Skip to main content
XS SM MD LG XL

Van de voorzitter

En weer is er een jaar voorbij. Op sportief gebied een jaar met heel veel hoogtepunten. Natuurlijk de prachtige successen van Tom E. en Willemijn op de ultralange trails. Ik kan me herinneren dat ik vorig jaar ook al sprak over de lange trails van Tom en Willemijn, maar die waren nog “maar” rond de zestig kilometer. Dat is, vergeleken met de 160 en 180 km van dit jaar, een kabouterloopje. Verder hebben we de Stofwisseltour meegefietst. Ook erg gaaf om te doen. Bij de Letterenloop en de Halve van Haarlem was de Loopgroep zeer nadrukkelijk aanwezig en dat is ook flink opgevallen! Een mooie foto op de voorpagina van het sportkatern van het Haarlems Dagblad. En ook dit jaar hebben weer een paar leden hun marathondebuut gemaakt, op diverse plekken op de wereld. (Berlijn, New York, Rotterdam)

En met de leden gaat het ook goed. We groeien nog steeds, terwijl we nergens reclame maken. Natuurlijk moeten we wel goed in de gaten blijven houden of het allemaal wel leuk blijft. De groepen moeten niet te groot worden en we moeten elkaar wel blijven kennen. Gelukkig hebben we er ook weer wat trainers/sters bij. Gaby en Herman hebben de opleiding afgerond en vallen al regelmatig in op verschillende trainingsmomenten. Marcel en Ivo hebben zich ook opgeworpen als uitstekende invallers, waarvoor dank! Op zaterdag hebben we al een aantal keer met vier groepen gewerkt, als de middelste groep te groot werd.

2016 was ook het jaar dat we eindelijk met de incasso konden gaan werken. Daar zijn we blij mee, hoewel er nog wel wat kinderziektes zijn. In ieder geval heeft nu meer dan de helft de incassopdracht ondertekend.

Behalve nieuwe leden zijn er ook best wat leden gestopt. Uiteraard vragen we altijd waarom. Meestal gaat het om verhuizingen of om blessures die niet meer overgaan. Jammer, maar het is niet anders.

Zin in dit jaar! Er staan weer wat mooie dingen te gebeuren. Nog langere trails, meer marathondebutanten, de Den Helder Maastrichtloop en de Stofwisseltour. En natuurlijk alle lokale loopjes waarvan er het komend jaar vier door de Loopgroep worden betaald: De Beeckesteijncross op 29 januari (inschrijving volgt zeer binnenkort via je mail, niet zelf inschrijven dus), de Lions heuvelloop op 17 april (tweede paasdag) in Bloemendaal, de Letterenloop op 11 juni en de Halve van Haarlem (5, 10 of 21km) op zondag 24 september. Zet ze alvast in je agenda.

Tot slot voor iedereen een sportief, blessurevrij en gezond 2017

Tom