Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Nieuw bloed, we smullen ervan. Twaalf nieuwe leden stellen zich hier aan je voor. We heten ze van harte welkom! Check voor alle smoelen ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

Ik ben Marnix en ik loop sinds de middelbare school al hard als zomertraining voor het schaatsen (ik heb heel vroeger aan wedstrijdschaatsen gedaan). Ik hou eigenlijk van alle sporten met een finishlijn. Op het schaatsen ben ik een beetje uitgekeken geraakt en daardoor ben ik steeds meer gaan hardlopen. Ik hou vooral van hardlopen in de natuur zoals de Waterleidingduinen, liefst zo ruig mogelijk buiten de paden. Struinen in de duinen, het kan daar. Omdat ik oorspronkelijk meer een sprinter ben dacht ik altijd dat de lange afstanden niets voor mij waren, maar het afgelopen jaar heb ik toch m’n eerste marathon gelopen in Amsterdam en dat ging best goed. En toen dacht ik: nu moet ik me toch maar eens aansluiten bij een trainingsgroepje. Al is het maar om eens met gelijkgestemden over schoenen te kunnen praten. Ik ben vooral geïnteresseerd in trailrunnen, aangestoken door de gave YouTube filmpjes van de UTMB en de Western States Endurance. Dan moet je natuurlijk bij Loopgroep03 zijn! Ik train mee op de zaterdagochtend, de gevarieerde training bevalt me goed.

Ik ben van 1965, woon met vrouw en drie grote kinderen in Heemstede. In het dagelijks leven werk ik bij een ICT-adviesbureau. In mijn vrije tijd schilder ik. Je kunt zien wat ik maak op mijn website.

Mijn naam is Loes, 38 jaar, sinds 15 jaar wonend in Haarlem met Maarten, onze dochters Veere (7) en Meike (5) en poes Moortje (14).

Ruim 10 jaar geleden ben ik als hobby gestart met het maken van glas-in-lood en na 12 jaar als projectmanager/marktonderzoeker te hebben gewerkt heb ik in 2015 het besluit genomen om mijn eigen glazeniersbedrijf te beginnen.

Ik restaureer glas-in-roodramen, maak ik remakes van originele glas-in-loodramen en ook ontwerp ik eigentijds glas-in-lood.

Afgelopen september heb ik – via mijn buurvrouw Inge – voor het eerst kennisgemaakt met Loopgroep03. Erg blij met het enthousiasme, de technieken en het gevoel iets meer te weten waar ik nu eigenlijk mee bezig ben, heb ik me na een keertje meelopen gelijk ingeschreven. Helaas gooide een stoepje in het donker wat roet in het eten en ben ik in december pas echt gestart met trainen. Ik loop in principe elke dinsdagavond sinds kort ook op zaterdagochtend.

Ik hoop met de trainingen bij Loopgroep03 mijn conditie, kracht en actieradius verder te kunnen vergroten. Na met heel veel plezier Schoorl 10k te hebben gelopen, heb ik besloten om me in te schrijven voor de Halve van Haarlem! Dus graag tot ziens op de trainingen!

Mijn naam is Sebastiaan en ik ben 36 jaar. Met mijn vriendin en dochter (2 jaar) woon ik sinds een jaar of 5 in Haarlem. Ik ben geboren en getogen in Drenthe, maar Haarlem bevalt ons erg goed qua wonen en leven! In 2012 heb ik de marathon in Chicago gelopen, een fantastische ervaring. Om dit nog eens mee te maken, de voorbereiding, de uitdaging én het evenement zelf, heb ik afgelopen september in Berlijn de marathon met mijn zwager gelopen. Hierna heb ik een tijdje rust gehouden, maar een paar weken geleden wilde ik het hardlopen toch weer wat serieuzer oppakken. Met een groep lopen is zowel sociaal als sportief gezien een stok achter de deur, vandaar dat ik me bij deze loopgroep heb aangesloten. Het is een stimulerende groep en ik probeer 2 à 3 keer per week mee te doen. Wie weet wat m’n volgende doel zal zijn!

