Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Nieuw bloed, dus ook nieuwe gezichten, fantastisch! Negen nieuwe leden stellen zich hier voor. We heten ze van harte welkom, en fluisteren… class of 2017, houd vooral 8 oktober alvast vrij, leze het stuk van onze Voorzitter! (Alle smoelen in ons smoelenboek, wachtwoord heb je gekregen).

Ik ben Annelies, 45 jaar. Ik ben getrouwd met Arno en heb twee tienerdochters. Bij de duintraining van IJsclub Haarlem ben ik in aanraking gekomen met hardlopen. Ik vond het heerlijk om door de duinen te lopen en om beter te worden ben ik toen ook zelf gaan lopen. Ik ben bij de loopgroep gekomen omdat ik na twee jaar alleen lopen merkte dat ik het plezier een beetje kwijtraakte. Ik vind de sfeer en de mensen bij Loopgroep 03 heel erg fijn en daarom ben ik sinds 1 april 2017 lid. Ik train op zaterdagmorgen en er is voor mij geen beter begin van het weekend dan door de duinen te lopen. Het leukste aan lopen (en fietsen) vind ik dat je buiten bent en in de natuur. Of het nu regent, koud of warm is (hoewel, warm is niet mijn favoriete weer. Even over beauty: mooie hardloopkleding vind ik leuk, maar alleen in de uitverkoop. Ik verdien mijn geld met muziek maken (harp) en met het geven van muziekles op basisscholen. Dat is mijn grootste passie. Dat betekent wel dat ik vaak bezet ben in het weekend en daardoor niet zo veel mee kan doen aan loopwedstrijden.

Ik ben Caroline en kom van oorsprong uit Amsterdam maar woon nu al weer 15 jaar met veel plezier in Haarlem-Noord. Ik reis met de trein naar mijn werk als jurist in Amsterdam en ben op weg daar naartoe blijkbaar ook al op het station gesignaleerd door een oplettende medeloper. Twee jaar geleden had ik al eens kennis gemaakt met Loopgroep03 – gevonden op internet – maar door een blessure moest ik meteen weer stoppen. Nu het lopen beter gaat, ben ik in maart opnieuw lid geworden en tot nu toe gaat het goed. Ik vind het gezellig om met de groep te lopen en ben blij dat er zoveel verschillende trainingsmogelijkheden zijn. Meestal ben ik er op dinsdagavond en verder ben ik nog een beetje zoekende welke andere dag het beste past. Leuk dat er nu ook een duurlooptraining op woensdagavond is, ook als je (nog) niet van plan bent de 10 km of de halve marathon lopen.

Ik ben Gerard, de vader van Raymond en schoonvader van Suzanne. Ik ben elke dag actief in de sport, ik zit namelijk in het onderhoud van de sportvelden in Haarlem. Het hardlopen heb ik via Raymond weer opgepakt en ik ben tegenwoordig vaak bij wedstrijdjes te vinden, 5km en soms een 10km vind ik mooie afstanden. Op andere dagen ben ik graag aanwezig op de honk- en softbalvelden in de omgeving. Tot snel bij een training, wedstrijd of ergens op de sportvelden.

Ik ben Kajo en 62 jaar oud en woon in Heemstede en heb een fysiotherapiepraktijk in Haarlem. Bij A.V. Trias in Heiloo met atletiek in aanraking gekomen en door de jaren heen met ups en downs blijven lopen. Afgelopen jaar viel mijn oog op trailrunning en ik heb me ingeschreven voor de St Thomas Trail. Niet helemaal makkelijk met te weinig trainigskilometers in de benen, maar wel enthousiast geworden. Om looptechniek en loopsnelheid wat te verbeteren ben ik in maart gestart op de zaterdagochtend. Leuke groep en een hartelijk welkom en dus meteen lid geworden. Mijn doel is om in oktober de Terschelling trail binnen redelijke tijd te volbrengen.

