Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Heerlijk, wij houden van nieuwe gezichten, hoe meer hoe beter. Twaalf nieuwe leden stellen zich hier voor. We heten ze van harte welkom, en horen ze uit over hun heden, verleden en ambities. (Alle smoelen in ons smoelenboek, wachtwoord heb je gekregen).

Sinds mei dit jaar zijn Joke, mijn vrouw, en ik weer in Nederland. Na drie maanden vrijwilligerswerk in Suriname (sinds 2012 een ‘hobby’ van ons beiden) wonen we sinds mei in Vijfhuizen. Wel tijdelijk, want ons appartement in de Windasstraat (bij de Molen de Adriaan, in het Scheepmakerskwartier in Haarlem) is pas in het derde kwartaal van 2018 klaar.

Ik heet Ad en was leraar Frans en Nederlands op de middelbare school. In 2011 zijn we alle twee gestopt met werken toen we 61 waren. Ik ben al 45 jaar getrouwd met mijn jeugdvriendinnetje Joke en in oktober worden we voor het eerst opa en oma. Mijn vrouw was kleuterleidster, we hebben vier volwassen kinderen: twee biologisch eigen kinderen en twee adoptiekinderen, uit Colombia en Indonesië. Vanaf 2012 zijn we elk jaar vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland: Tanzania, Indonesië, Nepal en 3 keer Suriname.

Eind juni heb ik voor het eerst getraind bij de Loopgroep. Dat beviel me direct en ik ben lid snel geworden, vandaar dit verhaaltje om me voor te stellen.

Sinds een jaar of 30 loop ik hard, nou ja, ik doe mijn best, Eerst liep ik vaak in mijn uppie, later een jaar of tien in Heiloo bij Trias. In totaal liep ik vier marathons en vele halve marathons. Wel steeds langzamer, maar nog steeds met veel plezier. Ik probeer drie keer per week te lopen, meestal haal ik dat aantal wel. De Halve van Texel is mijn eerst volgende halve marathon, op dezelfde dag als die van Haarlem. Hopelijk wordt het volgend jaar de Halve van Haarlem.

Hier laat ik het bij. Ik denk dat ik een leuke tijd ga hebben bij jullie.

De sfeer is prima, de thee lekker en er wordt van alles georganiseerd. Dat alles bevalt me uitstekend!


Mijn naam is Angela en ik woon sinds vier jaar in Heemstede vanwege mijn studie MBRT. Daarvoor woonde ik bij mijn ouders in Wormer. Tijdens mijn studie liep ik stage in het Spaarne Gasthuis locatie Haarlem Zuid en locatie Hoofddorp.

Na mijn studie kreeg ik daar een baan op de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Spaarne Gasthuis.

In mijn vrije tijd liep ik al veel hard, maar ik vind het gezelliger om dit samen te doen. Na drie maanden reizen, begin dit jaar, ging ik op zoek naar loopgroepen in de buurt. Toen kwam ik terecht bij loopgroep 03.

Het liefst loop ik op de maandag en donderdag. Op de andere dagen ga ik naar de sportschool, waar ik krachttrainingen en yoga volg. Naast hardlopen vind ik krachttraining belangrijk zodat je andere spiergroepen optimaal blijft gebruiken. Dit is ook goed voor het hardlopen. Uiteindelijk wil ik de marathon van New York rennen.


Esther is mijn naam en ik ben nieuw sinds juli dit jaar. Vorig jaar hield hielspoor mij van het hardlopen af en is de aanleiding geweest dat ik op zoek ben gegaan naar een loopgroep waar ik mijn looptechniek kan verbeteren.

Ik probeer twee keer per week te lopen, op de maandag- of dinsdagavond en de zaterdagochtend. Heerlijk die duinen! Het lopen bij Loopgroep ’03 bevalt me tot nu toe erg goed. Techniek, conditie en ook de ‘power’ oefeningen: alles wat ik zocht, komt aan de orde! Het kost me vooral veel zweet, maar ik hoop zo wel dat ik straks met een verbeterde techniek weer wat loopjes kan gaan doen.