Ik ben Dennis. Sinds 1 januari 2017 ben ik lid van de Loopgroep03. Zie het als een soort goed voornemen. Ik loop al jaren hard maar deed dat tot nu toe individueel. Dat ging perfect in de zomermaanden, maar in de winter was de motivatie ver te zoeken. Dat gaat nu een stuk beter.

In het dagelijks leven ben ik IT manager bij PharmAccess Foundation, een stichting die als doel heeft de zorg in Afrika te verbeteren. We verbeteren klinieken, geven microkredieten aan klinieken en zetten zorgverzekeringen op voor het arme deel van de bevolking. Naast 150 collega’s in Nederland hebben we ook ruim 150 mensen in Afrika, verdeeld over meerdere lokale kantoren. Al met al een uitdagende omgeving om in te mogen werken.

Naast mijn gewone baan ben ik ook als vrijwilliger werkzaam bij Het Patronaat en kun je mij daar soms achter de bar vinden. Op deze manier ondersteun ik de culturele sector, leer ik veel leuke mensen kennen en word ik vaak verrast door de muziek die ik hoor (zowel positief als negatief).

Verder, ik woon in Haarlem, samen met mijn vrouw. En we zijn reislustig met een voorliefde voor Azië en Australië.

Tenslotte nog een doelstelling voor mezelf: een halve marathon lopen. Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan de Dam tot Damloop maar met de regelmatige training bij de loopgroep moet dit lukken.

Ik ben Eva en sinds februari ben ik opnieuw lid geworden van Loopgroep03. Twee jaar lang was ik ‘uit de running’, vanwege werk en een zwangerschap en herstel daarvan. Inmiddels kan ik weer lekker lopen en ben ik blij dat ik weer mee kan komen met de groep! Ik loop al m’n hele leven hard, maar sinds 2010 pas bij een loopgroep. Ik ben 35 jaar, heb 2 zoons (van bijna 5 en bijna 1 jaar) en ik werk op de communicatieafdeling van het AMC als eindredacteur van het personeelsblad. Ik zal voornamelijk op dinsdagavond trainen en op zondagochtend duurloopjes doen in de duinen (als je zin hebt, loop gezellig mee!). Na een tijd uit de running geweest te zijn, verheug ik me er het meest op om weer lekker te kunnen lopen in de natuur, en hier en daar weer wat 5- en 10 km wedstrijdjes te lopen. Mijn doel is om weer terug te komen op mijn oude snelheid op de 10km. Wanneer dat zover is, wil ik weer voor een halve marathon gaan trainen.

Hierbij stel ik mij graag voor: ik ben Sharon. Ik ben getrouwd en moeder van 3 hele leuke kinderen.

Door mee te doen met de loopgroep hoop ik mijn snelheid en afstand te verbeteren en wat vaker te lopen. Tot nu toe vind ik het super leuk en de sfeer is altijd goed.

Ik ben werkzaam als doktersassistente in een leuke solo praktijk. Daarnaast ben ik een app aan het ontwikkelen met de naam ‘The Questions’. Deze app is bedoeld om aan de hand van simpele vragen met elkaar een gesprek aan te gaan. Je kunt kiezen uit 17 categorieën zoals bijvoorbeeld partner, vader, moeder, zoon, oma, opa, vriendin en kleuters. Per categorie krijg je gerichte vragen die je aan elkaar kunt stellen en bespreken in een echt ouderwets face-to-face gesprek. Door de vragen aan je dierbare te stellen krijg je al snel een waardevol gesprek. Ik heb de vragen gemaakt nadat mijn vader plots na een harstilstand na het hardlopen is overleden. Toen ik daar op de uitvaart stond, met allemaal mensen die zo liefdevol over hem spraken, dacht ik: “dat moet voortaan anders, we moeten bij leven gaan vertellen hoe leuk we een ander vinden en waarom we de ander zo waarderen”. En dat is een beetje uit de hand gelopen. Waren het eerst stukjes papier met vragen waar ik mijn omgeving mee afging, nu is her een app in het Nederlands en Engels. We wachten nu op de goedkeuring van de App- en Playstore, als het goed is wordt ‘The Questions’ per 1 april aangeboden.

