Skip to main content
XS SM MD LG XL

Loopgroep03 fietst voor Cilia en haar lotgenoten

Door Karin

In het weekend van 17 en 18 juni hebben 9 Loopgroepers de loopschoenen ingeruild voor de fiets. Zij maakten, samen met familie en vrienden van Cilia, deel uit van team Cilia.

Cilia is een meisje van 8 jaar dat lijdt aan een progressieve vorm van een stofwisselingsziekte. Stofwisselingsziekten zijn waarschijnlijk doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen. In Nederland wordt bij zo’n 800 kinderen per jaar de diagnose stofwisselingsziekte gesteld. Het grootste deel overlijdt voor hun 18de verjaardag, omdat er geen medicijn is. Geld voor onderzoek is daarom hard nodig.

Wij hebben met ons team ruim €12.000,- bij elkaar gefietst. In totaal deden ruim 200 fietsers in verschillende teams mee aan de Stofwisseltour. De opbrengst bedraagt ruim €160.000,-

Het was een mooi uitgezette tocht van 360 kilometer dwars door Nederland. Iedere etappe bestond uit ongeveer 40 kilometer. Bij iedere pauze, stofwisselpunt, werden we goed verzorgd met eten en drinken. Het waren twee prachtige dagen waarin we meerdere keren geconfronteerd werden met de gevolgen van deze ziekte. Op meerdere stofwisselpunten werden we verzorgd door ouders van een kindje met een stofwisselingsziekte. Geloof me, de pijntjes van het zadel of nek en rug, verdwijnen als sneeuw voor de zon bij het zien van die kinderen. Daarnaast werden we natuurlijk gesterkt door het logo van de Loopgroep dat op ons shirtje prijkte tussen allemaal andere logo’s. De Loopgroep heeft ons ook gesponsord.

Er is beide dagen veel gefilmd omdat de npo er aandacht aan heeft besteed in een uitzending die live werd uitgezonden vanaf de finish. Wil je hier iets van zien? Kijk dan hier.

Lijkt het je ook wat? Wil je enthousiaste verhalen horen? Vraag het Steven de R., Else, Tom P., Sander, Judith Boer, Rosemarie, Marcel of superbegeleider Maarten.

Save the date: Stofwisseltour 2018 wordt verreden op 23 en 24 juni 2018.