Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

We groeien, we groeien, waar houdt dat op? Het simpele antwoord is, totdat er teveel lopers zijn per trainer, en tot nu toe gaat dat prima, mede door het opleiden van nieuwe trainers (Laurens! Gaby!). We heten dus  twaalf nieuwe enthousiatelingen van harte welkom. Ze stellen zich hier aan je voor. Check voor alle smoelen ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

Eva

Eva traint voor de halve van Terschelling

Mijn naam is Eva, 44 jaar en ik woon in Heemstede. Ik heb het hardlopen ‘ontdekt’ in mijn studententijd en ben het sindsdien in meerdere of mindere mate blijven doen. Voor dit jaar heb ik mij weer ingeschreven voor de halve marathon van Terschelling (Berenloop), dus dat is een goede stok achter de deur om goed te trainen! Het lukt me helaas niet iedere week om te komen, maar dat is niet door een gebrek aan motivatie. De reden is dat de trainingstijden soms op gespannen voet staan met werk in combinatie met het gezinsleven. Ik probeer op dinsdag te trainen, en nu met de zomerstop van het sporten van de kinderen hoop ik ook vaker op zaterdag te komen.

Flossie

Flossie is een blij mens

Ik ren heel blij mee, voorlopig op de donderdagochtend, en het is heerlijk. Voor de absolute beginner is de drempel om mee te doen best hoog – het is dat iedereen zo aardig is en ik het gezellig vind, dat ik er toch ‘overheen gekomen’ ben. Ik vind het toch een partij fijn om door het duingebied te rennen, daar word ik heel gelukkig van. En verder ben ik ook heel blij, gewoon met mijn leven. M’n fantastische kinderen van 7 en net 4 jaar, mijn meisje gaat naar groep 1, nu kan ik lopen! Enfin, ik was cameravrouw. Werkte free-lance, ook als focuspuller, camera- assistent, bij documentaires en speelfilms. Maar ik heb gelukkig kans gezien ook nog kinderen te krijgen met mijn lieve Peter. La vie bohémienne is voor mij niet te combineren met kinderen en ik geniet ervan dat dat niet hoeft. Dus ik ben al een hele tijd gestopt en ik heb lekker zelf voor mijn eigen kinderen gezorgd. Ze zitten allebei supergoed in hun vel. Nu zit ze ook op de basisschool, die kleine, wat zal ik nu? Heerlijk, vast wel iets creatiefs maar ik weet het lekker nog niet- of ik kan niet kiezen. Nou, dat dus. Verder loop ik om in de natuur te zijn. Ik ben trots dat ik meekom. En voor mijzelf doe ik een experimentje: ik probeer mijn energieniveau te beïnvloeden door te gaan duursporten. Ik heb/geef namelijk in korte tijd veel energie en daarna is het helemaal op. Net een kat. Mijn hobby is dus: slapen!

Niels

Niels: op naar Berlijn

Ik werk als online communicatieadviseur en persvoorlichter bij VUmc, dus iets op papier zetten is geen probleem. Maar over mezelf, dat is toch iets lastiger. Maar goed, het begin is gemaakt zie ik nu, dan komt de rest ook wel goed. Mijn naam is Niels (33 jaar en Limburger met Brabantse roots) en loop sinds januari bij Loopgroep03. Momenteel train ik voor de Berlijn marathon in september. M’n 5e marathon, maar voor de eerste keer met een serieuze voorbereiding. Dat is ook de reden dat ik me heb aangemeld voor de loopgroep, een goede stap! Ik woon samen met m’n vriendin in de Bomenbuurt en we hebben een zoontje van bijna 1. We zijn nog zoek naar een oppas, wie heeft een goede tip? (en tips voor een poetshulp zijn trouwens ook welkom).

Arno

Arno is Kapitein

Hallo, ik ben Arno. Via Google heb ik loopgroep03 gevonden en ben eens mee gaan trainen. Dat beviel meteen erg goed. Ik probeer zo’n beetje 3 keer per week mee te doen maar dat lukt niet altijd. Twee jaar geleden verkochten mijn ouders hun brandbeveiligings bedrijf tegenover het Noord Hollands Archief en ik heb inmiddels de bedrijfsruimte omgebouwd tot mijn woning waar ik het erg naar m’n zin heb. Mijn dochtertje van 5 woont door de week bij mij. Na de hogere zeevaartschool op Terschelling ben ik als 4e stuurman op de cruiseschepen van de Holland America Line gaan varen en ben inmiddels 4 jaar Kapitein. Ik vaar telkens 3 maanden en ben dan 3 maanden vrij. Als ik aan boord zit dan loop ik na aankomst meestal een uurtje aan de wal of rondjes aan dek. Een cruiseschip heeft prima faciliteiten voor sporten. Nou dat was het wel zo’n beetje. Ik kijk ernaar uit jullie allemaal te leren kennen.

