Skip to main content
XS SM MD LG XL

Van de Trainer

De schoonheid van het lopen

Door Gaby

Al fietsend kijk ik altijd op als ik iemand zie hardlopen. Wat een verschillen zie ik. De één wat sneller dan de ander, sommigen puffend en met een verbeten blik, een ander juist heel ontspannen en met veel souplesse. Of twee vriendinnen die vrolijk kletsend en met felle hippe kleding hun kilometertjes wegtikken.
Nu ik zelf sinds een jaar (inval)trainer ben, kom ik erachter dat ik niet alleen met meer bewondering naar lopers kijk, maar ze in gedachte ook nog aanwijzingen geef. Want ‘mooi’ lopen, dus met een betere techniek , levert je veel op. Door aan je techniek te werken, zorg je voor een efficiënte loophouding. Dit werkt blessurepreventief, je loopt makkelijker en bespaart energie.

Ik val als trainer zo af en toe in voor Saskia op de donderdagavond (niveau 1/2 ) en besteed graag aandacht tijdens mijn les aan looptechniek. Zeker voor de beginnende loper is het belangrijk om meteen een goede techniek aan te leren en te ‘voelen’ hoe je goed moet lopen. Je hoeft niet je stijl te veranderen, maar wel je looptechniek. Je zult zien dat je hierdoor nog meer plezier aan het lopen gaat beleven. En heb je een pittige training gehad, vergeet dan ook zeker je schoonheidsslaapje niet want rust is even belangrijk als inspanning. Zo blijf je energiek, houd je lol in het trainen en ga je met een glimlach en rode blos op je wangen naar huis.