Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Opeens zijn ze er, en ze blijven: nieuwe lopers in de loopgroep. Welkom! Hier stellen ze zich voor in rotten van drie.

Durk Jan, Minke en Anneloes

starters2016Q2-1

Wij zijn Minke en Durk Jan. We hebben elkaar leren kennen door het hardlopen op vakantie in Portugal. We zijn allebei op latere leeftijd gaan lopen. Durk Jan was 37 en Minke was 44. Minke is gaan lopen omdat ze het blad Strt van de atletiekunie ging maken. Het communicatiebedrijf waar ze toen voor werkte zorgde voor een trainer en faciliteerde een wekelijkse looptraining. Durk Jan is gaan lopen na een cursus NLP van Anthony Robbins. Hij is daarin een beetje doorgeschoten en is sinds twee jaar lid van de 100 Marathon Club. Op zijn 50e verjaardag heeft hij een hele Ironman gedaan. Durk Jan is lid van NSL in Noordwijkerhout en Minke van KAV Holland. We zijn bij Loopgroep ‘03 gekomen, omdat Durk Jan verhuisde naar Haarlem en we ook samen in een groep wilden lopen. We vinden het hier erg leuk, goed georganiseerd en voelen ons heel welkom.

Durk Jan is internet ondernemer en Minke werkt freelance in de media. We hebben veel creatieve ideeën gekregen tijdens het lopen. Samen hebben we zeven kinderen. Naast hardlopen houden we ook van wielrennen, schaatsen, zwemmen (in zee), yoga (Minke) en wandelen. Vorig jaar hebben we samen de GR20 wandelroute gelopen in Corsica. Fantastisch!

Durk Jan verheugt zich op zijn 17e Rotterdam marathon in april. Minke loopt het liefst lekker door de duinen of langs het strand.


 

Anneloes na backpacken de halve marathon

Ik ben Anneloes en ik ben 26 jaar oud. Ik heb Orthopedagogiek gestudeerd in Groningen. Na mijn afstuderen heb ik een aantal maanden door Zuid-Amerika gebackpackt. Afgelopen zomer ben ik terug gekomen naar Nederland en heb ik besloten om samen met mijn vriend in Haarlem te gaan wonen. Ik heb inmiddels een baan gevonden als persoonlijke begeleider en leer Haarlem steeds beter kennen. Ik heb zelfs de Haarlemse modder geproefd tijdens een Mudmasterrace (foto!). Toch leek het mij ook leuk om meer nieuwe mensen te ontmoeten en hardlopen bij loopgroep ’03 leek mij hiervoor dé ideale manier.

Ik heb in mijn jeugd aan atletiek gedaan (Groninger Atletiek) en ben daarna altijd blijven hardlopen, maar ik merk dat ik vooral het lopen in groepsverband (gezellig en uitdagend) in de jaren voorafgaand aan het trainen bij Loopgroep ’03 erg heb gemist. Jullie kunnen mij vooral zien op de dinsdagavond en op de zaterdagochtend. Daarnaast probeer ik meestal 1x per week nog voor mezelf te lopen. Ik hoop dit jaar voor het eerst een halve marathon te lopen!


Leo, Nico en Joost

starters2016Q2-2

Leo: Op blote voeten

Lopen is voor mij niet iets wat met een doel te maken heeft, ik loop gewoon omdat het lekker is en gezond, maar daarom niet minder gedreven! Ik ben vooral gaan lopen in de groep om mijn techniek te verbeteren, op zaterdag volg ik de aanwijzingen van Sander op dat punt.

Als het lukt en het weer het toelaat, loop ik door de week of op zondag nog 15 kilometer door Spaanwoude. Ik heb samen met mijn vrouw een uitgeverij van wenskaarten, verhalen(boeken) en andere leuke producten. Kijk maar eens op zinnigeverhalen.nl  Een voorbeeld.

Op blote voeten.

Een schoenenfirma wilde zijn markt uitbreiden. Voor dit doel stuurde de directeur twee mensen uit om onafhankelijk van elkaar te onderzoeken welke mogelijkheden er zouden zijn om mee schoenen te verkopen.

De medewerkers van de firma gingen naar ver afgelegen streken in Australië. Misschien zou er een markt zijn onder de oorspronkelijke inwoners van het grote land. Na enige tijd kwamen er twee berichten binnen. Het eerste luidde:

Onmogelijk voor een markt. Ze lopen hier allemaal op blote voeten.

Het tweede bericht was:

Oneindige marktmogelijkheid. Ze lopen hier allemaal op blote voeten!


 

Nico: hoofd leeg, fit en sociaal

Ik ben Nico en opgegroeid in Overijssel, waar ik ooit probeerde door te breken als profvoetballer bij PEC Zwolle. Ik woon sinds afgelopen najaar in Haarlem-Noord, samen met mijn ook hardlopende vriendin Suzanne in ons eerste eigen huis. Ik kook graag, ga graag uit eten, maak mooie reizen en sinds vijf jaar loop ik ook. Mijn beste vriend Jeroen heeft mij toen uitgedaagd om samen de New York Marathon te gaan lopen voor de Bas van de Goor Foundation, waar hij al sinds zijn afstuderen voor werkt. Sinds die tijd ben ik altijd met heel veel plezier blijven hardlopen. In Zwolle maakte ik voor het eerst kennis met een hardloopclubje. Dit is mij zo goed bevallen dat ik dit in Haarlem wilde continueren.

