Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het geluksmoment van Ad

Wees wijs, loop hard!

Coki gaf de pen aan mij door en nu, begin december 2017, moet ik echt in de pen klimmen. Laat ik beginnen bij het thema: wijsheid. Ik ben sinds een half jaar lid van de loopgroep. Lid worden; was dat een wijze beslissing? Opende dat de deur naar geluksmomenten? Zeker, stel ik een beetje rozig vast. Voldaan, en hopelijk met flink wat inspiratie voor dit stukje, na een duurloop van ruim anderhalf uur met Roy. (We bereiden ons voor op de Halve Marathon van Egmond op 14 januari 2018.)

Geluksmomenten genoeg in mijn leven en dus zeker ook bij het hardlopen. Het geeft rust in je hoofd, je lijf wordt op een gezonde manier uitgedaagd. Samen met een fijne groep mensen die dezelfde hobby hebben. Die samen lopen, samen genieten, ook van de thee en koffie na afloop. Die lichamelijk bezig zijn en daardoor hun geest leegmaken. Die getraind worden door een legertje trainers met elk zijn of haar specifieke kwaliteiten. Een heerlijke afwisseling met een trits aan trainingsmomenten in de week.

Hardlopen voelt heel lekker. Dat weten én het in de praktijk brengen, dat is echt een vorm van wijsheid. Dat geeft een kick, zeker tijdens het ontspannen nagenieten van een wedstrijd of een training. Hopelijk heb ik nog lang de kracht en de zin om op deze manier wijs te blijven.

Misschien kan Roy het volgende stukje schrijven. Roy, doe je best.

Groetjes, Ad.