Skip to main content
XS SM MD LG XL

Van de trainer: Kim

Spetter, Spatter, Spater

“Het is weer een echte maandag training” dat betekent: het is weer een heerlijk natte regenavond waarbij de druppels je om de oren vliegen. Maanden achter elkaar regende het elke maandagavond. Ook al was het een prachtig weekend of een mooie maandag, op maandagavond kwamen de donkere wolken en moest ik mijn regenjas weer meenemen naar de training. Dan hoor ik je denken: dat zullen wel rustige trainingen geweest zijn.

foto-27-08-16-09-14-01

Maar nee hoor, elke week waren er toch weer een hoop kanjers die de regen kwamen trotseren. De sfeer heeft er ook nooit onder te lijden gehad en ik vind het één van de gezelligste trainingen.. Als trainer is het niet heel lekker zo’n uurtje in de regendruppels staan, maar als loper is het juist fijn. Op mooie zomer-, lente- en herfstavonden kunnen de zuurstofrijke regendruppels voor een heerlijke verkoeling zorgen. In de winter en ook op koude herfstavonden daarentegen kan het met natte kleding toch wel erg koud worden. Het is daarom erg verstandig om altijd wat droogs mee te nemen naar de training. Dan kun je in droge kleding je kopje thee nuttigen en koel je na afloop niet te veel af. En helemaal wanneer je op de fiets naar huis gaat, is het fijn om droog en warm aan de terugweg te beginnen. Ondanks dat het vaak topavonden zijn in de regen, vind ik het op dit moment niet erg dat we zulke mooie zonnige maandagavonden hebben gehad. Als trainer is het toch leuker om zweetdruppels in de rondte te zien vliegen dan liters regendruppels op je kop te krijgen 😉