Skip to main content
XS SM MD LG XL

Resultaten enquête

Door Gaby namens trainers en bestuur

Afgelopen zomer heb je een enquête van Loopgroep03 ontvangen. Deze enquête is door 85 leden ingevuld. Dat is meer dan de helft van onze leden. Een mooie respons! In de vragenlijst hebben we o. a. gevraagd hoe trainingen ervaren werden en wat de drijfveren zijn. Met de resultaten kan de vereniging de trainingen verbeteren en zo beter afstemmen op de wensen van haar leden.

De belangrijkste resultaten hebben we op een rij gezet:

Belangrijkste drijfveer
70,6% van de respondenten antwoordt ‘Meer plezier door samen te lopen’
Niveau van de trainingen
85,1% vindt het niveau van de trainingen ‘precies goed’
De groepsgrootte
Rond de 35% vindt de groepsgrootte  ’te groot’ op de dagen: dinsdagavond groep 1 / dinsdagavond groep 2+3 / zaterdag groep 2
Welk aspect van de training vind je belangrijk?
Gezelligheid, sociale contacten en variatie in trainingen (interval)
Verbetering van mijn techniek
Hoe ervaar je de verhouding kracht, techniek en lopen?
73,2% vind de verhouding ‘precies goed’
Welk activiteit(en) vind jij leuk?
1. Gezamenlijk deelname aan loopjes (zoals Halve van Haarlem, Letterenloop, Beeckesteijncross)
2. Ik vind alles leuk
3. Hartslagtest en Duurlooptraining
Heb je nog wensen of ideeën voor een andere gezamenlijke activiteit die je graag zou willen?
Op deze vraag werden veel creatieve ideeën geuit zoals nachtestafette, bootcamp, speurtocht, masterclass blessure preventie, hazentraining, schoonmaakactie Wed, orientatieloop, duurlooptraining als reguliere training, meer krachttraining, gezamenlijke training marathon en trainingsweekend.

Wat doen we met de resultaten?

De resultaten van de enquête zijn besproken in het trainersoverleg. Naar  aanleiding van de  opmerkingen op de groepsgrootte op de dinsdagavond is besloten om vanaf 2018 op de dinsdagavond Sander als extra trainer in te zetten. Mocht de groep van Ron en/of de groep van Sjaak te groot zijn, dan wordt de groep opgesplitst in 3 groepen. Op de zaterdag zetten we ook al een tijdje een extra trainer in op groep 2 en dat werkt goed.

Ook nemen we, binnen de groep van trainers,  de opmerkingen mee over ‘extra  krachttraining’. Dit wordt nog verder onderzocht en besproken.

Nog leuk om te noemen is dat er in de enquête ook veel complimenten werden geuit over de fijne sfeer binnen de loopgroep, de goede kwaliteit van de trainingen en het enthousiasme van de trainers. Een mooie opsteker voor ons allemaal want tenslotte maken we samen de sfeer!