Skip to main content
XS SM MD LG XL

Start

Nieuwe leden, We❤️U! Verwelkomen jullie van harte, want zonder nieuwe leden kunnen we niet. We willen jullie graag leren kennen, dus fantastisch dat jullie je hier voorstellen. Jullie staan vanaf nu ook in ons vrijwel helemaal complete smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

Ik ben Maarten, 45 jaar oud en inmiddels 13 jaar geleden richting Haarlem verhuisd. Nu woon ik met mijn zoon Pieter en mijn 2 dochters Fiene en Milou in het Garenkokerkwartier. Ik ben werkzaam bij VodafoneZiggo in Utrecht op de afdeling wholesale als partner-manager. Ik ben contactpersoon voor andere telecompartijen als ze toegang willen tot ons netwerk.

Ik hardloop al een behoorlijke tijd maar, uitgezonderd de beginperiode 25 jaar geleden, niet met een groep. Meestal liep ik ook 1 of 2 wedstrijdjes per jaar als stok achter de deur om fit te blijven. Maar de laatste 3-4 jaar train ik intensiever waardoor de resultaten van die wedstrijdjes behoorlijk zijn verbeterd. Ook al vind ik het heerlijk om alleen in de Kennemmerduinen met muziek op te trainen, merk ik dat ik meer afwisseling nodig heb en denk ik ook dat ik me nog verder kan verbeteren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een loopgroep om samen mee te trainen. Via internet kwam ik bij ’03 terecht en na een keertje mee trainen wist ik het al snel. Een leuke en gezellige groep mensen en veel trainingsaanbod op verschillende niveaus. Mij zul je meestal zien op maandag of dinsdag en soms ook op zaterdag.

Hoi ik ben Nicolette, geboren en getogen in Rotterdam, in 2014 verhuisd naar Amerika en ongeveer 3 weken geleden ‘geland’ in Haarlem! Getrouwd met Thijs en moeder van Sophie, 18 jaar en Floor, 16 jaar. Waarom Haarlem? Als je de keuze hebt om ergens opnieuw te beginnen, kies je gewoon voor de leukste stad van Nederland, logisch toch? En dicht bij het strand wonen is voor ons echt een cadeautje!

Waarom lopen bij ‘03? Ik heb lange tijd niet gelopen en was vroeger ook aangesloten bij een hardloopvereniging. Voor mij daarom een logische gedachte om op zoek te gaan naar een loopclub. Ook om snel mensen te ontmoeten in de voor mij onbekende nieuwe woonplaats. Daarbij waren de locatie waar gerend wordt en ervaring van de trainers doorslaggevend. Ik ben na een paar keer rennen al erg blij met deze club mensen. Zowel op sportief als sociaal gebied een hele goeie keuze!

Even voorstellen: Onno B. Ik ben 45 jaar, geboren en getogen Amsterdammer en ben twee jaar geleden in Haarlem komen wonen met mijn partner Ivet en twee kinderen van 12 en 14. De overgang van het steeds hipper en drukker wordende Amsterdam Oud West naar het zeer rustige Ramplaankwartier is heel groot, in positieve zin.

We genieten met volle teugen van de natuur en de hardlooptrainingen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ivet loopt al wat langer bij de loopgroep en het is mede door haar enthousiasme dat ik me voor de zomervakantie ook heb ingeschreven. Mijn vaste loopmoment is op donderdagochtend en ik hoop daarnaast regelmatig op zaterdag, maandag of dinsdag aan te haken. Maar je kan me ook op andere momenten hardlopend of wandelen tegenkomen in Middenduin.

Als fanatiek toetsenist in een reggae-bandje Hedgehog’s Garden deed ik vorig jaar mee aan de Haarlemse Popscene, een serie optredens in de muziek-cafe’s van Haarlem met een spetterend slot in het Patronaat. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om publiek te werven voor ons komende optreden bij Brexit aan zee op 31 oktober in Wijk aan Zee (www.brexitaanzee.nl).

Zo ben ik in korte tijd in muzikaal en sportief opzicht gesetteld in Haarlem. Op professioneel vlak ben ik bezig met een carrièreswitch naar audiotechniek en muziekproductie. Ik kom graag in contact met mensen die mij op dat gebied wegwijs kunnen maken in Haarlem en omstreken.

