Skip to main content
XS SM MD LG XL

TrailFlash Kwartaal 4 2017

Door Tom E.

Het kwartaal waarin …

René bij wijze van kwartaalaftrap (op 1 oktober) de 26km lange “Moenen” Devil’s Trail op de Utrechtse Heuvelrug liep. Op de foto René bij de EHBO na een onfortuinlijke val 500m voor de finish.

Judith B in het Belgische Voeren de tweede prijs (twee paar sokken) behaalde op het Nederlands Kampioenschap Barefoot Trailrunning op de 15km. Een strategische zet om in deze niche te duiken, er waren slechts vier Nederlandse dames (en geen Belgische) en een mooie gelegenheid om wat andere “barefoot” trailers te treffen.

Frank, Marnix, Tom E, Susanne en Willemijn zich naar Schoorl begaven om daar de Duinentrail te lopen. Geen NK trail meer dit jaar, maar nog steeds een erg mooie trailklassieker dicht bij huis. Het zand net wat muller, de duinen net wat hoger en steiler dan in onze eigen achtertuin. Beuken tegen de wind in op het strand deze keer en een sportmassage na afloop.

Foto 4

Alessia de 11,11km lange “Lucifer” Devil’s Trail liep in het Rijk van Nijmegen. Mooi weer, smalle bospaadjes, steile heuvels en als speciale beloning een hottub na de finish.

Tom E en Willemijn op trailtraining gingen in het mooie Ahrtal. Dit is een gebiedje vlak over de grens bij het Duitse plaatsje Altenahr. Een bijzonderheid hier is dat je ook allerlei leuke rotsgraatjes, goed voor het nodige klim- en klauterwerk, in je trailroutes kunt opnemen. De foto hiernaast bevat nog een subtiele hint voor degenen die dit “trailnieuws” nog niet gehoord hadden.

… wederom Judith B naar Havelte afreisde voor de RUNFORESTRUN Holtingerveld trail over de Drentse hei. Vanuit een schaapskooi gestart voerde de route geheel over onverharde paden, meestal single tracks, door bos, over zand, gras en hei. Prachtige vergezichten en een hunebed en heuveltje toe. Deze kleinschalige trails zijn een aanrader voor liefhebbers van natuur en zachte ondergrond.

René niet alleen de aftrap, maar ook de afsluiting van het trailkwartaal voor zijn rekening nam in het winters koude Belgische Maasmechelen. Hij liep hier de 30km lange Terhills trail in het verrassende landschap van een voormalig mijngebied aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen.

En, voor wie het nog gemist heeft en wel zin heeft in een longread, Tom E’s verhaal over zijn belevenissen tijdens de Ultra Tour Monte Rosa is eerder dit kwartaal gepubliceerd. Lees het hier.

Voor het komende kwartaal kijken we uit naar de volgende trails:

In het laatste weekend van januari en het eerste van februari zijn er zowel dicht bij huis als in de Ardennen mogelijkheden om te trailen:

Op zaterdag 27 januari kun je genieten van het legendarische ontbijt bij de Pierewaaitrail in IJmuiden en en passant ook nog even 5, 10 of 25km trailen door de Kennemerduinen. Wel zelf navigeren met GPS, want de route is niet gemarkeerd. Dit is een van de weinige gelegenheden om legaal voor zonsopkomst in het Nationale Park te trailen.

De liefhebbers van wat ruiger terrein met meer hoogtemeters kunnen in Houffalize (België) aan de bak bij de Xtrails. Er wordt zowel op zaterdag de 27e als op zondag de 28e gelopen. Inschrijving staat open voor diverse afstanden (van 10 t/m 50km).

Op 3 februari staat er voor het eerst een winterversie van de welbekende Trail des Fantômes op het programma. Men hoopt op een sneeuweditie! De afstand is 22km.

Als laatste evenement van het komend kwartaal staat op 24 maart weer ons traditionele teamtrail-weekend op het programma.