Skip to main content
XS SM MD LG XL

Van de trainer

sjaak2

Regelmatig wordt er aan mij als loper de vraag gesteld: “waarom loop jij eigenlijk hard?” Dan houd ik een vurig betoog over het lekkere inspannen, de duinen, de gelopen tijden en de afstanden, de voldoening na een training enz. Bij een niet loper ben je na de eerste woorden vaak al de vraagsteller kwijt, het zegt hem of haar niets. Totdat er eens een keer meegelopen wordt, het virus kan dan gemakkelijk toeslaan. De meeste lopers weten precies waar het over gaat maar kunnen het toch niet goed onder woorden brengen. Train je om beter en sneller te worden of gaat het je om de beweging? Wil je op gewicht blijven of afvallen? Allemaal redenen om te gaan hardlopen.

Natuurlijk, hardlopen is heel laagdrempelig, een paar goede schoenen en je kan aan de slag. Toch hebben wij er allemaal voor gekozen om ons bij een loopgroep aan te sluiten en wel Loopgroep03 natuurlijk! Een loopgroep heeft veel voordelen, er zit heel vaak regelmaat in de trainingen. De trainers bieden een afwisselend programma aan wat alles best wel aantrekkelijk maakt. Kortom bij de loopgroep wordt het vuur aangemaakt en aangehouden.

Je moet natuurlijk zorgen dat het vuur blijft branden bij jezelf. Maar gaat het eens een keer iets minder, dan kan je altijd bij andere lopers terecht en natuurlijk ook bij de trainers. In mindere tijden, blessures of gewoon geen inspiratie, word je eigenlijk toch aan het lopen gezet omdat je nou eenmaal naar de vaste loopavond of ochtend gaat. Wil je echt vuur op het lopen gooien dan kun je alle kanten op. Wij bieden heel veel mogelijkheden om sneller of langer te kunnen lopen, kortom beter te worden.  Ook kun je het vuur aanhouden door gewoon lekker te trainen en de prestaties laten voor wat ze zijn.

Merk je dat iemand eventjes het vuur op een laag pitje zet, spoor hem of haar dan aan om toch maar naar de training te komen. Zo blijft bij Loopgroep03 ook het vuurtje branden en blijven we een gezellige en leuke groep.

Sjaak