Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Zwetend, met een rood hoofd en gekleed in sport tenue: zo leer je elkaar vaak kennen op de Loopgroep. Maar wie zijn die nieuwelingen eigenlijk? Acht debutanten stellen zich voor.


ETEN & DRINKEN & DECLAREREN

Alex
Alex

Ik ben Alex, 25 jaar en sinds begin oktober lid van Loopgroep’03. Ik woon sinds 1,5 jaar samen met mijn vriendin Melissa. Verder studeer ik Commerciële Economie op Hogeschool Inholland en rij als bijbaan zakenlui door de BeNeLux. De ideale bijbaan als student. Eten en drinken kan gedeclareerd worden, ik maak vaak lange dagen en kan tijdens het wachten studeren.

Voordat ik lid ben geworden heb ik een aantal jaar hardgelopen, maar dan niet in groepsverband. Afgelopen juni kwam ik Tom tegen tijdens de reünie van de Hartenlustschool (jaja, oud-leerling van Tom en Karin) en zo uiteindelijk in de groep terecht gekomen. Wat mij meteen opviel is dat er een gezellige en ongedwongen sfeer heerst binnen de groep. Dat is denk ik de kracht van Loopgroep’03. Ik probeer 3 dagen in de week te lopen, ook al is dat af en toe lastig met mijn bijbaan.


REIZEN ZIT IN MIJN BLOED

Alessia
Alessia

Alessia woont sinds kort in Haarlem: hardlopen bij Loopgroep03 lijkt dé manier om nieuwe mensen te leren kennen in de stad. Ook een reden om met de Loopgroep mee te trainen: “Om nóg sneller te worden besloot ik een keer mee te trainen. Ik was meteen enthousiast en ben dat nog steeds, Loopgroep03 is erg leuk!”

De verhuizing naar Haarlem was zeker niet de eerste in mijn 28 jarige leven; reizen zit in mijn bloed en doe ik het liefst zo vaak mogelijk. Basketbal, roeien, mountainbiken en rotsklimmen zijn andere dingen die ik lang en met veel enthousiasme gedaan heb en soms nog doe. Hardlopen is een sport die er langzamerhand bij gekomen is en die ik op dit moment het leukst vind. Ik probeer op dinsdag en donderdag bij de loopgroep te lopen en doe daarnaast zelf een duurloopje ergens in de week wanneer het uitkomt.

Ik heb in Utrecht Geschiedenis gestudeerd en vanuit mijn studie een baan als docente op een tweetalige havo/vwo school gevonden. Ik woon samen met mijn vriend sinds afgelopen zomer hier in Haarlem.


IEDERE DAG OP DE YOGAMAT

Charissa

Ik ben Charissa. Ik loop sinds september bij ‘03. Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met hardlopen. Eerst bij een andere loopgroep. Toen deze loopgroep stopte zakte mijn motivatie om te rennen ook in. Gelukkig lieten m’n loopmaatjes van die groep me niet vallen en haalden ze me over om met elkaar de 20 van Parijs te lopen. Dankzij hen ben ik aangehaakt bij ‘03, en tot nu toe vind ik het erg leuk! Naast hardlopen sta ik iedere dag op de yogamat. Ik heb een fulltime baan als manager in de gezondheidszorg en ik geef daarnaast ook yogales.


IN EEN WARM BAD

Hannah
Hannah

Hannah woont woont sinds een jaar in Haarlem.  Ze was op zoek naar iets nieuws en via Google vond ze Loopgroep03.  Ze stelt zich hier verder aan jullie voor.

Ik woon dus nog niet zo lang in Haarlem met mijn vriend Daan en mijn peuter Luuk van 2,5 jaar oud.

Ik werk in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis als verpleegkundig specialist bij de afdeling hoofd-hals chirurgie.

Op mijn 19e ben ik naar Amsterdam verhuisd en ben ik lid geworden van hockeyclub Hurley waar ik 10 jaar in dames 1 heb gezeten.  Daar heb ik geleerd wat sporten is. Dat sporten ook gezellig is, leerde ik hier in Haarlem: ik kwam bij 03 in een warm bad terecht en er wordt ook nog gepresteerd. Die combinatie spreekt mij aan.

Mijn doel is op dinsdagavond en zaterdagochtend te lopen en vanuit daar verder te kijken naar mooie sportevenementen.  Op 19 maart staat er een gepland, een trail in La Roche, waar veel lopers van 03 aan mee doen. Ik ben zeer benieuwd en kijk er naar uit. Verder zou ik zeggen pluk de dag en geniet van het buiten rennen.


