Skip to main content
XS SM MD LG XL

TrailFlash Kwartaal 3 2017

Door Tom E

Het kwartaal waarin …

Willemijn de eer had uitgenodigd te worden voor de Esprit Montagne Invitational: een weekje spelen met de top van trailrunnend Nederland en België in de Franse Alpen afgesloten met een trail van 84km, 8700m D+ over scherpe graatjes en steile paadjes. Nadat velen voor en iedereen achter haar de handdoek in de ring had gegooid, droeg Willemijn met verve de rode lantaarn naar de finish van deze prachtige ‘back-to-the-roots’ trail waar een welverdiend witbiertje en een BBQ haar wachtten. De foto toont haar ‘immer aanwezige’ glimlach die wij zo goed kennen van Willemijn.

 

Florien, Ivo, Judith, Maarten, Marnix en Tom E zich naar Houffalize begaven om daar een van de La Chouffe trails te lopen, uiteraard bekroond met een Chouffje na afloop. Florien en Ivo kozen voor de nighttrail (15km), Judith trailde bij daglicht 20km, Maarten vergaarde een UTMB-punt op de 28km en Marnix en Tom E gingen voor de ultra van 50km.

 

… de traditie van het bezoeken van de Trail des Fantômes werd voortgezet door Martine, Rosemarie en René. Rosemarie die hier vorig jaar ook al sterk presteerde, wist dit jaar nog eens een dikke 10 minuten van haar tijd op de 19km trail af te snoepen. Voor Martine was het een eerste kennismaking met het fenomeen Fantômes. Een maand later weet ze nog niet goed wat ze er van vond, ergens tussen euforisch en drie keer dood gaan in. De foto toont beide dames direct na afloop van de race. René koos voor zijn eerste Ardennentrail voor de 27km TdF en vond hem super. Door alle verhalen vooraf was hij op het ergste voorbereid waardoor hij de trail juist minder zwaar vond dan vooraf verwacht.

 

… je natuurlijk je trailschoenen meenam op vakantie. Je weet maar nooit of er daar nog wat valt te trailen. Judith en Maarten bevonden zich in de buurt van de Monte Rosa en liepen daar op de camping van Campertogno letterlijk tegen een lokale trailrun aan, de 5C Corsa Camperstre. Geen UTMB-punten hier, maar wel een leuke loop in een prachtige omgeving. Willemijn verkende weer nieuwe grenzen in de Courmayeur Mont Blanc SkyRace met een klim van maar liefst 2200m D+ over een afstand van slechts 11km. Stijgijzers en een helm behoorden hier tot de verplichte uitrusting!

 

René zijn ontdekkingstocht langs de wat onbekendere trails van Nederland voortzette met zijn deelname aan de 34km lange Wisenttrail bij Apeldoorn. In ruim 4 uur liep hij de mooie afwisselende route over het zanderige parcours.

 

Tom E met de UTMR (Ultra Tour de Monte Rosa) zijn eerste 100-mijls race in alpien terrein volbracht (170km, 11.300m D+). De organisatie noemt de race “bold, beautiful and brutal” en daar is geen woord van gelogen. Op zijn avontuur van ruim 45 uur aan een stuk werd Tom bijgestaan door hulplijn Willemijn en gevolgd door de leden van de LG03 trailrunners appgroep waarbij Maarten zich als een ware trailstalker ontpopte. Zo werd het niet alleen voor Tom zelf een vermoeiende aangelegenheid, maar zeker ook voor zijn volgers in Nederland.

… de eerste editie van de IJmuiden Kust Trail georganiseerd werd in een samenwerking tussen Natuurmonumenten en MudSweatTrails. Astrid, Babette, Frank, Gaby, Marcel, Marco, Marnix en Miriam zorgden ervoor dat de Loopgroep op deze mooie trail door het Nationaal Park Zuid Kennemerland op alle afstanden van 13, 21 en 39 kilometer vertegenwoordigd was. Zelfs in onze achtertuin had de organisatie nog wat nieuwe paadjes voor de onze lopers in petto. Een ander verrassend element was de doorgang door een aardedonkere bunker. Eerder traditie dan verrassing was de Erdinger Alkoholfrei na afloop. De trail heeft potentie om uit te groeien tot een 03 feestje in komende jaren. We zetten hem vast in de agenda voor volgend jaar!