Skip to main content
XS SM MD LG XL

Durham 2020: Get on board!

door Anouk

Get on board! Naar de stad van de Geordies, de fish & chips, de man van de thee en The Magpies; Newcastle upon Tyne. Mijn minicruise begon aan boord van de DFDS Seaways, waar je je geen moment verveelt. Je kunt een drankje drinken in één van de vier cafés, een filmpje pakken in de bioscoop of een gokje wagen in het casino. In Explorer’s kitchen kun je je letterlijk als een reiziger wanen door allerlei verschillende gerechten, van sushi tot pizza, taco’s of hamburgers, alles is er te eten.

Mocht je dan nog plek over hebben kun je helemaal losgaan in de ijsbar, met ijs en toppings naar keuze. ’s Avonds kun je genieten van de North Sea Band en zelfs nog een dansje wagen op de dansvloer. Zo vliegen de 16 uur die je aan boord doorbrengt voorbij! Je kan natuurlijk ook tijd doorbrengen in je ruime hut. Ik deelde mijn hut met vier anderen en we hadden een eigen douche en wc en uitzicht op zee. De volgende morgen kun je je tegoed doen aan het ontbijtbuffet, met een Engels ontbijt, croissants, yoghurt en vers fruit. Mijn tripje Newcastle begon met een volle buik!

Newcastle is een leuke stad met veel pubs, hippe restaurants, hoge bruggen en brede straten. Een stadswandeling bracht ons onder andere langs de 7 bruggen (waar we moesten duiken voor de vogelpoep van de Kittiwakes meeuw) het beeld van Earl Grey en het Baltic museum. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om van de Engelse keuken te genieten. Scones, sticky toffee pudding, Beef Wellington, Sunday Roast en natuurlijk een lekker Engels ontbijt. Daarnaast zijn er ook hele goede Indische restaurants te vinden.

Gedurende de hele dag zitten de pubs vol en hangt er een bierlucht op straat. Maar ’s avonds gaat het dan echt los. Dan komen de lokale bewoners naar buiten, inclusief hoge hakken en blote basten. De inwoners van Newcastle worden Geordies genoemd en hebben een sterk dialect. In Newcastle zijn genoeg woordenboeken te vinden om deze taal onder de knie te krijgen. Voor wie alvast wil oefenen: klik hier!

En voor wie daar ook nog een beeld bij wil krijgen heeft MTV een realityserie gemaakt, leuk om eens te kijken als voorbereiding (kleding inspiratie etc): klik hier! Mijn tijd in Newcastle was iets minder heftig dan in deze serie, maar het uitgaansleven in Newcastle is zeker bruisend! Voor wie de volgend dag nog een halve marathon wil rennen, kun je ook gewoon een lekker biertje doen in één van de vele pubs.

“So howay, let’s gan noo”