Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

We groeien, we groeien, waar houdt dat op? Het simpele antwoord is, totdat er teveel lopers zijn per trainer, en tot nu toe gaat dat prima, mede door het opleiden van nieuwe trainers (Laurens! Gaby! Herman! Marcel!). We heten dus  twaalf nieuwe enthousiatelingen van harte welkom. Ze stellen zich hier aan je voor. Check voor alle smoelen ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

Lianne
Lianne

Als ik net zo snel zou lopen als dat ik verwelkomd ben in de loopgroep zou ik alle records breken. Na 2x meetrainen mocht ik voor aanvang van de Halve van Haarlem langskomen bij de omkleedruimte en kreeg bij de deur al gelijk een rood shirt aangereikt. En dankzij dat shirt werd ik tijdens die vele lange kilometers van mijn eerste halve marathon begroet en aangemoedigd alsof ik al jaren meeliep. Maar wie was dan die onbekende in dat Loopgroep03 shirt die jullie voorbij zagen komen/hebben ingehaald? Mijn naam is Lianne, 35 jaar, sinds 14 jaar Haarlemmer (daarvoor Dordtenaar), getrouwd met een fanatieke maar geblesseerde (te) hardloper, moeder van een vijfjarige stuiterbal genaamd Sem en Grafisch Vormgever zonder vaste werkplek (dus als iemand nog een plek weet…). Ik ben bij de loopgroep gekomen dankzij Inge die ik ken van de school van onze kinderen en met wie ik al een tijdje op donderdagavond een rondje van 8-10 km loop. Voor haar een rustig duurloopje, voor mij een pittig tempo omdat ik nooit anders dan lange stukken in gestaag tempo liep. Om ook eens anders te trainen (en hopelijk sneller te worden) loop ik nu op dinsdagavond en, als de agenda het toe laat, op zaterdagochtend gezellig met jullie mee.


wimsq

Wim wil leuke mensen leren kennen

Ik ben Wim, 54 jaar oud/jong, geboren in Haarlem en woon mijn hele leven al in Zandvoort.
Ik sport eigenlijk al vanaf dat ik een jaar of 5 was. Ik heb 40 jaar judo gedaan en ongeveer 34 jaar voetbal. Daarnaast heb ik, ter ondersteuning van die twee sporten, veel hard gelopen. En dat ben ik eigenlijk blijven doen.  Ik liep altijd alleen, maar het alleen sporten ging me steeds meer tegen staan. Ik zag wel loopgroepen tijdens mijn training, maar dacht er nooit aan om er zelf lid van te worden. Op een dag sprak ik iemand die lid is van Loopgroep03 – ben even haar naam kwijt-  en zo ben ik op Google gaan lezen wat voor club jullie zijn. En toen dacht ik:  ja dit is iets voor mij. Ik ben nog niet zo lang lid. Toen ik begon te trainen bij 03, kampte ik eigenlijk al een paar jaar met blessures. Het was vallen en opstaan. Tijdens één van de trainingen van 03 ben ik weer geblesseerd geraakt. Ik heb toen eindelijk eens goed onderzoek laten doen incl. MRI-scan. Ik heb een scheurtje in mijn kuit spier. Ben nu druk bezig bij de fysio om te herstellen en hoop binnen enige tijd weer te kunnen trainen met 03. Wat ik verwacht van 03? Lekker trainen, vriendschap en leuke mensen leren kennen. Wereld kampioen hoef ik niet te worden, gewoon heerlijk sporten. Ik loop meestal op zaterdagmorgen, maandag – en donderdagavond. Oh ja, ik heb twee dochters:  Julia 23 jaar en Gracia 17 jaar. Zij  wonen niet bij mij want ik ben gescheiden en woon alleen. Mijn werk? Ik ben opzichter/ beheerder openbaar groen Gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp. Mijn hobby is eigenlijk ook een sport namelijk kleiduiven schieten en dat doe ik ook al 30 jaar.


janwillemsq

Jan-Willem is autogek 

Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriendin Fleur in Haarlem. Sinds eind vorig jaar werk ik als strateeg bij een mediabureau. Daar ben ik verantwoordelijk voor één van de grootste automerken in Nederland. In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het reizen of klus ik aan mijn auto’s. Ook ben ik actief in de wijkraad Vijfhoek, Raaks en Doelen.

Ik was op zoek naar een manier om aan mijn conditie te werken. Mijn vriendin Fleur was al lid van de loopgroep en ik ben een keer mee gegaan om te kijken of het wat voor me was, en was eigenlijk meteen verkocht. Er is geen specifiek doel waarvoor ik train, behalve lekker bezig zijn en steeds mijn grenzen verleggen. Ik zou wel een keer een halve marathon willen lopen, dus wie weet wat 2017 brengt.

