Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Wij houden van nieuwe gezichten, hoe meer hoe beter. Negen nieuwe leden stellen zich hier voor. We heten ze van harte welkom, en horen ze uit over hun heden, verleden en wijsheden. Alle smoelen in ons smoelenboek, wachtwoord heb je gekregen.

Hallo allemaal, mijn naam is Annegriet. Ik ben 39 jaar en woon sinds 2 jaar in Heemstede. Mijn roots liggen in Friesland. Via Groningen en Amsterdam ben ik in deze regio terechtgekomen, samen met mijn vriend en onze twee zoontjes (3 en 6 jaar). Ik ben huisarts en werk in Obdam.

Na de zomer ben ik begonnen bij Loopgroep 03. Ik liep al een tijdje alleen, maar merkte dat ik weinig progressie maakte en een nieuwe impuls nodig had. “Zou een loopgroep iets voor me zijn?,” dacht ik. In de zomer, op een camping in Frankrijk, liep ik met een groepje Nederlanders een rondje en toevallig liepen daar twee Loopgroep 03-leden bij. Zij raadden me vol enthousiasme deze loopgroep aan. En zo kwam ik hier terecht.

Ik vind het een erg mooie manier om het duingebied al hardlopend te ontdekken. Het is er prachtig. En lekker buiten sporten in de frisse lucht vind ik vele malen leuker dan aan een apparaat in een sportschool hangen. Bovendien is het een goede manier om de (soms best heftige) perikelen van mijn werk van me af te lopen. Ook kom ik tijdens het lopen op allerlei ideeën. Na het lopen voel ik me dan ‘zen’.

Ik switch nu nog een beetje tussen trainingen op de dinsdag- en donderdagavond. In het weekend ren ik zelf een rondje. Recent heb ik de Berenloop op Terschelling gelopen (halve marathon). Dat was een fantastische belevenis, met veel muziek en publiek. Echt een aanrader. Nu ben ik me nog aan het oriënteren voor een nieuw doel. Ik merk dat een doel stellen wel het beste werkt voor mijn motivatie. Misschien wordt het wel ‘Groet uit Schoorl’.

Ik zie jullie bij de trainingen!

Mijn naam is Anouk en sinds juli 2017 woon ik in Haarlem. Oorspronkelijk kom ik uit Vlissingen (waar je ook heel mooi kan lopen in de duinen). Ik ben daarna naar Rotterdam verhuisd om te studeren voor industrieel product-ontwerper.

Vervolgens ben ik naar Gent verhuisd voor een studie marketing en uiteindelijk heb ik een baan gevonden in Amsterdam en nu woon ik dus in Haarlem. Ik werk als marktonderzoeker bij Ruigrok NetPanel, vanuit een hele mooie locatie op de silodam langs het IJ. We doen onderzoek voor van alles en nog wat, van ING en Albert Heijn tot Relatieplanet en ANWB.

In Gent heb ik ook bij een loopvereniging gelopen om sociale contacten op te doen. Omdat ik in Haarlem ook nog weinig mensen ken, leek het me een goede manier om mijn netwerk wat uit te breiden. Ik loop graag drie keer in de week en ik vind het ook erg leuk om samen aan loopjes mee te doen, dus mocht iemand samen een wedstrijd willen lopen: let me know! 10 km is mijn veilige afstand en sinds een paar jaar ben ik wat langere afstanden gaan lopen. In januari ga ik mijn eerste halve marathon doen.

Ik woon nu in een studio in Haarlem-Noord en zou graag verhuizen naar een iets groter (maar betaalbaar) appartement. Helaas het probleem van veel mensen. Maar mocht iemand nog iets weten dan hoor ik het graag.

Ik ben Han, een geboren en getogen Amsterdammer, maar ik woon alweer 10 jaar in Haarlem samen met mijn vrouw en dochter (14).

Ik ben van oorsprong een IT-er die software ontwikkelde. Daarna ben ik een behoorlijk lange periode als consultant actief geweest vanuit Capgemini. Mijn volgende werkomgeving zoek ik op het snijvlak van business en IT-ontwikkeling. Voor de kenners, een agile werkwijze hoort daar wat mij betreft echt bij.