Ik ben 49 jaar en woon in Heemstede samen met mijn drie tienerkinderen en Remco, mijn man met wie ik ook samenwerk in ons bedrijf Rocbo Boortechniek in Haarlem. Een klein bedrijfje gespecialiseerd in perslucht boor- en sloopoplossingen: www.rocbo.nl.


Ik ben Geja, net 40 geworden en heb met mijn man twee zoons van zeven en vier jaar. Wij wonen in Heemstede. Ik ben freelance assessment psycholoog en doe onder andere de selectie van aankomende agenten en militairen. Hardlopen doe ik al heel lang, in wisselende intensiteit. Ik heb het meegekregen van mijn vader, een fanatieke loper, die nu met 71 jaar nog een damesgroepje traint. Vorig jaar was mijn trainingspiek, in aanloop naar de marathon van New York. Een super gave ervaring! Nu staat Rotterdam 2018 op het programma. Voordat ik me bij deze loopgroep aanmeldde trainde ik altijd alleen. Op zich prima, maar altijd hetzelfde rondje in hetzelfde tempo werd wat saai. Ik train nu mee op zaterdag en wil ook op dinsdag mee gaan doen. De trainingen bevallen heel goed, lekker afwisselend en best pittig moet ik zeggen. Krachttraining zou een mooie aanvulling op het lopen zijn, maar ja dat komt er dus niet van…


Mijn naam is Lianne en ik ben 27 jaar. Ik woon sinds november 2016 in Haarlem. Daarvoor heb ik altijd in Castricum gewoond. Hier heb ik vroeger (tot ongeveer 14-jarige leeftijd) altijd aan atletiek gedaan. Ik ben leerkracht basisonderwijs op cb de Hoeksteen in Velserbroek. Op dit moment draai ik fulltime groep 8. Vanuit de school per september met de opleiding bewegingsonderwijs blok3, zodat ik, naast gewoon lesgeven, ook gym mag geven aan de kinderen.

Naast hardlopen doe ik aan zaalvoetbal. Voor de zaalvoetbal heb ik één keer per week een wedstrijd. Dit doe ik nog met mijn vriendengroep vanuit Castricum. Ik vind het tevens leuk om te stappen, uit eten te gaan, te lezen en veel gezellige dingen doen met mijn vriend en vriendinnen.

Ik ben via internet bij Loopgroep03 terecht gekomen, omdat ik graag weer wilde starten met hardlopen, maar dit niet in mijn eentje wilde doen. Ik wil trainen op de maandagavond, de donderdagavond en de zaterdagochtend. Indien een van deze dagen niet lukt, probeer ik de dinsdagavond vrij te maken om mee te lopen.

Ik zie jullie allen bij Loopgroep03.

Lianne


Mijn naam is Marjolein. Ik ben 34 jaar en woon samen in Haarlem met mijn vriend. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden, ga naar concerten en festivals en schilder ik. Ik houd ook erg van reizen: twee jaar geleden heb ik samen met mijn vriend een wereldreis gemaakt van een jaar.

Ik ben zo’n zeven jaar geleden in Haarlem komen wonen vanuit Amsterdam en in die tijd liep ik wel eens in mijn eentje hard. Door de jaren heen stopte ik en begon ik weer. Ik vind hardlopen in mijn eentje niet zoveel aan, tenzij ik muziek op heb. In de periode na mijn reis, heb ik tijdelijk gewerkt bij een bedrijf in hardloopartikelen, waar ’s middags samen hardgelopen werd. Erg stimulerend om met een groepje te lopen. Toen dat stopte, heb ik me na een tijdje opgegeven voor Loopgroep03. Ik ben lid sinds deze winter en het bevalt me heel goed. Ik moet een half uur fietsen, maar dat is het zeker waard, ik heb het erg naar mijn zin in de groep en ik geniet van de mooie omgeving van het bos en de duinen. Dat de training ook ingaat op loophouding en kracht, is echt een meerwaarde voor me. In mijn eentje doe ik dit toch niet zo snel en het is fijn om hier wat meer over te leren en op aangestuurd te worden. Ik merk ook dat dit echt effect heeft, ik ben bewuster met mijn loophouding bezig, ook als ik alleen loop. Leuk ook om nieuwe mensen te leren kennen, want doordat mijn werk in Amsterdam is ken ik nog niet zoveel Haarlemmers. Op dit moment loop ik alleen nog op dinsdagavond, maar eigenlijk wil ik na de zomer twee dagen in de week mee gaan doen. Leuk dat de loopgroep ook aan langere afstanden meedoet. Als ik wat langer meeloop, doe ik misschien wel een keer mee.