Simona

Simona droomt van de Marathon van New York

Ik ben in Italië geboren en woon nu 18 jaar in Nederland. 20 jaar geleden begon ik te werken als stewardess voor Transavia vanuit Italië. Mijn passie voor reizen en om andere talen te leren, heeft me naar Nederland gebracht. Ik heb jaren lang gedanst, maar de laaste tijd vind ik buiten sporten heel ontspannend. Kiten, golf surfen, hardlopen en yoga zijn mijn favoriete activiteiten. Na een aantal jaren hardlopen in mijn eentje, met hetzelfde tempo en weinig verbetering, besloot ik dit jaar bij Loopgroep03 te komen. Ik loop 2 keer per week mee en ben hier heel blij mee. Mijn “hardloopdroom”? De Marathon van New York, samen met mijn oom die me geïnspireeerd heeft om te gaan hardlopen. Hij heeft deze marathon vorig jaar al voor de 9e keer gelopen. Hij is 75, dus…… run Simona, run!

Renske

Renske zoekt een zwembad

Mijn naam is Renske en ik ben in januari dit jaar samen met mijn vriend naar Haarlem verhuisd. Oorspronkelijk kom ik uit een dorp in het oosten van Brabant. Ik heb Cognitive Neuroscience gestudeerd in Nijmegen. Nu ben ik promovenda aan de universiteit van Leiden. Tijd dus om op zoek te gaan naar mooie looproutes en leuke mensen in en om Haarlem! Eigenlijk ben ik (nog) geen echte hardloper, maar een zwemmer. Sinds 2 jaar doe ik ook korte (1/8) triathlons, en om daar iets beter in te worden wil ik graag goed leren lopen! Eerder ging ik altijd zelf en alleen maar heel korte stukjes. Maar dit is veel leuker en de omgeving is fantastisch! Ik hoop dit jaar dus de ‘PRs’ van mijn eerste 5- en 10km loopjes te verbeteren en aan het eind van dit seizoen voor het eerst een kwart triathlon te volbrengen. Zwembad gezocht! Ik ben op zoek naar een manier om ook het zwemmen weer op te pakken: een (goedkope?) vereniging, een rustig zwemuurtje waar ik zelf lekker door kan zwemmen. Zeker voor in de winter, als buiten zwemmen niet kan.

Berber

Berber: organiseert loopjes!

Wat vind ik het ontzettend leuk om te trainen met de loopgroep en de technische aspecten te leren van het lopen. Inmiddels alweer een half jaar lid en vaak op dinsdagavond te vinden op de training samen met Yolanda. Uit Bennebroek afkomstig en sinds begin dit jaar werk ik bij SportSupport als Coördinator PR & Communicatie. Wij organiseren onder andere de Letterenloop, Grachtenloop en Halve van Haarlem. Lopen waar de Loopgroep03 ook met mooie aantallen aan mee doet. In Bennebroek woon ik samen met Ramon en met onze dochters, Rixt (10), Ynke (bijna 8) en Ize (2). En niet onbelangrijk: ik ben een Friezin! Maar wie ben ik dan? Berber, 40 jaar en bijna toe aan een leesbril.

Esther

Esther is productfotograaf

Dag allemaal, ik ben Esther en sinds eind februari lid van Loopgroep03. Na wat speurwerk op internet kwam ik al vrij snel bij deze groep uit. Veel mogelijkheden tot trainen met een leuke groep mensen in een super mooi natuurgebied… wat wil je nog meer dacht ik. Snel een proef lesje meegedaan en gelijk overtuigd, ik ga lid worden. Mijn vaste loopdag is donderdag maar ik hoop in de zomerperiode ook op zaterdag mee te lopen. Met de halve van Haarlem in het vooruitzicht lijkt mij dat wel fijn om wat vaker een training bij te wonen, om zo uiteindelijk fris aan de start te verschijnen (maar ook te finishen). Ik loop al een aantal jaar alleen maar heb het afgelopen jaar niet zo veel getraind als ik zou willen. En dat merk je gelijk aan je conditie! Wat over mezelf: ik ben getrouwd ben en woon inmiddels alweer 8 jaar in Heemstede. Sinds een jaar ben ik moeder geworden van een zoon Petr van ruim 4.5 jaar oud. Het afgelopen jaar stond geheel in het teken van het gezin. Ik kan je zeggen een hele bijzondere periode in ons leven. Hierdoor heb ik minder tijd kunnen besteden als productfotograaf/vormgever, maar gelukkig ben ik op dit ogenblik weer met wat leuke klussen bezig.

