Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het geluksmoment van

Dieuwer gaf het geluksmoment door aan Simona.

Afgelopen oktober ging ik voor een week terug naar mijn lievelingsplek in Sardinië, de stad Cagliari, waar ik twee jaar gewoond heb. In mijn koffer is altijd plek voor mijn hardloopschoenen en deze keer hadden ‘we’ al een plan: lopen over de Sella del Diavolo (Duivels zadel).

De Sella del Diavolo is een prachtige rots die uit de kust omhoog steekt, op het 8 kilometer lange strand met boulevard. Het is hier altijd druk met lopers, fietsers en sportieve Italianen (ja, die lekkere pasta moet toch ook ‘verbrand’ worden).

Via een verborgen paadje klim je omhoog en loop je naar de andere kant, naar de rustige baaien van Cala Mosca. En daar stonden we dan, mijn schoenen en ik, met de blik op een oneindige zee, met zijn aquarellen kleuren en zijn zoute geur. Wat een gelukkig moment.

… En nu nog het laatste stuk omhoog naar de vuurtoren!

Simona geeft de pen door aan… Herman!