Wij lopen zoveel mogelijk op de zaterdagochtend. Verder heb ik dit jaar een racefiets aangeschaft en doe elke woensdag mee aan bootcamp met mijn werk.

Van jongs af aan ben ik autogek. Daarom heb ik voor de fun nu een Mazda MX-5 uit 1992. Een kleine cabriolet. Ik ben wel benieuwd of er nog meer auto liefhebbers bij de loopgroep zitten.


arjensq

Arjen zien we in januari terug 

Ik ben Arjen, 37 jaar oud. Geboren en getogen in de polder de Beemster, in het dorp Middenbeemster. Ik heb Levensmiddelentechnologie gestudeerd in Wageningen.
Ik woon sinds augustus 2014 in de Bomenbuurt in Haarlem samen met mijn vrouw Astrid en onze twee katten. Ik werk in Koog aan de Zaan als project engineer bij Tate&Lyle en daar maken we zetmeel uit maïs. In mijn vrije tijd loop ik graag hard of tennis ik. Daarnaast houd ik van concerten/festivals/film/kroegje of restaurantje pakken.

Ik heb in de periode 2011-2014 in Voorburg gewoond en daar met veel plezier bij de wegatletiek club The Hague Road Runners gelopen. Ook daar een prachtig loopgebied met de duinen van Meijendel, het strand of de straten van Wassenaar. Dus ik kende de voordelen van een loopgroep en ben via internet bij Loopgroep03 uitgekomen. Wat dat betreft is het nog mooier geworden bij Loopgroep03 met de Kennemer duinen, strand en Bloemendaal;-). Ik loop op dinsdag, donderdag  (Arno) of zaterdag  (“snelle” groep, naam trainer ff kwijt). Momenteel ben ik alleen herstellende van een gescheurde achillespees waardoor ik pas half januari weer mag trainen.

Ik verwacht bij deze Loopgroep een hoop plezier te beleven aan hardlopen, af en toe een wedstrijd te lopen (bijv. Circuit run, 7 heuvelen, Egmond, city pier city etc), wat kilo’s kwijt te raken en vrienden te maken! Komt goed!


nathaliesq

Nathalie loopt voor fit lichaam en brein

Ik doe sinds twee weken mee met jullie trainingen. De ene week twee keer, de andere week niet of één keer vanwege andere verplichtingen. Op maandag, dinsdagavond en/of donderdagavond. Ik heb een samengesteld gezin en zodoende vier kinderen bij elkaar! Ik werk vier dagen aan de Universiteit van Leiden.
Ik loop hard om mijn lichamelijke en mentale conditie op peil te houden en heb geen specifiek doel. Verdere hobbies: lezen, fietsen, bioscoop (filmhuis films).


jeanpaul

Jean Paul is even uit de running

Mijn naam is Jean Paul en ik woon samen met Moira in Heemstede en heb vijf kinderen in verschillende leeftijden. Mijn vrouw is specialist en ik geef, als hoofd Planning en Control van de gemeente Hoorn, leiding aan 22 mensen. Daarbij doe ik graag een ingewikkeld project erbij om mijzelf verder te ontwikkelen. Alles bij elkaar best een druk leven waarbij sport een prettige uitlaatklep is.

Naast hardlopen speel ik 1x per week tennis en 1x per twee weken voetbal. Ik heb tot tien jaar geleden veel hardgelopen en heb o.a. de Dam-tot-Dam en de halve marathons City-Pier-City en Egmond gelopen. Door een hardnekkige blessure moest ik helaas daarmee stoppen. Inmiddels ben ik daaraan geopereerd en kan weer pijnloos meedoen. Zelf lopen werkt bij mij niet meer goed: teveel redenen om niet te gaan. Daardoor begin ik iedere keer opnieuw en dit leidt niet tot het gewenste resultaat.

Om blessures te voorkomen en om een stok achter de deur te hebben heb ik me aangemeld bij loopgroep03. Daar werd ik enthousiast en warm onthaald. Ik heb een aantal keren op dinsdag meegelopen met Ron en dat beviel me erg goed. De groep is gezellig en je wordt goed begeleid. De duinen zijn prachtig om in te lopen. Helaas ben ik te enthousiast begonnen (stom stom stom) waardoor ik toch een blessure opliep aan mijn achillespees. Dat duurt nog wel een paar weken.

