Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het geluksmoment van

HERMAN

Het lijkt zo vanzelfsprekend, gewoon lekker hardlopen zonder pijntjes of blessures. Tot voor kort was dat voor mij ook zo. Het waren altijd anderen die blessures hadden en een training of wedstrijd moesten overslaan. Maar tijdens de 10 van Noordwijk in juli vorig jaar was ik aan de beurt. Na 8 km voelde ik een hevige pijn in mijn kuit schieten. De laatste 2 km heb ik met veel pijn en moeite uitgelopen om toch die medaille op te kunnen halen.

De week voor deze wedstrijd had ik me nog ingeschreven voor de marathon van Eindhoven die ik samen met Rock zou gaan lopen. Het herstel van de kuitblessure ging naar mijn idee wel goed, na 2 weken kon ik weer rustig gaan lopen. Ik dacht werkelijk dat de blessure verdwenen was maar dat bleek toch schijn te zijn. Bij elk loopje voelde ik na enkele kilometers een zeurende pijn opkomen.

Ik heb me toen toch wel ingeschreven voor de Halve van Haarlem, een gezellige loop met veel 03’leden. De halve uitlopen met een nog niet genezen kuitblessure was achteraf toch niet zo verstandig. De blessure kwam weer in alle hevigheid terug en ik was weer terug bij af. Dat was 2 weken voor de Eindhoven marathon. Met pijn in mijn hart heb ik die moeten cancelen. Ik heb wel Rock naar een PR geschreeuwd.

Rust was nu echt nodig, samen met de oefeningen va de fysio. Trainingen gingen van vier keer in de week naar nul keer in de week. Geduld is een schone zaak.

Eind januari zou die inschrijving openen voor de de Beeckestijncrossloop. Dat leek mij een goed doel om op te focussen. Conditiebehoud deed ik door te fietsen en te zwemmen.

Na weken van rust en herstel was het eindelijk zo ver, de start van de Beeckestijncrossloop. Geheel blessurevrij en op nieuwe hardloopschoenen (dank Raymond) heb ik de wedstrijd pijnvrij uit kunnen lopen. Dat was voor mij een echt geluksmoment, om weer helemaal de oude te zijn. Samen met Rock ben ik nu in voorbereiding voor de Lentemarathon van Amstelveen van 2 april. Ik ga er vanuit dat ik deze blessurevrij uit ga lopen.

Ik geef de pen door aan Charissa.