Over het algemeen ben ik regelmatig sportief bezig. Nu vooral squash en hardlopen en in de zomer komt daar fietsen op de racefiets of MTB bij. We gaan ook ieder jaar een keer op fietsvakantie.

Ik zag er vroeger niet veel in hardlopen maar moest toch wel een keer de Dam tot dam gedaan hebben. Vijf jaar geleden was de eerste en dat was wel een feestje. Nu ben ik, na een jaar zonder hardlopen, weer aan de slag gegaan met het besef dat meer variatie en gezamenlijke motivatie het nog veel leuker kunnen maken. Toevallig kwam ik op Strava deze loopgroep tegen. Ik loop in principe op de zaterdagochtenden en probeer de donderdagavond ook mee te pakken.

Het thema van de nieuwsbrief is wijsheid en daar heb ik best veel mee. Ik vind het een mooi streven om er veel van op te doen. Het helpt je om ongecompliceerd te kunnen genieten van het leven en zeker ook om goed te kunnen omgaan met de vele complexe ontwikkelingen waarmee we te maken hebben zoals technologische, en de kansen maar ook bedreigingen die deze met zich meebrengen. Maar vooral de wijsheid vinden om op een positieve manier met elkaar om te gaan vind ik een mooi streven.

Ik ben Harold, 50 jaar oud, geboren en getogen in Haarlem. Ik ben getrouwd met Alette en heb 2 kinderen van 23 en 22 jaar.

Ik werk op Schiphol in de luchtvracht bij Menzies Aviation als Opleider/Classroomtrainer en praktijktrainer in de loods en op het platform (fulltime in wisseldienst). Daarnaast heb ik nog een klein schoonmaakbedrijfje: Hygiene door Reiniging (of wel HdR). Ik houd me vooral bezig met het schoonmaken van gebouwen, algemene ruimten, VVE’s, kantoren, etc.

Ik ben begin september begonnen met hardlopen via Yakult start-to-run. Lopen was nooit mijn ding maar ik heb wel altijd respect gehad voor mensen die in weer en wind aan het hardlopen waren en als je 50 geworden bent, kijk je wel eens uit naar een nieuwe uitdaging. Ik ben wel beperkt ik mijn tijd met 2 banen en de wisseldiensten, dus ik zocht een loopclub met veel variabele tijden. Ik probeer binnen mijn rooster zoveel mogelijk mee te trainen op zaterdag, dinsdag en donderdag overdag of ’s avonds.

Mijn doel was voor het eind van dit jaar de 5 km binnen een half uur te lopen en dat is inmiddels al gelukt (28:04). Nu wil ik een andere uitdaging gaan bedenken, iemand een idee?

Mijn naam is Kai, ik ben 50 jaar, heb nauwelijks grijs haar en voel me fit en gezond. Met vrouw en dochter woon ik in Haarlem met als achtertuin de duinen. Mijn zoon woont sinds een paar jaar in Amsterdam, waar ik zelf ook lang heb gewoond.

Ik ben geen echte loper. Weet zelfs niet goed hoe het moet. “Wat loop je te stampen”, hoorde ik al paar keer in de loopgroep. Regelmaat en discipline zijn niet echt mijn favoriete woorden. Van uitdagingen houd ik wel. Zonder goede techniek schaatste ik een paar elfstedentochten. Zonder kennis vooraf stortte ik me in een tien-daagse stilte-retraite met veel meditatie (het zwaarste dat ik ooit gedaan heb). Zonder fatsoenlijke training wist ik een marathon te lopen in een tijd waar ik erg trots op was. Skiën doe ik al jaren niet meer met ski-liften, we lopen zelf alles naar boven en komen waar niemand anders is.

Mijn werk geeft me veel van de onregelmatigheid waar ik zo van hou. Als opnameleider op de filmset zorg ik dat iedereen kan doen wat er gedaan moet worden. TV series, reclames, rom-coms, arthouse films etc. En altijd ergens anders.