Mijn eerste doel is om mijn basisconditie te verbeteren en het oude “loopgevoel” weer terug te krijgen door minimaal twee keer in de week een rondje te doen. Weer meedoen aan een wedstrijd is voor mij het ultieme doel. Zodra ik weer hersteld ben sluit ik me weer aan bij de loopgroep. Ik heb er zin in!


marjoleinsq

Marjolein is communicatieadviseur

Ik ben Marjolein, 44 jaar en heb vorig jaar een leuk huis gekocht in Haarlem Noord. Eerst verbouwd, inmiddels verhuisd en bijna klaar met de laatste verfklusjes (rottige plinten!). Ik werk met veel plezier als communicatieadviseur voor de Veiligheidsregio Kennemerland (Brandweer en GGD). In mijn vrije tijd loop ik graag hard om fit te blijven, het liefst bij een loopgroep voor de training en gezelligheid. Daarnaast doe ik nog wel eens mee met bootcamp in Santpoort Noord. Loopgroep03 heb ik via internet ontdekt. De foto’s en verhalen op de website hadden een positieve vibe en het trainingsschema vind ik ideaal! In principe wil ik dinsdagavond en zaterdagochtend meelopen.


ariannesq

Arianne nodigt je uit voor de haakbrigade

Mijn naam is Arianne. Ik ben geboren en getogen in Noord-Brabant, ten noorden van de Efteling. Voor mijn studie ben ik destijds naar Amsterdam verhuisd, waar ik mijn man Bart heb leren kennen. Sinds 2006 wonen we in Haarlem in de Bomenbuurt, samen met onze drie knappe dochters: Mette (12), Elin (10) en Hanne (8). Mette doet het vwo op het Ichthus-lyceum in Driehuis en Elin en Hanne zitten op De Ark aan de Velserstraat. Bart werkt als Lean-coach bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen.

Zelf werk ik als freelance eindredacteur en tekstschrijver. Onder mijn opdrachtgevers zitten uitgeverijen (specialisatie: kookboeken), maar ik help ook graag bedrijven met hun website, nieuwsbrieven, handleidingen, folders, etc. Voordat ik voor mezelf begon werkte ik jarenlang op de redacties van tijdschriften. Ik ben creatief én houd van structuur – iets wat een bijzonder handige combinatie blijkt te zijn. In mijn werk denk ik graag (gevraagd en ongevraagd ;-)) mee met opdrachtgevers over hun doelgroep en op welke manier ze die het beste kunnen bereiken. Vaak weten mensen wel wat ze willen vertellen, maar vinden ze het lastig daar de juiste structuur of woorden voor te vinden. En laat dat nu net zijn wat ik goed kan en erg leuk vind om te doen!

Naast het redigeren en schrijven geef ik ook samen met een vriendin – onder de noemer De Haakbrigade – haaklessen aan kinderen en volwassenen. Even reclame maken: binnenkort starten er weer nieuwe lessen in Bloemendaal, dus mocht je het willen leren, laat het me weten of kijk op www.dehaakbrigade.nl.

Over mijn hardloopcarrière kan ik kort zijn: ik loop pas sinds het begin van dit jaar. Eerst heb ik zo’n beginners hardloopcursus gedaan via een hardloopwinkel in de stad (waarvan ik altijd de naam vergeet; Start to Run? Run to the Start? Runnersworld? Run2Day?). Omdat ik graag meer wilde leren én een stok achter de deur nodig had om vooral te blijven hardlopen, ben ik via Imce en Nienke bij Loopgroep03 terechtgekomen. Na een tijdje te hebben meegelopen, heb ik me nu officieel aangemeld als lid. Want ik blijk het gewoon best wel leuk te vinden. Voorlopig ben ik er op de zaterdagochtend, bij de beginners onder de bezielende (bege)leiding van Tineke. Mijn doel: steeds beter gaan hardlopen en wie weet lukt het om binnenkort een keer een 5 kilometerloopje te doen.


lilettesq

Lilette gaat voor de 10 km 

Sinds ongeveer 1 maand train ik mee met de Loopgroep03. Het is even wennen om te lopen met een groep maar het stimuleert wel. Ik ben eind vorig jaar begonnen met hardlopen en zou graag de 10 km een beetje onder de knie krijgen op een wat gemakkelijkere manier, dus …. interval is het code woord daarvoor heb ik begrepen. En dat is dan ook de reden om mee te gaan lopen.

Tot voor kort draaide ik als kinder-IC verpleegkundige in Leiden veel onregelmatig diensten. Maar nu ik een meer regelmatige baan heb binnen de IC, kan ik eindelijk eens makkelijker terugkerende  afspraken maken. Ik probeer twee maal per week te trainen met de loopgroep. Maar met skaten in de zomer en schaatsen in de winter en af toe nog in mijn uppie een rondje lopen is de tijd aardig gevuld. Vergeten we the social life nog. Man en een stel britse kortharen zitten thuis op me te wachten, dus ik moet de tijd een beetje verdelen.

Nog even wennen dus.