Skip to main content
XS SM MD LG XL

TrailFlash kwartaal 4 – 2016

Door Tom E.

Het kwartaal waarin …

  • Willemijn doorbrak als heuse 03-trailcelebrity met optredens bij RTV-NH, Qmusic en RTL Live. Klik hier voor de Willemijn fanpage;
  • Susanne een uitstekende 3e plek op het podium van de Trail du Barrage (31 km) behaalde;
  • Niels een thuiswedstrijdje liep op de Viking Adventure Sports trailrun (16 km) in Dieren;
  • we met een mooie afvaardiging van de loopgroep deelnamen aan het NK Trail (37 km) in Schoorl: Babette, Frank, Maarten, Marcel, Mark, Susanne en Tom E. Op de “Mini-Trail” van 17 km gaven Judith en Marion acte de présence;
  • Marco onder erbarmelijke weersomstandigheden de Trail by the Sea (25 km) afwerkte en toch, gek genoeg, nog wel zin had in wat extra kilometers;
  • Tom E en Willemijn op trainingsweekend naar de Ardennen gingen om slechts gewapend met kaart en kompas (qua navigatiegereedschap dan) een route van 80 km te meanderen langs de Semois. Dit alles ter voorbereiding op de Legends trail van maart volgend jaar;
  • Susanne een uitje organiseerde naar de EXTRATRAIL van Stoumont waarbij er tussen het opgejaagde wild op eigen gelegenheid zo’n 30 kilometer getraild werd. Het avontuur werd ook nog eens door Jean-Paul vastgelegd in een fraai filmpje;
  • Tom E zich voor zijn eerste 100 mijl trail, de Bello Gallico, meldde in Oud-Heverlee en finishte in een prachtige 24h59;
  • de voorbereidingen gestart zijn voor de TeamTrail 2017 in de Ardennen waar we met maar liefst 16 teams aan gaan deelnemen;
  • er bijna iedere zondagochtend getraild werd in de Kennemerduinen (afspraken via de Trailrunners WhatsApp).

En dan was er op 14 augustus 2016 nog de Trail des Fantômes. Op de website van de organisatie verscheen hierover (achteraf) het volgende bericht:

De 7de editie van de Trail des Fantômes te La Roche-en-ardenne was opnieuw een groot succes. Voor de eerste keer was het evenement gespreid over 2 dagen, wat absoluut een verbetering was. De echte kilometervreters konden zo op deze manier 2 dagen na elkaar lopen.

Jaar na jaar blijven de deelnemersaantallen van “de fantômes” maar stijgen en dat was dit jaar niet anders. Met 1640 starters werd een nieuw record gezet.

De loodzware 33km (winst van Florian Descamps in 3h11 en Heleen Plaatzer – Ned in 4h01) trok de meeste deelnemers (422). De warmte, het loodzware parcours en de technische passages eisten wel hun tol. Zowat iedereen deed er veel langer over dan verwacht. De commentaren na de trail aan de aankomst waren veelal : “Gekkenwerk, nooit meer !” Maar het waren wel diezelfde mensen die een uurtje later al kwamen polsen op welke datum de fantômes in 2017 ging plaats vinden ! Hun besluit was unaniem : de mooiste en zwaarste van België !

In de Loopnieuws03 van oktober 2016 hebben we in het verhaal Spoken in je hoofd van Mark al kunnen lezen hoe het was om de Trail des Fantômes zonder water te lopen en hoe dat o.a. leidde tot nare gedachten aan Ivo. Het inspireerde de andere Loopgroep03 deelnemers aan deze iconische Ardennentrail om ook hun ervaringen op te tekenen.

Lees het relaas van Ivo met gedachten aan opgeven maar toch doorgaan, het verhaal over de ups en downs van Tom E en zijn nare gedachten aan Mark en tot slot het enthousiaste verslag van Rosemarie die mede dankzij het water in haar camelbag met een brede glimlach kon finishen (foto).