Skip to main content
XS SM MD LG XL

TrailFlash Kwartaal 2 2017

Door Tom E

Het kwartaal waarin…

René Loopgroep03 vertegenwoordigde bij de Bergrace Trailrun te Lunteren. Voor René verliep deze niet geheel volgens plan: door verkeerd te lopen in de eerste ronde pluste hij de officiële afstand op van 28 naar 30km. Daarnaast speelde kramp hem parten in de tweede ronde waardoor er veel gewandeld moest worden. Toch wist hij op karakter de race te voltooien.

… de onverwacht winterse Vogezen (sneeuw!) het decor vormden voor een beauty van een Xtrails weekend rond het ski-oord Le Markstein. Florien, Mark, Susanne en Tom E zorgden ervoor dat Loopgroep03 op vrijwel alle aangeboden afstanden van de partij was. Op de Trail du Grand Ballon liepen Florien en Susanne de 23km. Susanne werd verdienstelijk 2e “AI1”, het Franse equivalent van de Nederlandse V40 en V45 leeftijdscategorieën. Mark was na zijn eerste trail in echte bergen (in ieder geval “Ardennen Plus”) zeer tevreden met zijn prestatie op de 36km, maar was ook blij dat het na 36km voorbij was. Tom E liep sterk op de technische 21km semi-nighttrail du Markstein (1e “V2H” ofwel de M50 leeftijdscategorie), maar na een korte nachtrust waren de benen de volgende dag niet meer fris genoeg om ook op de 53km van de Grand Ballon nog tot een aansprekende prestatie te komen. Een impressie van deze Vogezentrails is via onderstaande links te vinden: http://www.sportevents.be/xtrails-vogezen/
https://www.youtube.com/watch?v=YSIXAGLdss0

… een kleine maar fijne delegatie afreisde naar Vaals voor een zonovergoten editie van de Xtrails Vaals. Alessia maakte er een mooi trailweekend van met een combinatie van de nighttrail van 19km op zaterdag en de 11km Vaalserbergtrail op zondag. Vooral de finish van de nighttrail op de Wilhelminatoren was “geniaal”. Alessia heeft er van genoten en keert in 2018 graag terug voor een volledige set van drie trails. Judith en Maarten vergrepen zich aan de 23km waar Judith nog een extra lusje van 3km rond het drielandenpunt aan toevoegde om vervolgens “meer dood dan levend” over de finish te komen. Maarten (3e M50) meende alle dames te snel af te zijn geweest, maar zag zich in de uitslagen toch geconfronteerd met een eerste dame op ruim een minuut voorsprong. We wijten dit aan het effect van de netto-tijdmeting.

René de warmte trotseerde op de zandheuvels en open vlaktes van de Veluwezoomtrail (33km). De goede verzorging op de verzorgingsposten (foto) maakte dat het toch nog goed te doen was.

 

… De familie Rutte googlede ter ere van vaderdag een trail in de buurt en belandde zo bij de pittige Wieringermeertrail. Met hekjes en schapen als hindernissen liep Raymond de lange trail van 18km terwijl Gerard en Suzanne het bij de korte van 8km hielden.