Rob

Rob bouwt kunstwerken

Ik ben Rob, en woon met Nienke (ook bekend van de loopgroep) en onze kinderen Mirthe (bijna 8) en Casper (4) in Haarlem Noord. In de winter schaats ik bij IJsclub Haarlem, waar ik al vanaf mijn jeugd lid ben. De afgelopen jaren heb ik met wisselende inzet gesport, maar nu heeft Nienke me helemaal enthousiast gemaakt voor het lopen bij Loopgroep03. En inderdaad blijkt: samen lopen is veel leuker dan alleen! Voor de IJsclub organiseer ik al een jaar of tien de Oliebollenloop. Tom en Loopgroep03 waren dus geen onbekenden voor mij. Al jaren geleden (voor de loopgroep andere plannen maakte…) viel mij rond de Oliebollenloop op wat een gezellig clubje die loopgroep was. Tom kwam bij mij aan huis de inschrijfkaarten kopen, en na de finish werd er een gezellige midwinter-buitenlunch gehouden. Dat Nienke twee jaar geleden bij Loopgroep03 kwam, was dus niet helemaal toevallig! Ik werk als projectleider bij Van Hattum en Blankevoort, een aannemer in de beton- en waterbouw. Op dit moment bouw ik de kunstwerken voor de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hiervoor heb ik gewerkt aan de Westrandweg (A5). Mijn soort kunstwerken hebben overigens weinig te maken met schilders en beeldhouwers. In ons vak bedoelen we daar viaducten, bruggen en tunnels mee. Een dezer dagen gaat het eerste stukje van de nieuwe snelweg open en dat is natuurlijk een mijlpaal waar ik naar uitkijk. Volgend jaar rond deze tijd zal de A9 helemaal verlegd zijn en kunnen jullie er ook van genieten. Na een dag hard werken vind ik het heerlijk om de duinen in te gaan en af te zien bij een pittige training. Het klinkt gek, maar na zo’n training kom ik met meer energie thuis dan ik op de heenweg had. Je zult me vooral treffen bij de donderdagtraining van Arno en zo nu en dan ook op een andere dag. Grootse wedstrijdplannen heb ik nog niet, maar af en toe meedoen aan een 10 km lijkt me prima.

Dirk

Dirk ontwerpt gebouwen

Mijn naam is Dirk. Ik loop sinds februari bij Loopgroep 03. Echt een concreet doel zoals een (halve) marathon heb ik momenteel niet voor ogen. Het is fijn om mijn basisconditie bij te houden en vooral plezier te hebben tijdens het sporten. Dinsdag- en donderdagavond zijn de momenten die ik probeer vrij te houden voor het lopen. Al weer 2,5 jaar woon ik in Haarlem, samen met mijn vriendin en onze dochter. Wij hebben lang met veel plezier in Amsterdam gewoond, maar vinden deze omgeving nu een verademing. Wat een rijkdom om zo dicht bij zee en duingebied te wonen! Ik ben architect van beroep. De opdrachten zijn heel divers. Gebouwen van mijn hand die je misschien kent in de omgeving van Haarlem zijn bijvoorbeeld het bezoekerscentrum De Kennemerduinen (voorheen De Zandwaaier) bij ’t Wed in Overveen, of het rode instructiegebouw van Thijsse’s Hof in Bloemendaal. De uitbreiding en ondergrondse gymzaal van de Tijo van Eeghenschool in Aerdenhout heb ik ook ontworpen.

Leonie

Leonie maakt testen voor borst en darmkanker

Mijn naam is Leonie. Ik woon in Haarlem sinds 2000 en ik werk in Amsterdam (Science Park) bij een biotechnologie bedrijf genaamd Agendia (www.agendia.com). Wij maken diagnostiektesten voor borst en darm kanker die als hulpmiddel dienen voor artsen om beter vast te stellen wat voor een type  tumor de patiënt heeft. Hierdoor kan beter worden bepaald welke behandeling het beste zal zijn voor het type tumor dat de patiënt heeft (personalized medicine). Bij Agendia ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe testen en het implementeren van nieuwe technieken. Via Anneke ben ik bij de loopgroep terecht gekomen. Ze had al een paar keer tegen me gezegd dat het misschien ook wel iets voor mij was. Dus uiteindelijk meegegaan en het bevalt me prima. Ik vind het erg fijn om wat meer te leren over looptechniek, een intervaltraining te doen en ook nieuwe mensen te ontmoeten. Het is ook een goede manier voor mij om een stok achter de deur te hebben om te blijven lopen. Ik loop meestal op donderdag en zaterdag met de groep mee en daarnaast doe ik nog een duurlooptraining per week (nu ongeveer 8 à 9 km). Ik wil graag 10 km lopen op een fijne manier en dan verder werken aan mijn snelheid.

Samira

Samira wil meer intervaltrainingen doen

Mijn naam is Samira, 34 jaar. Op dit moment ben ik huisvrouw en werkzoekende. In mijn vrije tijd sport ik graag of spreek ik af met vriendinnen. Andere hobby’s zijn muziek luisteren en reizen. Ik woon samen met mijn vriend en we heb drie kinderen waaronder een tweeling van een jaar. De thuissituatie is dus erg druk! Via internet ben ik bij de loopgroep gekomen. Zelf loop ik ook regelmatig maar dan korte duurloopjes van 30 / 45 min. Ik wil graag meer intervaltrainingen doen, zodoende heb ik mij aangemeld. Mijn doel tot nu toe is om vijf km in een redelijk tempo te gaan lopen. Mijn streven is om op donderdagavond en als het kan zaterdagochtend te gaan lopen.