Skip to main content
XS SM MD LG XL

Sukkels! Daarom luie-wijven-krachttraining (2/4)

In twintig minuten drie uur krachttraining afronden terwijl je zelf (daar komt ie weer…) bijna NIKS hoeft te doen: inmiddels heb ik zeventien EMS (Electro Myo Stimulatie)-trainingen achter de rug en is het nieuwtje er wel vanaf. De vraag is nu vooral: wat doet het met je, wat merk je ervan, ga je ermee door? Heb je even?

Wat het met me doet? Kijk eens naar dit filmpje waar Everon Jackson Hooij (Bing Mauricius in GTST) aan de prikkel is. Net als hij word ik voorafgaand aan de training in een nat gespoten pak gesjord, want water geleidt de prikkels zo fijn. Eronder draag ik een soort joggingpakje van de zaak – geen ondergoed – zodat de stroom door zo min mogelijk obstakels je spieren bereikt. Vervolgens word ik aangesloten op een apparaat dat elektrische impulsen naar je natte pak stuurt en voer je lichte oefeningen uit. Op het scherm kun je precies zien hoeveel procent je diverse spiergroepen onder stroom worden gezet. Mijn armen (die niet veel meer doen dan typen en koken) kunnen maar de helft aan van wat mijn benen en billen (dankzij 03) kunnen verdragen. En net zoals het Rondje Haarlem is het in dit geval geen wedstrijd om je onder zoveel mogelijk Watt te laten zetten. Maar ja… die verleiding is er uiteraard wel. Dus wat het met me doet? Je wordt ambitieus. En klam.

Wat merk je ervan? Natuurlijk sta ik regelmatig voor de spiegel te kijken wat deze investering mij oplevert. Uiterlijk was niet de hoofdreden om me te laten prikkelen, ik wilde een sterker corps, maar hallo hé, het is mooie bijvangst als het een en ander opstrakt. Van al dat geprikkel val ik in ieder geval niet af, waarschijnlijk ook al omdat spieren zwaarder wegen dan vet. Na alle trainingen merk ik inmiddels dat als ik in mezelf duw, iets terugduwt. En tijdens het hardlopen word ik minder snel moe. Kleine verbeteringen. Of het door EMS komt? T Zou zomaar kunnen.

Ga je ermee door? In mijn vorige column zei ik het al: in plaats van 105 uur planken, zweten, opdrukken, afzien, squaten en doorbijten, ben ik vrolijk fluitend in mijn stoere pakje staks na 15 uur weer retesterk. Ik heb bovendien een vijftigrittenprikkelkaart gekocht. Maar er is meer. Want weet je wat het áller-, állerbeste is van deze training? Mensen zien planken, zweten, opdrukken, afzien, squaten en doorbijten terwijl ik zonder enig schuldgevoel meewarig denk: sukkels!

Dit is geen advertorial, maar mocht je het ook willen uitproberen, kijk dan op www.studioprikkels.nl.

Het EMS-pak wordt eerst natgespoten
Daarna kan het worden aangetrokken