Omdat ik hardlopen behoorlijk saai vind is 03 een probeersel om daar wat aan te veranderen. ‘Planken’ had ik nog nooit gedaan en ik ben enorm geschrokken van hoe moeilijk dat is. Of ik er een nieuwe uitdaging in kan vinden weet ik nog niet. ‘Intervals’ zijn ook nieuw voor me en ik vind het een openbaring! Met de 03’groep door mijn achtertuin lopen, die ik helemaal niet zo goed ken, vind ik erg leuk.

Mijn naam is Lynn en ik ben 21 jaar. In september 2017 ben ik begonnen aan mijn nieuwe opleiding HTRO bij Inholland in Haarlem. Hiervoor heb ik de mbo opleiding, Sport & Bewegen afgerond.

Ik woon sinds september op kamers in Haarlem en zocht, om in beweging te blijven en nieuwe mensen te leren kennen, een hardloopvereniging in de buurt. Zelf loop ik al twee jaar hard, maar ik ben er een half jaar uit geweest vanwege een liesblessure. Sinds oktober loop ik mee bij 03, vooral op dinsdagavond. In het nieuwe jaar wil ik ook op de donderdagavond mee gaan lopen om mijn kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Mijn naam is Najim en ik ben geboren en getogen in Haarlem. Sinds 2015 ben ik afgestudeerd als bedrijfseconoom en ik ben momenteel werkzaam als business controller bij Renault. Ik heb daarnaast een eigen boekhoud- en advieskantoor.
Ik ben nog thuiswonend en dringend op zoek naar een betaalbare huurwoning, dus tips zijn altijd welkom. Wat betreft sporten ben ik vrij actief; boksen, fietsen, power yoga en diverse soorten trainingen die je conditionele vermogen verbeteren zoals circuit- en powertraining. En nu dus ook hardlopen, want ik heb een doel voor ogen: een marathon uitlopen in het najaar van 2018 en daar heb ik jullie bij nodig!

Over het algemeen train ik maandag, donderdagavond en zaterdag. Tot dan.

Hoi, ik ben Romee, 26 jaar en ik woon sinds het einde van de zomer in Haarlem. Na mijn studie Geneeskunde in Amsterdam vond ik het een mooie stap om richting het iets kleinere en knusse Haarlem te komen. Ik werk momenteel als basisarts op de afdeling Geriatrie (ouderen) in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Begin 2018 zal ik gaan werken in de regio Alkmaar. Verder ben ik me nog aan het oriënteren voor mijn vervolgopleiding.

Hardlopen deed ik tijdens mijn studie al graag en ik was daarom op zoek naar een nieuwe hardloopgroep. Zo kwam ik terecht bij loopgroep03. Ik probeer 2 keer per week mee te trainen met de loopgroep. Ik zie hardlopen als een combinatie van ontspanning; je hoofd leeg rennen na een drukke dag (over ZEN gesproken) en toch ook fit blijven door jezelf uit te dagen tijdens een training. Ik vind het leuk om af en toe een wedstrijdje mee te lopen, maar dit is voor mij niet het voornaamste doel. Wat ik erg fijn vind aan deze loopgroep is de aandacht voor techniek, de variatie tussen de verschillende trainers en de gezellige en losse sfeer. Verder kan ik ook erg genieten van de mooie duinen en ontdek ik iedere keer weer nieuwe plekjes. Nog lang niet uitgelopen dus!

Ik [Willemijn, red.] kom uit het bouwjaar 1978 en ik woon samen met mijn man Gijs en onze 2 dochters Norah (7) en Robin (1) in het mooie Haarlem.

Al enkele jaren loop ik samen met Arjen, nu ook lid, in de Kennemerduinen. Afgelopen zomer kregen we het idee om ons bij een loopgroep aan de sluiten. Tijdens een van onze runs liepen we jullie tegen het lijf…en zo kwam het 😉

Ik zoek vernieuwing qua training in hardlopen en wil vooral weer fit worden na een periode van niet fit zijn. Ik loop voornamelijk op dinsdag en wellicht in het nieuwe jaar ook op donderdag. Wie weet wat de goeie voornemens zijn.

Wat ik met het thema Zen heb? Hardlopen in de duinen is mijn zen, al sinds 2006.