Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Nieuwe leden, vallen ze op, vallen ze mee, of vallen ze uit? We herkennen ze wel al een beetje, maar wie was ook weer wie?  Hier stellen ze zich voor. Ze staan ook in ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

Mijn naam is Frank en ik woon met mijn vrouw en twee dochters op het Ramplaankwartier. Ik heb een aantal jaar met Loopgroep 03 getraind maar dat raakte in het slop toen ik vier jaar geleden als zelfstandig fotograaf begon. Met veel enthousiasme heb ik mij op mijn werk gestort maar was bijna alleen nog maar daar mee bezig. Het bedrijf liep maar ik niet meer. Ik kwam erachter dat ik de ontspanning van het hollen in de natuur miste. Door het bos rennen en bijkomen van de inspanning terwijl je uitkijkt over de duinen. Oude bekenden weer terugzien en nieuwe mensen ontmoeten. Kopje thee op de parkeerplaats. Ik ben blij dat ik weer meedoe. Dit is mijn toko: www.franknagtegaalfotografie.nl

Mijn naam is Emy, ik ben 28 jaar en woon nu 4,5 jaar in Haarlem. Ik woon in de Leidsebuurt, wat voor mij echt de perfecte locatie is met de duinen aan de ene kant en de stad aan de andere. Op deze plekken besteed ik dan ook merendeel van mijn tijd. Tenminste als ik niet aan het werk of met mijn opleiding bezig ben. Ik werk bij Dopper, je weet wel, dat waterflesje met een missie! Ik ben werkzaam als Traffic Manager wat in een nutshell inhoud dat ik me bezig houd met het managen van alle werkzaamheden, timelines en deadlines voor alle projecten en campagnes binnen Dopper. Daarnaast volg ik de opleiding Project Management bij het ICM. Onwijs leuk allebei, maar langzaamaan ben ik aan het rondkijken voor een nieuwe uitdaging. Ik ben afgestudeerd als socioloog met een grote interesse in maatschappij en milieu. Dit is dan ook een van de dingen waar ik het liefst over praat (stop me gerust).

Ik ben nu een aantal jaren aan het hardlopen, maar het werd al gauw een sport voor ernaast met een goed excuus om weer even de duinen in te kunnen. Ik bleef een beetje rond die 5-6 km hangen. En omdat ik het toch wel erg leuk vind ben ik gestopt bij de sportschool en wilde ik naast volleybal gaan kijken of er wat meer uit hardlopen is te halen. Wat beter dan dit bij een gezellige loopgroep te gaan uitzoeken. Ik loop mee sinds februari, meestal op de maandag of dinsdag en/of zaterdag en heb al veel nieuwe technieken opgepikt. Ik doe in september mee aan de Dam tot Dam, dus moet nog wel even flink aan de bak!

Wat betreft vallen, 3 jaar geleden heb ik in volle enthousiasme met een groep vrienden in de kou meegedaan aan de Strong Viking Run, 19km met de gaafste obstakels. Hier kwam zeker veel vallen en opstaan bij kijken. Ik ben dit toen vrij ongetraind gaan doen, dat was een slecht idee (!) met het resultaat dat ik lang met een knieblessure heb rondgelopen. Desalniettemin, nu weer helemaal terug en zin om te trainen bij deze gezellige loopgroep, met allereerst de Grachtenloop in het vooruitzicht!

Ik ben Arnout. Ondertussen 4 jaar geleden ben ik verhuisd van Rotterdam naar Haarlem. Dat kwam met name vanwege de reistijd van mijn vriendin; elke dag op en neer van Rotterdam naar Haarlem waar zij sinds kort werkte, brak steeds meer op. Zelf werk ik al jaren bij Fugro in Leidschendam, een bedrijf dat met name bekend is vanwege het wereldwijd opererende offshore onderdeel.

Op land zijn we onder andere actief om op allerlei manieren het landschap in kaart te brengen, zoals met laserscanners en camera’s die onder een helicopter of vliegtuig gemonteerd worden. Op deze manier worden in een kort tijdsbestek miljoenen punten gemeten, zonder fysiek op de grond aanwezig te hoeven zijn, wat veiligheid ten goede komt en in minder bereikbare gebieden toch gegevens over het terrein oplevert.

Meten vanuit de lucht is leuk, ook al ben ik altijd meer bezig geweest met het verwerken van de meetgegevens dan met het meten zelf. Ik heb er menige reis door kunnen maken, met name binnen Europa, maar ook sommige krenten in de pap als Zuid-Afrika en Frans Polynesië.

Al dat gereis is leuk, maar is weinig bewegen en vaak eten in restaurants. En dan merk je dat het wel eens een goed idee is om te gaan sporten. Ik liep in die tijd wel eens hard, maar dat mocht geen naam hebben, en ben gaan zwemmen. Eerst baantjes trekken in het bad en door wat dingen die op mijn pad kwamen terecht gekomen in open water zwemmen. Ik train ondertussen nog altijd 2 tot 3x per week ’s ochtends bij een zwemvereniging in de buurt van mijn werk.