Ik ben Peter, 34 jaar oud. Geboren en getogen in het Oosten van het land. Gestudeerd in Groningen, daarna naar Amsterdam en sinds 2,5 jaar woon ik in Aerdenhout samen met mijn vriendin en onze twee dochters van drie jaar en vier maanden oud. Ik werk als advocaat arbeidsrecht aan het Vondelpark in Amsterdam. En daar in dat Vondelpark is mijn hardloopcarrière begonnen. Toen ik mijn vriendin ontmoette, was zij al jaren actief aan het hardlopen. En ik moest voortaan mee. Een rondje Vondelpark (+/-3 km) was voor mij toen meer dan genoeg. Maar zij heeft mij wel weten te besmetten met het hardloopvirus en sindsdien ben ook ik actief aan het lopen. Ik heb inmiddels verschillende halve marathons gelopen, maar zou op termijn graag eens een hele marathon willen volbrengen. Maar vooralsnog blijft het bij ongeveer drie keer in de week lekker lopen. Meedoen met de Loopgroep is voor mij met name in de wintermaanden een goede stok achter de deur om – hoe koud en regenachtig het ook is – toch te gaan. Want eenmaal aan het lopen is het toch altijd weer lekker. Ik train al ruim een jaar bijna iedere dinsdagavond met veel plezier met de Loopgroep mee.


Hoi! Mijn naam is Rosanne, 28 jaar en ik woon met mijn vriend in het oude centrum van Haarlem. Ik ben verpleegkundige en werk in het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid op de hartbewaking en eerste hart en long hulp.

Ik ben ontzettend ONgedisciplineerd in alléén hardlopen, want ik vind dat echt onwijs saai. Ik ben via collega Nicoline bij jullie beland en ik vind het na vier keer mee rennen al erg gezellig, dus ik blijf!

Ik heb al een jaar niet echt meer gelopen maar wel voorheen meerdere keren 10 kilometerruns gedaan, vier keer de Damloop en één keer de halve marathon, maar ik begin lekker in niveau 1. Ooit een marathon is mijn doel en verder gewoon gezelligheid tijdens het hardlopen!!Mijn naam is Sjoerd. Ik ben op de valreep van 1979 geboren en via Meppel (!), Groningen en Amsterdam in 2014 in Haarlem beland. Met vrouw (Evelien) en maar liefst drie (jonge) dochters woon ik in de Koninginnebuurt. Laat ik maar eerlijk zijn: een vrouwenhuishouden dus. Ik werk bij een grote woningcorporatie in Den Haag, waar ik een poging doe een deugdelijke strategie te ontwikkelen en de onderneming daar ook naar te laten handelen.

Na een hernia heb ik mijn tennisrackets aan de wilgen gehangen en ben ik fanatieker gaan lopen. Met een weldadig effect voor lichaam en geest – maar dat effect kenden jullie natuurlijk al lang. Kort gezegd: ik word er een vrolijk mens van. En nu is hardlopen – naast vakantiefietsen (probeer dat eens!) – mijn favoriete tijdverdrijf.

In april liep ik mijn eerste marathon (Hamburg) met zo’n onvolprezen Sportrusten-schema. En dat smaakt naar meer. Dus toen ik in april bij Runnersworld nieuwe schoenen kocht, en vroeg bij welke club ik me het beste kon aansluiten, was het antwoord unaniem: Loopgroep03. De rest is geschiedenis.

Favoriete trainingsdagen heb ik niet; ik kom als het me uitkomt. Ik heb overigens eerlijk gezegd een hekel aan krachtoefeningen of sportscholen, maar ben blij dat Kim ons zo af en toe op maandag onder handen neemt.

