Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Hoi allemaal!

Ik stel me graag  voor. Ik ben Marcella, 43 jaar oud. Samen met mijn drie kinderen en echtgenoot ben ik afgelopen zomer verhuisd uit Amsterdam naar het mooie Bovenwegkwartier in Aerdenhout. Een fijne plek in het bos, dichtbij de duinen, strand en de stad. In Amsterdam heb ik jaren met plezier gelopen bij Running Holland. Loopgroep03 lijkt mij een goed en gezellig alternatief. Ik ren meestal drie keer in de week en doe af en toe ook mee aan een loopje variërend van 10 km, een trail tot een marathon. Tot nu toe heb ik de marathons van New York, Amsterdam en Berlijn gerend.

In het dagelijkse leven combineer ik mijn werk als projectleider bij de Rekenkamer Metropool Amsterdam met mijn werk als persoonlijk coach. In mijn praktijk coach ik vooral vrouwen die twijfelen aan zichzelf en daardoor niet het beste uit zichzelf in hun werk halen. Ik help ze weer groot te denken zodat ze weer met plezier naar hun werk gaan. Het afgelopen jaar heb ik ook enkele hardlopers gecoacht die zich mentaal goed wilden voorbereiden op een marathon. Dit mentale aspect van hardlopen vind ik fascinerend. Loopprestaties kunnen enorm verbeteren als je mentaal sterk bent. Ik vind het ook leuk om daarover te schrijven, zie bijvoorbeeld mijn blogs: http://marcellavandoorn.nl/2016/03/30/de-muppet-in-je-hoofd-tijdens-een-hardloopwedstrijd/

 


Geen heimwee naar vorige club

En weer een nieuw stel bij ’03! Wij zijn Renneke en Marco, beiden uit 1955. We zijn bij elkaar sinds 1985, dus nu al meer dan de helft van ons leven. Wij zijn pas een jaar of twaalf geleden serieus met hardlopen begonnen, eerst bij Dave Baars en daarna bij Phanos, de atletiekvereniging die het Olympisch stadion als thuisbasis heeft. Tot een jaar geleden woonden wij in Amsterdam, waar het Amsterdamse bos ons achteruitzicht was. Een ideale plek om te lopen. Nu wonen wij aan de rand van het centrum in Haarlem, tussen de Bakenessergracht en het Spaarne. Omdat in het lopen (vanwege blessures en de verhuizing) wat de klad gekomen was, zijn wij op zoek gegaan naar een atletiekvereniging of loopgroep in Haarlem. Uitgebreid gegoogeld en Loopgroep 03 leek ons het meest bij ons passen. Onder meer omdat wij dan op zaterdagochtend kunnen trainen, iets wat wij gewend waren bij Phanos.
Een paar maanden geleden zijn we lid geworden, en door de medelopers en trainers is er geen sprake van heimwee naar Phanos. Wij blijven! De regelmaat moet er nog wat beter inkomen, maar in beginsel willen wij twee keer per week trainen, of een keer trainen en een of twee keer zelf lopen. Jarenlang hebben we een aantal lopen per jaar gedaan, van 10 km tot een halve marathon (en één keer zelfs een hele marathon). Daar hebben we nu wat minder behoefte aan, met name vanwege onze hobby golfen sinds een jaar of vier (golfen kost veel tijd). Andere hobby’s zijn: film (we wonen nu op 3 minuten lopen van de Filmschuur), lezen, uit eten, wandelen (met name Renneke), en sinds acht maanden onze kleindochter Séphine (die helaas zo’n 900 km zuidelijker in Frankrijk woont).
Renneke werkt bij PwC in Amsterdam als teamleider van een HR-supportafdeling. Marco werkt in Den Haag (maar meestal thuis) als arbeidsrechtjurist bij werkgeversvereniging AWVN.

 


Samen lopen en genieten van de natuur

Weer een nieuw stel bij ’03! In 2012 ben ik, Marion, begonnen met hardlopen bij Start-to-Run. Na deze korte cursus wilde ik graag blijven hardlopen in een groep. In eerste instantie liep ik mee met een klein groepje lopers uit de Start-to-Run-groep, maar dan zonder trainer. In 2014 zag ik een oproep van een net gestarte looptrainer die groepstrainingen ging geven in het Nationaal Park Kennemerland. Fred was ook direct geïnteresseerd om in de duinen te gaan hardlopen. Het lopen met een groep en een trainer heeft voor ons een grote meerwaarde. Vanaf eind augustus zijn we overgestapt naar Loopgroep03. Daar lopen we met veel plezier mee in de natuur en zijn binnenkort ook van de partij bij de Beeckestijn cross 2017. Ons enthousiasme over loopgroep03 is veel groter dan uit het stukje blijkt, maar we blijven bescheiden.
Naast het hardlopen met loopgroep ’03, gaan we ook graag aan de wandel met onze Engelse Cockerspaniel op het strand. Marion is een commerciële duizendpoot in Haarlem en Fred is een risk professional bij De bank in Amsterdam.

 


Gek op cijfertjes en voeding

Ik ben Jolien, 25 jaar. Sinds mei 2016 woon ik in Haarlem. Ik ben geboren en getogen in het mooie Heiloo, waar ik nog steeds bijna wekelijks te vinden ben voor een bezoekje aan mijn vriend, vrienden en familie.

Ik werk als medisch datamanager bij DICA in Leiden, een bedrijf dat de kwaliteit van de gezondheidszorg registreert. Ik doe veelal de statistische berekeningen – ik ben dan ook een echte cijfertjesnerd (heerlijk!).

Een andere grote hobby van mij is voeding. Voordat ik Gezondheidswetenschappen ging studeren, heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. Ik ben dus ook diëtist. Ik werk bewust niet als diëtist, omdat er tegenwoordig zo veel goeroes zijn die het zogenaamd beter weten. Mede daarom blog ik voor een site die voeding vanuit wetenschappelijk oogpunt bekijkt (www.iamafoodie.nl). Samen met drie andere bloggers heb ik de kans gekregen om een boek te schrijven. Dit boek heet ‘Eet als een expert’ en wij zijn er natuurlijk onwijs trots op!

Waarom ons boek zo anders is dan alle andere boeken in voedingsland? Ons verhaal is puur gebaseerd op (goed onderbouwd) wetenschappelijk onderzoek. Dus: dierenstudies zeggen vrijwel niets over mensen, en één onderzoek dat iets uitwijst vertelt nog niet de waarheid. In het boek proberen we de wetenschap toepasbaar te maken, in de vorm van inspiratie en recepten. Ook willen we de wetenschap begrijpelijk maken, zodat je de volgende nieuwe voedingshype zelf kritisch kunt beoordelen. Tot zover mijn reclamepraatje.

Wat betreft hardlopen: sinds een jaar of drie loop ik heel constant drie keer per week. Ik heb al meerdere wedstrijden gelopen en de langere afstanden (de 15 km en de halve marathon) zijn mijn favoriet! Ooit ga ik nog eens voor een hele marathon. Eerst even de moed vinden om naast mijn fulltimebaan hiervoor te gaan trainen. Het afgelopen jaar is het lopen er wegens drukte vaak bij ingeschoten. Het lukte me niet goed de motivatie te vinden om weer constant te lopen, dus heb ik me ingeschreven bij de loopgroep. Inmiddels staat Egmond alweer op de planning, dus het doel om voor te trainen is er!