 

Mijn naam is Merel, 27 jaar, wonend in een oude school in Beverwijk. Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in de automatiseringswereld als consultant. Aangezien in deze wereld niet mijn hart ligt heb ik ontslag genomen en vertrek ik 27 juli naar Indonesië. Ik ga daar een reis begeleiden door Sumatra, Java, Bali en Lombok voor de reisorganisatie Djoser. Als ik terugkom liggen alle wegen open en ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via Fleur, mijn zus, en Jan-Willem, haar vriend, ben ik bij Loopgroep03 terecht gekomen. Op dinsdagavond en op zaterdagochtend ben ik meestal bij de loopgroep te vinden en mijn doel is vooral het verbeteren van mijn looptechniek. Vorig jaar heb ik mijn eerste marathon gelopen en ik probeer jaarlijks een aantal loopjes te doen. Fleur en ik hebben 17 juni in Tromsø een deel van de Midnight Sun Marathon gelopen, een prachtige loop en de noordelijkste marathon die er is. Voor dit jaar staat verder de Dam tot Damloop en de Halve Marathon van Amsterdam nog op de planning. Wat betreft het thema beauty in deze nieuwsbrief, veel waarde hecht ik niet aan make-up vooral niet tijdens het sporten. Ik vind het wel belangrijk dat ik goed zittende hardloopkleren aan heb het liefst met een gezellig printje of kleurtje.

Ik ben René, 52 jaar, sinds 3 maanden woon ik weer fulltime in Haarlem na een relatie van 12 jaar met een vriendin in Huizen. Sinds 4 jaar ben ik aan het hardlopen en ben me na verschillende wedstrijden tot halve marathon afstanden nu meer aan het richten op trailen. Het 1e jaar heb ik voor mezelf gelopen en probeerde ik 3x p/w te lopen (1x interval, 1x duurloop en 1x tempo). Totdat ik via een georganiseerde wedstrijd waar ik aan mee deed bij een loopgroep in Bussum terechtkwam. Daar liep ik op zaterdag en zondag, maar omdat zij geen training op dinsdag hadden ben ik mijn dinsdag training gaan doen bij weer een andere loopclub in Huizen. Met deze jongens (en meiden) uit Huizen spreek ik nog steeds soms af om samen aan een trailwedstrijd mee te doen. Omdat ik in Huizen en Bussum in zo’n mooie omgeving kon lopen en ik wat dat betreft eigenlijk een beetje verwend was met de mooie natuur/omgeving daar wilde ik dit natuurlijk ook graag in Haarlem. En het liefst bij een club die genoeg variatie in trainingen/trainers en trainingsdagen heeft. Omdat bij loopgroep03 de trainingen erg gevarieerd zijn met meerdere trainers en meerdere trainingsdagen met vooral in de zomer veel lopen in de natuur was de keuze voor mij niet moeilijk. Ik probeer zo veel mogelijk op de dinsdag/donderdag(avond) en zaterdag mee te trainen. Verder ga ik ook nog 1 à 2 keer per week naar de sportschool om oa mijn core, benen en de rest van mijn lichaam een beetje bij te houden. De rest van mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek en hou ik van de nieuwste snufjes (gadgets). In mijn dagelijkse leven werk ik in de ICT bij Carlson Wagonlit Travel (Business reizen organisatie) als Systeem Beheerder.

Mijn naam is Robert en heb de afgelopen jaren redelijk wat hardgelopen wat ik nu weer probeer op te pakken. Al een aantal jaren woon ik in Haarlem en werk ik (wat korter) op Schiphol. Hardlopen is voor mij een vrij toegankelijke sport maar een stok achter de deur hebben helpt soms net wat meer om toch te gaan hardlopen op een ‘lazy Saturday’ of ‘sunday morning’. Hardlopen doe ik met plezier en niet omdat het een beauty contest of een modeshow is. Daarvoor is het voor mij weekend en geniet ik te veel van het buiten zijn met mijn loopmaatjes. Ik hoop weer ritme te krijgen, blessure vrij te zijn en weer conditie op te bouwen. Alles staat met elkaar in verbinding zoals vaker.