Even inhakend op het thema van deze nieuwsbrief: onderschat Nederland niet. Afgelopen jaar wandelde ik het Maarten van Rossumpad, een lange afstandsroute van 285 km van Den Bosch naar Steenwijk. Een onverwacht mooi en gevarieerd avontuur.

Ik vind ’03 een beregezellige loopgroep en ik kijk uit naar veel mooie brunches, loopjes en trainingen!

Ik ben Ingrid, ben 49 jaar, heb een dochter van 13, een zoon van 15 en werk bij HVC, een afvalverwerking- en energiebedrijf, als Financieel Directeur. Ik loop al heel lang ´hard´ met verschillende hardloopmaatjes en probeer jaarlijks een halve marathon te lopen. Egmond is bij mij favoriet.

Ik merkte dat het steeds moeilijker werd om rond de 2 uur een halve marathon te lopen en werd door een andere loper gewezen op het meedoen met een loopgroep om intervaltrainingen te doen waarmee ik mijn conditie beter op peil zou kunnen houden.

Sinds januari doe ik mee met trainingen van Loopgroep03, op verschillende dagen. Ik probeer meerdere keren per week te lopen maar dit lukt niet altijd doordat ik ook graag tijd besteed aan mijn kinderen, vrienden, werk, studie en moestuin (tuintje naast de moestuin van Judith en Maarten). Ik vind het gezellig om met een grote groep samen te lopen en de trainers geven op een prettige wijze afwisselende, uitdagende, trainingen. Dit jaar liep ik in maart voor de eerste keer de halve marathon van Zandvoort. Het aantal trainingen met Loopgroep03 was toen echter nog beperkt en als gevolg van een duw door een snellere loper bij de rotonde viel ik hard op mijn knie, wel de halve marathon uitgelopen, in 2 uur 23 minuten.

De eerstvolgende loop is voor mij de Dam tot Dam loop met collega’s en ik probeer daarna de halve marathon van Haarlem met Loopgroep03 te doen.

Ze stelden zich al voor in de vorige nieuwsbrief, maar er ging iets mis met de tekst. Dus hierbij nogmaals het duo-interview met Trees en Marjolein.

T: Ik ben Trees 72 jaar, ik heb een zoon en twee dochters.

M: En ik ben Marjolein (38), de jongste van de twee dochters. Ik woon in Haarlem samen met mijn man en twee kinderen. Sinds 4 jaar heb ik het geluk ook in mijn eigen stad te werken en wel bij de Provincie Noord-Holland als ICT adviseur.

T: Ik ben vrij laat, rond mijn 57e-58e, met hardlopen begonnen. Ik fietste en wandelde wel, maar had verder geen specifieke sportieve activiteiten. Mijn oudste dochter Laura liep in de jaren ’90 heel veel (tot marathons aan toe). Misschien heeft dat me toch wel een beetje geïnspireerd.

M: Omdat ik veel op kantoor zit, vind ik het belangrijk (en leuk) om veel te sporten. Op dit moment bestaat dat sporten uit Hardlopen en Crossfit. In 2007 ben ik begonnen met hardlopen, toen ik voor het eerst 5 km liep dacht ik dat dat wel het toppunt was, maar hetzelfde jaar liep ik nog de Damloop (vooral op wilskracht). De jaren daarna ben ik blijven lopen en gezien mijn ouders op latere leeftijd nog het hardloopvirus hebben gekregen, konden we ook regelmatig samenlopen.

T: Mijn eerste ‘echte’ loop was de Singelloop in Enschede in september 2005: 8 km. Daarna nog wat verder getraind en een keer de Vondelparkloop gedaan, en toen het ‘grote’ moment: de Dam tot Damloop in 2006. Sindsdien heb ik die bíjna ieder jaar gelopen, inmiddels totaal 11 keer.

M: In 2014 kreeg ik last van een hartritmestoornis en ben ik gestopt met hardlopen want ik durfde het niet meer. Begin 2018 heb ik besloten het weer volop te gaan proberen en me aan te sluiten bij een hardloopgroepje, dat ging wonderwel goed, uiteindelijk weer de Dam tot Damloop en de 7-heuvelenloop kunnen doen. Om het ritme een beetje vast te houden heb ik mij begin dit jaar bij Loopgroep03 aangesloten.