Hardlopen is voor mij een manier om lekker even mijn hoofd te legen, fit te blijven en sociaal te zijn. Hardlopen doe ik zo’n drie keer per week. Daarbij is de insteek twee keer interval of een korte duur loop en in
de weekeinden meestal een lange duurloop. Naast het hardlopen ga ik één keer in de week fitnessen. Bij Loopgroep03 verwacht ik leuke en interessante mensen te leren kennen. Daarnaast wilde ik graag aan mijn hardloop techniek werken. Momenteel heb ik geen vaste hardloop dagen.

Werk gezocht:
Mijn vriendin is pedagoog en werkt in het voorgezet onderwijs in Almere. Ze wil graag iets dichter bij Haarlem werken. Wie heeft ook voor haar een tip?


 

Joost: stok achter de deur

Mijn naam is Joost en jullie zullen mij met name op de zaterdagochtend en dinsdagavond tegenkomen.

Ik ben 34 jaar en geboren en getogen Zeeuw. Ik woon inmiddels al wel zo’n 7 jaar in Haarlem en alhoewel ik me dus nooit een mug zal mogen noemen voel ik me er wel ontzettend thuis. Haarlem is een mooie uitvalsbasis voor het strand, voor veel goede restaurants, en voor Amsterdam, daar werk ik namelijk, op de Zuidas, als systeembeheerder in de bankensector. Dankzij mijn werk in deze IT-sector moet ik ook toegeven dat ik in mijn vrije tijd ook wel een beetje gadgetfreak ben 🙂

Zonder een al te hoog RTL Boulevard gevoel te creëren kan ik verder, over mijn persoonlijke leven, nog kwijt ik dat ik inmiddels al bijna 4 jaar gelukkig getrouwd ben met Carolien en dat we, na heel lang wachten, en de nodige teleurstellingen, in september/oktober ons 1e kindje verwachten (fingers crossed).

Waarom loop ik graag hard? In mijn kinderjaren heb ik 8 jaar lang aan atletiek gedaan en vervolgens heel lang op volleybal gezeten. Toen ik naar Haarlem ben verhuist en ik niet direct een geschikte volleybalclub kon vinden, ben ik toch maar weer gaan hardlopen. Dit heb ik heel lang in mijn eentje gedaan. Hierbij is het toch vaak makkelijk om een weekje (of een paar maanden) even niet te lopen. Dankzij Loopgroep03 heb ik toch een beetje een stok achter de deur. Lukt het niet om op zaterdag mee te doen, dan heb ik nu wel genoeg motivatie om dan de zondag zelf een stukje te lopen. Naast het hardlopen ben ik overigens ook sinds vorig jaar aan het wielrennen, dus als iemand nog mooie routes weet dan hoor ik het graag!

Mijn doelen zijn eigenlijk heel simpel, ik wil fit blijven en, als het kan, in de zomer, en nazomer, een paar 10 km’s volbrengen.

De eerste twee maanden bij Loopgroep03 zijn mij in elk geval erg bevallen en dus zullen jullie me voorlopig nog wel even tegenkomen.


Wouter, Caroline en Milo

starters2016Q2-3

Wouter: nog vele jaren lid 

Hierbij wil ik mij even voorstellen als nieuw lid sinds eind januari 2016. Wouter is al meer dan 15 jaar actief bezig met hardlopen, tot vorige maand altijd alleen, meestal drie keer in de week afstanden van ongeveer 12 km. Maar sinds kort dus niet langer meer alleen! De laatste 6 jaren doe ik ook mee aan de Circuit run in Zandvoort, de halve van Egmond, Dam tot Dam en tot vorig jaar de Haarlemse grachten loop. Aangezien ik het idee heb dat er nog wel wat progressie zit in mijn snelheid heb ik aan Runnersworld gevraagd of zij niet een loopgroepje o.i.d. wisten. Zo ben ik met veel plezier bij 03 gekomen. Ik ben daar met veel enthousiasme ontvangen en hoop zo nog vele jaren lid te blijven.

In mijn dagelijkse werkzame leven leid ik een Bouwmanagement buro en verhuur mijzelf aan o.a. bouwbedrijven t.b.v. het begeleiden van bouwprojecten. Ik ben al heel lang getrouwd en heb twee kinderen die al uitgevlogen zijn. Elk jaar gaan we nog wel als gezin met z’n allen gezellig skiën in Oostenrijk.


 

Caroline: conditie opkrikken voor tennis

Mijn naam is Caroline en ik woon al weer 12 jaar in het Ramplaankwartier. Als frequent tennisspeelster, vond ik het tijd om mijn conditie wat op te krikken. Niets mooier om dit te doen in mijn “eigen achtertuin”. Het prachtige duingebied lokt altijd. Jaren geleden liep ik regelmatig, maar door allerlei blessureleed is dit verwaterd. Vooralsnog ben ik er op de zaterdag en probeer ik nog een dag in de week te lopen, hetzij alleen, hetzij met de groep.


 

Milo: drie keer naar de hel 

Milo woont een jaar samen met zijn vriendin in Haarlem. Ik werk als journalist bij het Noordhollands Dagblad. Een jaar terug begon ik via hardlooprondjes te stad te verkennen. Dit beviel zo goed dat ik mij in een overmoedige bui opgaf voor de Zevenheuvelenloop. Hier ging ik drie keer naar de hel en weer terug. Dat nooit meer! Althans, niet ongetraind.

Bij de Loopgroep schaaf ik sinds november op maandag en – als het in de planning past – op donderdag aan mijn techniek en uithoudingsvermogen. Doel is om sneller te worden op de 10 km. Vervolgens wil ik gaan werken richting een halve marathon. Tot op de training!