Mijn naam is Sabijn, 41 jaar. Ik woon in Haarlem, samen met m’n leuke dochter Mila van 7. Sinds oktober stapelverliefd op mijn nieuwe liefde, Marie-Lousie. Ik heb daarnaast een fijn co-ouderschap met Daniel, de vader van Mila. Ik werk als coach en psycholoog in mijn eigen praktijk in Haarlem, Flow Plaza. Ik help mensen in het proces van hoofd naar hart & intuïtie op een praktische gegronde manier, in individuele sessies, workshops en trainingen (www.sabijnarts.nl). Dat houdt in praktijk vooral in het begeleiden van veranderingsprocessen, waarin mensen meer het leven gaan leiden wat echt bij hen past (dat kan zowel op werk als privé vlak zijn).

Naast mijn werk houd ik van zingen, lekker en heerlijk gezond eten, lachen, inspirerende gesprekken, genieten met m’n dierbaren, wandeltochten in de bergen en hardlopen natuurlijk!

Ik ben na de zomer bij Loopgroep03 terechtgekomen omdat de looptijden bij Loopmeesters niet meer in mijn co-ouderschapschema pasten. En ben onwijs blij met de heerlijke trainingen en fijne sfeer bij Loopgroep03! Ik loop momenteel op de zaterdagochtend met Loopgroep03 en op woensdagochtend met een paar moeders van school. Mijn doel is lekker de 10 km lopen, twee keer per week, zodat ik een goede conditie blijf houden.

Tot bij de training!

Ik ben Jos, 58 jaar en werkzaam als sociaal project- en procesbegeleider in de sociale volkshuisvesting en bij welzijn- en cultuurinstellingen. Gespecialiseerd in het oplossen van problemen binnen langlopende trajecten, vooral als bemiddelaar. Momenteel ben ik veel als ZZP-er en op projectbasis aan het werk, tips zijn altijd welkom.

Mijn vriendin Annegreet en ik wonen sinds december in Haarlem. Mijn twee kinderen van 22 en 26 (uit een eerder huwelijk) wonen ook in Haarlem. Naast mijn werk ben ik gediplomeerd NLP Mastercoach voor individuele verandertrajecten op vrijwel elk terrein.

Mijn uitgangspunt is dat iedereen zelf richting kan geven aan levensdoelen ongeacht achtergrond, kennis of wat dan ook. Je kunt bij mij altijd terecht als je met vragen zit.

Ik heb recent in Amsterdam een tijdje met een groep in het Westerpark gelopen. Vorig jaar voor het eerst een marathon (Rotterdam) gelopen. Pffff….maar ook heel leuk. Ik heb de intentie om in ieder geval mee te lopen op dinsdag en zaterdag en zo nu en dan een wedstrijdje mee te doen.

Ik ben Willem 53 jaar (bijna 54) en loop sinds een jaar of 4,5. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen van 15 en 17, ik woon in Zwanenburg.

Toen ik begon met lopen woog ik nog 120 kg. In 9 maanden tijd ben ik met behulp van begeleiding vanuit de sportschool 30 kg afgevallen.

In november 2012 liep ik mijn eerste 10Km in 01:04:00 (Westrandweg Run) mijn PR staat op 52:40. Inmiddels heb ik een aantal halve marathons gelopen waaronder drie keer Egmond.

Ik heb altijd alleen gelopen/getraind, het laatste jaar merkte ik een terugval in het hardlopen. Als je altijd alleen loopt sla je al snel de oefeningen over.

Na wat rondgekeken te hebben ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Loopgroep03, de vrijblijvendheid en de mogelijkheid om zowel s ’avonds als overdag te kunnen trainen spraken me aan, en natuurlijk ook de gezelligheid.

Nu ik een aantal weken mee train merk ik al een duidelijk verschil, bijvoorbeeld minder blessures en dat is fijn. Mijn doel is om weer terug te komen op mijn oude niveau, en wellicht in 2018 de hele marathon te lopen in Berlijn.