Waarom dan nu gaan hardlopen bij Loopgroep03? Als geboren Rotterdammer zag ik de marathon ieder jaar langskomen en dacht ik “dat ga ik dus nooit van mijn leven doen, waarom zou je een marathon wìllen lopen”? Als je vriendin dan gaat trainen voor een complete triathlon (nog nooit een kortere afstand gedaan, ondertussen al 2 Ironmans op haar naam), dan is het gezellig om mee te trainen. En zo liep ik ook opeens een halve marathon als een trainingsrondje en realiseerde ik me dat een hele marathon binnen bereik kwam. Wat er ook zou gebeuren, als ik een marathon zou lopen dan moest dat Rotterdam zijn. Wat een heerlijk gevoel was het om in 2017 onder de startvlag door te gaan, vol vertrouwen en zin. Na 35 km was looptechnisch het mooie er echt wel vanaf, maar boeien deed het me niet, ik zou hem toch wel uitlopen. Dat is tot nu toe de enige marathon die ik gedaan heb, want door blessures was de tijd erna vooral ploeteren en zoeken. Nu gaat dat eindelijk weer beter en wil ik meer afwisseling in mijn trainingstypes dan de gebruikelijke langzame of wat snellere duurloop. Op internet vond ik Loopgroep03 en de beschrijving sprak me aan; grotere groepen met een diversiteit aan achtergronden en doelen. Mijn doel is opbouwen naar een volgende marathon, waar en wanneer afhankelijk van hoe het gaat. Haast heeft het niet, lopen met een leuke groep mensen is namelijk ook al een doel op zich.

 

Ik ben Trees 72 jaar, ik heb een zoon en twee dochters.

En ik ben Marjolein (38), de jongste van de twee dochters. Ik woon in Haarlem samen met mijn man en twee kinderen. Sinds 4 jaar heb ik het geluk ook in mijn eigen stad te werken en wel bij de Provincie Noord-Holland als ICT adviseur.

T: Ik ben vrij laat, rond mijn 57e-58e, met hardlopen begonnen. Ik fietste en wandelde wel, maar had verder geen specifieke sportieve activiteiten. Mijn oudste dochter Laura liep in de jaren ’90 heel veel (tot marathons aan toe). Misschien heeft dat me toch wel een beetje geïnspireerd.

M: Omdat ik veel op kantoor zit, vind ik het belangrijk (en leuk) om veel te sporten. Op dit moment bestaat dat sporten uit Hardlopen en Crossfit. In 2007 ben ik begonnen met hardlopen, toen ik voor het eerst 5 km liep dacht ik dat dat wel het toppunt was, maar hetzelfde jaar liep ik nog de Damloop (vooral op wilskracht). De jaren daarna ben ik blijven lopen en gezien mijn ouders op latere leeftijd nog het hardloopvirus hebben gekregen, konden we ook regelmatig samenlopen.

T: Mijn eerste ‘echte’ loop was de Singelloop in Enschede in september 2005: 8 km. Daarna nog wat verder getraind en een keer de Vondelparkloop gedaan, en toen het ‘grote’ moment: de Dam tot Damloop in 2006. Sindsdien heb ik die bíjna ieder jaar gelopen, inmiddels totaal 11 keer.

M: In 2014 kreeg ik last van een hartritmestoornis en ben ik gestopt met hardlopen want ik durfde het niet meer. Begin 2018 heb ik besloten het weer volop te gaan proberen en me aan te sluiten bij een hardloopgroepje, dat ging wonderwel goed, uiteindelijk weer de Dam tot Damloop en de 7-heuvelenloop kunnen doen. Om het ritme een beetje vast te houden heb ik mij begin dit jaar bij Loopgroep03 aangesloten.

T: Mijn echtgenoot loopt ook, maar doet het de laatste tijd íetsje rustiger aan. Af en toe loop ik ook met mijn dochter Marjolein.

M: Ik ben heel trots dat mijn ouders op 72-jarige leeftijd ook nog veel hardlopen (ik kan ze vaak niet bijhouden), extra leuk dat mijn moeder zich nu ook aangesloten heeft bij de Loopgroep.

T: Geïnspireerd door Marjolein kwam ik op het idee eens een loopgroep te proberen, zo kwam ik bij 03 terecht in maart van dit jaar. Ik vind het tot nu toe erg leuk. Goed voor techniek en conditie én leuke mensen met wie je samenloopt. Ik hoop dat ik het hardlopen nog een poosje volhoud …volgens mijn huisarts is het zo ongeveer goed voor álles. Ik denk er wel eens over om één keer een halve marathon te lopen: als ik 16 km kan, dan misschien ook wel 21? Aan de andere kant, het is misschien toch nét een brug te ver. Tweede ambitie (misschien wat realistischer) is de Zevenheuvelenloop in het najaar. Maar zo niet, dan houd ik het, zolang dat lukt, bij de jaarlijkse Dam tot Damloop. Eigenlijk al best een aardige prestatie op mijn leeftijd.

Dit is Sem (8). Misschien heb je hem weleens gezien, koekjes etend op de parkeerplaats van de Tetterodehal op zaterdagochtend nadat hij zijn moeder (valexpert en enkelpatiënt Lianne E) fietsend had bijgestaan tijdens een training op de verharde paden door de duinen. Misschien was je getuige van zijn debuut in 03-shirt tijdens de kidsrun van de Lions Heuvelloop waarna ze samen de rest van de club aan stonden te moedigen op de T-splitsing. Die aanmoediging kreeg hij zelf tijdens de bloedhete Letterenloop waar een paar leden speciaal voor hem nog even waren gebleven tot de kidsrun. Gloeiend van trots liep hij zijn moeder daar volledig zoek, zo snel mogelijk naar de koelbox met ijsjes. Recent liep hij zijn allereerste rondje van 5km door de duinen (uiteraard weer met een Brinky na afloop), bij de Duin- en Kruidbergrun gaat hij proberen dit te herhalen. Er is (nog) geen jeugdgroep bij 03, maar dit toekomstige lid is alvast een plekje bij de loopgroep aan het veroveren. Leuk dat de mogelijkheid wordt geboden kinderen in te schrijven bij de door de club betaalde wedstrijden, bedankt daarvoor… en voor de koekjes en ijsjes.