Mijn naam is Saeske. Vraag naar de herkomst van mijn naam en je krijgt een romantisch verhaal waarin Friesland, Groningen en Spanje benoemd worden. Maar ook het antwoord dat ik me niet bepaald een Friezin voel.
Mijn vriend en ik hopen zijn appartement in Haarlem en het mijne in Zaandam volgend jaar te hebben ingeruild voor een mooi huis in Haarlem. Dus als je iets weet wat in de verkoop gaat, laat het me weten. Ik ben bij de loopgroep gekomen om beter worden in lopen te combineren met het leren kennen van ‘muggen’ en de omgeving van Haarlem. Dit laatste bleek cruciaal nadat ik een keer verdwaald was en uiteindelijk totaal 26 km heb gelopen om weer thuis te komen met als gevolg dat ik 3 dagen niet kon lopen door overbelasting. Ik werk bij DAS Rechtsbijstand als Teamleider van de adviesdesk in Amsterdam. Ik reis graag. Begin dit jaar hebben mijn vriend en ik een geweldige reis gemaakt, op motoren van Noord naar Zuid Vietnam. In Nederland rijd ik ook motor. Ik ben nog op zoek naar een goed adresje voor onderhoud aan mijn Suzuki GSX 600F. Ik merk dat mijn bijdrage in de loopgroep behoorlijk uiteen loopt. Als ik weekends veel gewijnd heb loop ik achteraan, maar ben ik goed bezig geweest met voeding en trainen, dan kan ik 21 km lopen, zoals ik heb gedaan bij de Business DUO marathon in Rotterdam een paar maanden geleden. Misschien komt het omdat ik enigszins onervaren ben, ik loop nog geen 2 jaar. Ik houd van gezelligheid en ben een open boek. Dus spreek me aan, dat vind ik alleen maar leuk. Als ik stil ben, dan heb ik het gewoon zwaar en probeer ik de groep bij te houden, gehijg en een rood hoofd kunnen ook een indicatie zijn. Ik ben tijdens het hardlopen dan ook niet bezig met beauty.

Mijn naam is Niels en ik ben 39 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriendin Sabine en ons 10 maanden oude dochtertje Fiene sinds 4 jaar in Haarlem. Ik ben mede-eigenaar in het bedrijf ThermoSmart, daarben ik verantwoordelijk voor de Sales & Marketing. Ik loop inmiddels drie jaar individueel hard, maar miste de vooruitgang en de geestelijke en lichamelijke prikkel om verder te komen met hardlopen. Daarnaast heb ik mijn hele leven gehockeyd, maar ik moest hier in verband met mijn knieën rond mijn dertigste helaas mee stoppen. Daardoor miste ik ook de gezelligheid van sporten in teamverband. Ik koop mijn schoenen altijd bij Runnersworld in Haarlem en zij hebben mij dan ook geattendeerd op Loopgroep03. Ik verwacht van de loopgroep vooral gezelligheid maar ook inzicht in mijn looptechniek zodat ik beter kan gaan hardlopen. Ik probeer altijd woensdag en zaterdag te trainen met de Loopgroep. Ik ben gek op koken en heerlijke wijnen. Ik volg ook al meerdere jaren kookcursussen. Over het thema ‘Beauty’: er zit wel een bepaalde vorm van ijdelheid in mij die mooie kleding belangrijk vindt. Ik vind kwalitatieve spullen in het algemeen belangrijk, dit geldt eigenlijk voor alle spullen die ik koop. Met hardlopen vind ik het met name belangrijk dat de kleding lekker zit. En ik geniet absoluut van de schoonheid van de natuur en loop dan ook bij voorkeur in het bos of de duinen.