T: Mijn echtgenoot loopt ook, maar doet het de laatste tijd íetsje rustiger aan. Af en toe loop ik ook met mijn dochter Marjolein.

M: Ik ben heel trots dat mijn ouders op 72-jarige leeftijd ook nog veel hardlopen (ik kan ze vaak niet bijhouden), extra leuk dat mijn moeder zich nu ook aangesloten heeft bij de Loopgroep.

T: Geïnspireerd door Marjolein kwam ik op het idee eens een loopgroep te proberen, zo kwam ik bij 03 terecht in maart van dit jaar. Ik vind het tot nu toe erg leuk. Goed voor techniek en conditie én leuke mensen met wie je samenloopt. Ik hoop dat ik het hardlopen nog een poosje volhoud …volgens mijn huisarts is het zo ongeveer goed voor álles. Ik denk er wel eens over om één keer een halve marathon te lopen: als ik 16 km kan, dan misschien ook wel 21? Aan de andere kant, het is misschien toch nét een brug te ver. Tweede ambitie (misschien wat realistischer) is de 7-heuvelenloop in het najaar. Maar zo niet, dan houd ik het, zolang dat lukt, bij de jaarlijkse Dam tot Damloop. Eigenlijk al best een aardige prestatie op mijn leeftijd.

Hallo, ik ben Letty en woon sinds twee maanden in Overveen. Samen met partner Ted en hond Lola. Ted heeft hier het grootste deel van zijn leven gewoond. Voor mij is het nieuw. Na 25 jaar Amsterdam geniet ik enorm van de mooie en groene omgeving, het strand en de duinen. Ik heb hier het gevoel altijd op vakantie te zijn.

Sinds ruim een jaar werk ik bij de gemeente Zaanstad, waar ik me als communicatieadviseur bezighoud met de Omgevingswet. Ik werk onder meer samen met een aantal collega’s aan de Omgevingsvisie. Dat vind ik heel spannend; om na te denken over hoe de stad in de toekomst vorm krijgt en hoe je alle opgaven, van het bouwen van meer woningen, de klimaatdoelstellingen tot en met economische ontwikkeling en kansen voor iedereen en een gezond en veilig leefklimaat, met elkaar verbindt. Die fascinatie voor de stad in zijn algemeenheid is wel een rode draad door mijn carrière. Voor ik bij Zaanstad kwam heb ik 17 jaar als zzp-er gewerkt, veel voor woningcorporaties en gemeentes. Ik schreef ook als journalist artikelen over stedelijke ontwikkeling. Die fascinatie voor steden, gecombineerd met een voorliefde voor Latijns-Amerika leidde er in 2013 toe dat ik weer ben gaan studeren: een master Latijns-Amerika studies. Een spannende tijd met onderzoeken in Medellín en later Buenos Aires. Ik ben afgestudeerd bij Christien. En zo is het cirkeltje met de loopgroep weer rond. Christien en Jaap zijn inmiddels goede vrienden en via hen hoor ik al een paar jaar hoe leuk de loopgroep is.

Lopen doe ik al langer, eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. Ik was altijd een echte sololoper, maar nu dan toch een loopgroep. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en je conditie gaat er ook echt snel op vooruit, heb ik al gemerkt. Vooral de zaterdagochtendtraining vind ik leuk. Dat is een heerlijk begin van het weekend. Daarnaast ben ik ook op maandag al een paar keer mee geweest en één keer op donderdag. Na een paar maanden veel klussen in ons nieuwe huis, was er voor lopen niet zoveel tijd meer. Ik hoop dat ik snel weer een beetje op mijn oude niveau zit en fit ben voor de Dam tot Damloop. Eigenlijk ben ik niet zo’n echte wedstijdloper. Mijn partner – die vroeger zelf marathons liep, maar door blessures is overgestapt op het fietsen – bleef echter maar zeuren dat ik toch een keer een halve marathon moest lopen. Gewoon, omdat ik dat echt wel zou kunnen, volgens hem. Nou goed, in 2017 is het er dan van gekomen en heb ik er maar meteen drie gelopen (Egmond, Haarlem en Terschelling). Toen was ik er wel even klaar mee. Maar wie weet, misschien gaat het wel weer kriebelen. Durham volgend jaar lijkt me wel erg leuk…