Skip to main content
XS SM MD LG XL

Eduard de Wilde

Woensdag 14 februari 2018 houden we onze jaarlijkse ALV in de Hartenlustschool, Bloemendaal. Zoals elk jaar hebben we een interessante gastspreker, dit jaar Eduard de Wilde over Biohacking en de “Bulletproof” lifestyle.

Biohacking? Biohacking betekent je niet neerleggen bij je huidige beperkingen. Door ervaringen en wetenschappelijke inzichten kun je bepalen welke ingrepen in je lifestyle de meest gunstige invloed hebben op je lichaam en geest. Wat de geest scherp houdt en het lichaam jong.

Vormen van biohacking zijn bijvoorbeeld koud douchen (versterkt het immuunsysteem) en hardlopen. (houdt de geest helder). Wat betreft voeding is er ook veel winst te behalen. Een standaard westers dieet is goed genoeg om je gezond te voelen, maar biohackers vinden dat hiermee de lat te laag ligt en zoeken uit welke voedingsstoffen we missen, teveel consumeren, een negatieve impact hebben op het lichaam en/of een ander verbrandingsmechanisme aanspreken.

Eduard de Wilde is ervaringsdeskundige op het gebied van biohacking en heeft sinds een paar jaar een bedrijf dat zich specialiseert in voeding en voedingssupplementen die helpen het beste uit onszelf te halen. Hij is gecertificeerd Bulletproof Coach en helpt mensen hun mentale en fysieke prestaties te verhogen. Onder het motto: hoe je je normaal voelt is niet normaal.

Hij is van oorsprong digitaal strateeg voor grote bedrijven. Na ziekte door bijwerkingen van het anti-malaria middel Lariam in 2000 heeft zijn leven in het teken gestaan van zijn zoektocht naar genezing. Na 40 therapieën heeft hij ontdekt dat je met biohacking kan profiteren van het helend vermogen van je lichaam. Hij heeft daarmee zijn eigen gezondheid zelfs op een hoger niveau gekregen dan voor zijn ziekte.