Skip to main content
XS SM MD LG XL

Van de voorzitter

Mooi! Dat is het woord dat ik wil gebruiken voor het afgelopen kwartaal. Gaaf om te zien dat er steeds meer belangstelling en aandacht komt voor onze loopgroep. Fraai om te zien dat er ook veel jonge lopers en loopsters bijkomen. Van Maarten kreeg ik een wonderschoon grafiekje (zie hieronder) met de leeftijdsopbouw van onze vereniging. Een heel evenwichtige opbouw! We missen alleen nog wat ‘begin twintigers’. Ach, die komen vanzelf.

Leeftijdsverdeling van Loopgroep03-leden op 26 juni 2017. Stippellijn, gemiddelde.

Schitterend was zeker onze estafette van Den Helder naar Maastricht in mei. We kwamen met een magnifiek bedrag van € 3500,- over de finish. Daar kan Mappa Mondo hele leuke dingen van doen in één van hun tehuizen.

Oogverblindend was ook de opkomst bij de Letterenloop, ook al voor een goed doel: Run for Schools (scholen in Zuid-Afrika). Maar liefst 40 lopers en loopsters deden mee. Dat viel weer aardig op in Bloemendaal en op de ijsbaan.

Knap was ook zeker onze deelname aan de Stofwisseltour. 360 km fietsen in een weekend. Negen leden van 03 fietsten mee in team Cilia. In totaal is er €160.000 opgehaald voor onderzoek naar stofwisselziektes.

En natuurlijk is het goed om te zien dat onze trainers/sters (Sander, Tineke, Ron, Sjaak, Arno, Raymond, Kim, Saskia, Marcel, Ivo, Gaby, Laurens, Herman en Frank) zo enthousiast zijn dat er toch elke training weer iemand voor de groep staat. Ook in de zomervakantie gaan in principe alle trainingen door. Het kan wel zijn dat er één groep is in plaats van twee, of twee in plaats van drie.

Ik wil jullie ook alvast wijzen op de beroemde Rondom Haarlem Estafette op zondag 8 oktober. Loopgroep03 is medeorganisator van deze ronde. De rondom Haarlem Estafette is een leuke estafette van ongeveer 50 km. De route gaat rondom Haarlem…(duh). Teams van 7 persoenen lopen en fietsen etappes van 4 tot 9 km. Snelheid is niet belangrijk, lol wel. Zeker als je nieuw bent komen wonen in de regio is het een pracht manier om je omgeving te leren kennen. Dit jaar gaan we een aantal prominente 03’ers aanwijzen om teams samen te stellen die zeker ook zullen recruteren uit “class of 2017”. We rekenen op 5 à 6 teams. Meer info: www.rondomhaarlem.nl.

Maak er een geweldige zomer van, vergeet je loopschoenen niet en maak een aantrekkelijke vakantiefoto met je shirt en of beker!

Tom