Ik laat de lezer en medehardloper graag achter met de boodschap van de grote filosoof Popper, die potverdrie nog gelijk had ook: “Optimisme is een morele plicht”. Tijdens het hardlopen, maar eigenlijk altijd. Vind ik.

Met groet, en tot snel! Sjoerd


Ik ben Timo (33) en heb samen met mijn vriendin een zoon (2,5) en een dochter (1). Wij wonen nu ruim tien jaar met ontzettend veel plezier in Haarlem, maar het liefste gaan wij zo vaak mogelijk op reis. Nu we twee kinderen hebben is het zoeken naar een nieuwe balans. Met Nieuw Zeeland als eerstvolgende bestemming lijkt dat gelukkig wel goed te komen. Ik ben een paar jaar geleden een bedrijf gestart waarmee wij multinationals helpen om betere beslissingen te nemen op basis van grote hoeveelheden data. Hardlopen werkt voor mij als een goede afleiding van het dagelijkse werk. Dit deed ik in eerste instantie altijd alleen, maar na een blessure leek het mij verstandig om ook eens wat aan techniek te gaan doen. Dat is de reden dat ik mij heb aangemeld bij de loopgroep waar ik meestal op de dinsdag te vinden ben! Krachttraining moet van Ron, maar staat zeker niet bovenaan mijn verlanglijstje. Ik merk sinds kort wel dat voor een goede techniek meer spieren nodig zijn dan enkel de benen!


Ik ben Trienke, 32 jaar en al sinds mijn jonge jeugd op of rond een atletiekbaan te vinden. Eerst in het Overijsselse Holten, daarna achtereenvolgens in Enschede, Groningen, Amsterdam en tenslotte Haarlem. Als pupil allround getraind, in mijn juniorentijd wat meer gespecialiseerd in sprinten/verspringen, maar daarna omgetuned tot lange afstandloper en zelfs een uitstapje naar de triathlon gemaakt. Helaas de afgelopen jaren herhaaldelijk last gehad van een vervelende rechterbil/heup. Daarom ook de atletiekbaan vaarwel gezegd en ingeruild voor een zachtere ondergrond (lees: het mulle duinzand) bij Loopgroep03. Ik loop op dit moment vooral bij Ron op dinsdag en probeer zo af en toe ook de donderdag te komen (terwijl ik dit stukje schrijf moet ik dus ook even de tijd in de gaten houden, anders gaat dat vanavond weer mis). Voorlopig nog even zonder een wedstrijddoel, want waarschijnlijk ga ik deze winter onder het mes om te proberen om iets aan die blessure te doen. Dan zullen jullie mij dus een tijdje niet zien, maar daarna hoop ik beter terug te komen dan ooit!

Inmiddels vraag ik me wel af waarom ik al die jaren rondjes op een tartanbaan heb gelopen als je zo’n prachtig duingebied in je achtertuin hebt liggen! Nog geen spijt van de inruilactie dus. Het lopen in de natuur is eigenlijk het leukste wat er is, en dan kun je ook nog een duik in de Oosterplas nemen als afsluiting. Je hoeft zult mij dan ook niet snel in een sportschool zien. Voor krachtoefeningen heb ik de sportschool overigens ook niet nodig, dat kan net zo goed buiten, laat dat maar aan Ron over! Al ontduik ik die krachtsessies nog wel eens door die duik in bovengenoemd duinmeer (😉).

Ik huur inmiddels al weer een jaar of vijf in de Leidsebuurt een kleine zolderverdieping, en de huidige huizenmarkt maakt het behoorlijk lastig om voor mijzelf iets groters maar wel betaalbaars te vinden. Dus mocht iemand tips hebben: ik hoor ze graag! Naast rennen als hobby houd ik me ook in mijn werk met bewegen bezig, ik werk als bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar richt ik me in onderwijs en onderzoek overigens niet op hardlopen of sport in het algemeen, maar meer op de revalidatie/fysiotherapiehoek. Ik blijf me er over verbazen dat ons lichaam over het algemeen zo goed werkt, een prachtig kunstwerk!