Mijn naam is Ed, ik loop in 2006 gestart bij Loopgroep Run&Fun.
 Daar heeft Joost me de ins en outs geleerd van het lopen en het ontdekken van de schitterende omgeving en na een paar jaar heb ik de overstap gemaakt naar Ronald.
 In die periode heb ik al kennis mogen maken met loopgroep03 en de positieve band tussen beide loopgroepen.
 Ik ben dus al wat jaren bezig met lopen, diversen loopjes gedaan en me ook laten verleiden tot het lopen van halve marathons. Helaas heb ik de afgelopen tijd te maken gehad met vervelend blessureleed waardoor het plezier tot een dieptepunt is gedaald.
Je denkt dan ‘ik pak het wel weer op, ik ga zelf weer lekker lopen’, maar dit is helaas toch niet gegaan zoals ik hoopte. Daarom heb ik besloten me bij Loopgroep03 aan te gaan melden, om het loopplezier terug te vinden. De motivatie gaat weer de goede kant op: ik loop twee tot drie keer in de week al is het wel op een lager niveau dan dat ik voorheen liep, maar plezier heeft de boventoon dus zijn we weer op de goede weg.

Mijn naam is Ellen, geboren in Brabant, opgegroeid in Limburg en nu, na 14 jaar München, in Haarlem terechtgekomen. Een belangrijke reden om naar Nederland terug te komen was het feit dat de kinderen in Nederland (Randstad) werken en studeren. Dat betekent een nieuwe stad en nieuwe mensen leren kennen.

Hoe? Onder andere door te sporten. In München ben ik een paar jaar geleden begonnen met hardlopen in een groep en ik wilde dat hier ook graag weer doen. Op internet gezocht en jullie gevonden en nu sinds een paar maanden officieel lid van Loopgroep03. Meestal train ik op donderdagmorgen en nu het ’s avonds weer langer licht is ook op dinsdagavond.

Verder ben ik bezig met vrijwilligerswerk; o.a. als taalcoach, het begeleiden van een leesgroepje, bij de Molen Adriaan en in het Spaarne ZKH. En ik maak graag glaskralen (lampworking), dit staat momenteel op een laag pitje. Als iemand nog een werkplek/atelier weet laat het me weten. En natuurlijk ga ik graag een paar dagen naar München als het zo uitkomt.

Ik ben Saskia en ik ben half september begonnen bij Loopgroep03, ooit in een heel ver verleden heb ik bij AV Sparta in Den Haag gelopen. Ik wil graag mijn loopconditie weer op peil krijgen en weer eens een 5 en uiteindelijk 10 km lopen. Alleen trainen werkte niet dus vandaar mijn aansluiting bij een groep. Ik ben begonnen met trainen op dinsdag, eerst met Ron en later met Herman en heel langzaam zag ik verbetering en kon ik iedereen wat beter bijbenen. Maar dat kostte wat bloed, zweet en tranen…Vooral de eerste trainingen in de duinen vielen me zwaar. Maar ik vond het leuk, gezellige mensen en iemand moe(s)t de hekkensluiter zijn en die rol nam ik graag op me! Helaas heb ik vlak voor kerst een nare (lies) blessure opgelopen en dat heeft als gevolg dat ik nu al bijna 2 maanden niet meer heb getraind, ik baal daar vreselijk van. De pijn is vanuit mijn lies doorgetrokken naar het bovenbeen en lopen ging echt niet, zelfs bij een rustig tempo had ik pijnklachten. Het lijkt nu iets beter te gaan dus ik heb goede moed toch snel weer te verschijnen en het lopen weer op te pakken. Al zal ik -vrees ik- weer bij 0 moeten beginnen.

Ik ben 45 jaar, woon samen met Rob sinds een jaar of 6,7 met veel plezier in Haarlem. Ik werk bij Costa Group, een Cruise maatschappij waar de cruiseschepen van AIDA en Costa onder vallen. Ik werk niet op de schepen maar op de Sales afdeling op Schiphol Oost. Een leuk bedrijf en product. Naast dit werk (4 dagen per week) doe ik al jaren vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk: ik geef 1 ochtend per week Nederlandse les aan inburgeraars.