ALLES UITGEPROBEERD

Leonie
Leonie

Hoi! Ik ben Leonie. Afgelopen juni ben ik met mijn vriend vanuit hartje Amsterdam naar Bloemendaal verhuisd. We genieten hier volop van de rust, ruimte en natuurlijk van de Kennemerduinen. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij de GGD Amsterdam. Ik doe onderzoek naar de zelfredzaamheid van mensen in de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast ben ik case manager suïcidepreventie. Helaas heb ik altijd te weinig vrije tijd om alle dingen te doen ik leuk vind. Zo houd ik van bijna alles op het gebied van kunst en creativiteit. Daarnaast heb ik al vele sporten voor korte of langere tijd uitgeprobeerd: van klimmen tot kitesurfen en van skiën tot racefietsen. Toch  is hardlopen de enige sport die ik nu al zes jaar lang consequent doe. Mijn zus Christien en haar vriend Jaap hebben mij aangespoord om bij Loopgroep03 te komen lopen en dit bevalt prima! Je kunt me met name op de dinsdagavond bij Sjaak/Ron of op donderdagavond bij Arno tegenkomen. Dus tot dan!


BEZIG MET MIJMERINGEN

Roysmall

Déjà

Ik heb deze duinen al duizend keer gezien,
maar iedere keer zijn ze intrigerend nieuw.
en ik heb deze gedachten al honderd keer gehad,
maar iedere keer bezie ik ze weer anders.
ik run en hou me bezig met mijmeringen, korte gesprekken;
met mezelf.

laat dingen doordringen, over wat gezegd is, gehoord is.
dingen die binnen schieten en blijven hangen.
op mijn gemak en soms uitgebreid over alles
denken zonder opgejaagd te worden,
zonder gevoel dat je tijd verspild.

en ik laat alles
zoals het is
als wolken die voorbij gaan.

en als ik dan een loper zie, een solitaire loper,
volmaakt lopend in het ritme van zichzelf
denk ik,
wat loopt jou, wat voedt jou,
wat beweegt jou
meer dan je voeten alleen………..

denk ik, denk jij dan
voet na stap
in een stroom van stilte;
quiet people have the loudest minds.

Suggesties voor toepasselijke muziek of spotify-lijstje om af te spelen tijdens het lezen… Sara (Fleedwood Mac), In the arms of an Angel (Mclanahan), Nothing compares to u (O’Connor), One and only (Adele), Halo (Lotte Kestner), That i would be good (Morissette), Philadelphia (Springsteen), Fly away with me (Norah Jones),  I’m yours (Jason Mraz), Try (Furtado), Wish u were here (Pink Floyd), Home (Bublé).


EEN EXTRA STOK ACHTER DE DEUR

Anneke
Anneke

Hallo, ik ben Anneke en sinds de zomer van 2015 loop ik met Loopgroep03 mee.  Ik loop nu zo’n 3 jaar aaneengesloten en ik heb gemerkt dat als ik in groepsverband loop, ik het makkelijker vind om het hele jaar door (ook in de winter) te blijven rennen. Het is vooral gezellig en dat is voor mij een extra stok achter de deur. Vorig jaar heb ik voor een tweede keer de Halve van Haarlem gelopen. …en ooit – als ik wat meer tijd heb – ga ik, eenmalig, een hele doen. Maar …daar wil ik dan wel goed voor trainen, ik moet er dan ook tijd voor vrij maken.

Dat ga ik het komende jaar nog niet doen, want ik ben naast mijn dagelijkse werk, druk met mijn afstudeerproject voor de kunstacademie Haarlem. In mei 2016 hoop ik de opleiding af te ronden met een eindexamenexpositie. Tot die tijd hoop ik minimaal 2x, maar bij voorkeur 3x per week te lopen. En als het even kan in trainingsverband met Loopgroep03. Lijkt mij een mooi voornemen.

Voor iedereen een mooi sportief 2016 gewenst!


LANDELIJKE TOP

Kristel Foto 28-12-15 18 55 33
Kristel

Hallo, Ik ben Kristel, 25 jaar en net afgestudeerd jurist op zoek naar werk. Sinds kort loop ik, onderbroken door een ongelukkige val tijdens het verhuizen van de kledingkast, regelmatig mee met loopgroep03.

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin atletiek centraal stond. Het hele gezin was bovengemiddeld fanatiek maar zeker ook getalenteerd. In mijn juniorentijd kon ik goed meekomen met de landelijke top. Op mijn 18 verhuisde ik vanwege de atletiek naar Haarlem om bij Ruud Wielart te kunnen trainen. Na veel blessure leed en vond ik het tijd om te stoppen. Toch miste ik het hardlopen heel erg. Inmiddels loop ik voor de gezelligheid en niet meer voor de prestatie. Hiervoor is loopgroep03 een zeer geschikte loopgroep.