthousiast over Loopgroep03 dat mijn keuze snel was gemaakt! Het is leuk om in een groep te trainen en dan waardeer ik zelfs de interval wat meer. Naast de verandering van baan, heb ik mezelf nog een andere uitdaging gesteld. Iets wat niemand ooit van mij had verwacht, ga ik toch doen………ik ga in oktober de marathon van Amsterdam lopen! Aan mijn kinderen wil ik laten zien dat inzet loont en dat wanneer je iets graag wilt, het ook daadwerkelijk kan. Mijn gezin steunt mij in de voorbereiding en de zenuwen beginnen inmiddels wel te komen. Dus bij deze mijn oproep: Kom mij over de eindstreep schreeuwen op zondag 18 oktober aanstaande in Amsterdam!!!!


 

NIET IN MIJN COMFORTZONE BLIJVEN HANGEN

Pascal

Mijn naam is Pascal en ik woon nu sinds 3 jaar met mijn man in Haarlem. Nog elke dag geniet ik ervan dat we in deze mooie stad wonen met de duinen en het strand zo dichtbij. Ik loop al heel lang hard, maar door diverse blessures niet meer zo veel en snel als ik zou willen. Maar mijn belangrijkste doel is om gewoon weer lekker te lopen. Om niet in mijn comfortzone te blijven hangen en ook omdat ik de gezelligheid van het lopen met anderen miste, ging ik op zoek naar een loopgroep. Via internet vond ik Loopgroep03 en ik ben heel enthousiast. Wat een leuke groep mensen! Mijn doel is om in ieder geval twee keer per week te trainen met de groep en daarbuiten mijn afstand weer wat uit te bouwen en wie weet wat er dan weer in zit. Naast hardlopen ben ik een jaar geleden begonnen met golfen en helemaal verslaafd geraakt, wat een leuk (maar moeilijk) spel! Daarnaast ga ik het liefst zo vaak mogelijk op vakantie, waarbij Azië en Amerika favoriet zijn. En als ik niet al die leuke dingen aan het doen ben, werk ik als communicatie specialist bij Deutsche Bank (ook leuk hoor!). Tot ziens op dinsdag of zaterdag!


SPORTIEF STEL VERRUILT NA DERTIG JAAR APELDOORN VOOR HAARLEM

Yolande

Kees
Graag stellen wij ons voor aan alle lopers van Loopgroep03.Wij, dat zijn Kees en Yolande. In maart zijn wij neergestreken in Haarlem na meer dan 30 jaar in Apeldoorn te hebben gewoond. Niet vanwege werk maar gewoon omdat we graag nog eens een stap wilden maken en in een hele nieuwe omgeving wilden wonen. Het liefst in een mooie stad dichtbij strand, duinen en Amsterdam. En dat is natuurlijk Haarlem, een mooie historische stad, waar we ons nu al thuis voelen. Wij hebben drie kinderen: Mattijn van 31, Jorinke van 30 en Vincent van 27. Sinds 20 maanden hebben we ook een kleinzoon, Maurits. We genieten daar erg van, zij het nu op zekere afstand omdat hij met zijn papa (Mattijn) en mama (Sandra) sinds eind juni voor drie jaar naar Curacao is verhuisd. In onze vrije tijd gaan we graag naar een concert, de film of bezoeken een museum. Nu gaan we ook veel naar de duinen en het strand. We houden van wandelen en dan het liefste lang. In de zomer wandelen we veel in de bergen. Het was best spannend om onze vertrouwde omgeving los te laten, maar het is ook inspirerend en een stimulans om nieuwe dingen op te pakken. Lopen in een loopgroep is er daar een van. Het is ook een leuke en ontspannen manier om mensen te leren kennen. Als ‘stel’ zullen jullie ons vooral op zaterdag zien.