Skip to main content
XS SM MD LG XL

Onze 7 schoonheidsidealen

Door droomdebuutauteur Marjoleine

Schoonheid is betrekkelijk en mooi is voor iedereen weer anders. Jaja, die kennen we. Nee, dan die keiharde, niet onderhandelbare zeven hardloopschoonheden! Leg jezelf langs de lat en stel de vraag: spiegeltje, spiegeltje…

Beautyrunideaal 1: lekker fris

Kan het nog? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Als dat shirtje of jackie, al is het vagelijk, riekt, trek ‘m dan niet in (03-)gezelschap aan. Je zult er maar achter lopen.

Beautyrunideaal 2: niet mekkeren

De tien binnen het uur, de marathon binnen de drie uur, vijf keer per week trainen of elke dag een duik in ’t Wed. Doe je ding en wanhoop niet. Gemekker maakt je lelijk, strijdkracht is oogverblindend.

Beautyrunideaal 3: straks lijf

Natuurlijk doe ik óók aan EMS-training om mezelf te verfraaien. Een strak lijf ziet er fijner uit dan zo’n broccoli-aangelegenheid. Maar wat biedt strak? Intrigerende zwijgzaamheid, een charmante lach of een aanstekelijk lulverhaal kunnen een mens heel aantrekkelijk maken, strak(s) of niet.

Beautyrunideaal 4: merkje in je shirt

Om hun oog voor detail staan hardlopers niet bekend. Vandaar dat onze jasjes, shirts en sokken gelabeld zijn met een ‘L’ en ‘R’. Anders zag het er wellicht helemaal niet uit. Nu alleen nog dat merkje in je nek in je shirt stoppen. En je versleten, inmiddels doorkijkbroekje weggooien.

Beautyrunideaal 5: gebruik een zakdoek

Al eerder een hele column aan gewijd [Snot voor ogen, red.] die helaas is kwijtgeraakt. Maar lijkt me duidelijk.

Beautyrunideaal 6: lach!

Er valt soms verdomd weinig te lachen bij 03. Toch maar proberen als het duinzand tot in je bilnaad zit. Want een dag niet gelachen is een dag niet gestraald.

Beautyrunideaal 7: berust

Ziek geweest, (post)zwanger, dagje ouder of futloos zonder reden: niets zo bevallig als berusten in je lot. Niet vergeten af en toe terloops te melden dat je die Berlijn, New York, Zevenheuvelen of Halve van Haarlem ooit zo fantastisch gelopen hebt. Een mooie tijd…