Skip to main content
XS SM MD LG XL

 

Stichting Monimbó

Hoe kan het dat een land als Nicaragua, dat zo mooi is en in potentie zo rijk, zo weinig kansen biedt aan veel van haar bewoners? Daar probeert Stichting Monimbó wat aan doen, door jonge mensen een veilig thuis te bieden, goede opleidingen mogelijk te maken en laagdrempelige microkredieten aan te bieden. Dit doen zij samen met betrouwbare lokale organisaties die weten wat er speelt.

Nu hulp nodig

Als gevolg van de politieke problemen in Nicaragua en nu ook nog corona trekken steeds meer hulporganisaties zich terug. Hierdoor moet het opvangcentrum ‘Inhijambia’ personeel gaan ontslaan. Een deel van het personeel komt zelf uit de doelgroep en zij dreigt nu weer teruggeworpen te worden in de armoede en ellende. Een extra reden voor ons om de Nica03Run te organiseren!

Donaties en sponsorgeld

Goed om te weten: 100% van de donaties aan Stichting Monimbó komt ten goede aan de projecten. Er gaat geen geld verloren aan onkosten of salarissen. Ook 100% van het inschrijfgeld en het sponsorgeld dat we ophalen met de Nica03Run gaat direct naar Stichting Monimbó.

Wat houdt de Nica03Run in?

Nicaragua is een prachtig land, met schitterende meren, hoge bergen en vulkanen. Dat hebben we hier in de Kennemerduinen ook! Nou ja, geen vulkanen, maar wel schitterende meren en (best wel) hoge bergen. Daarom gaan we Nicaragua naar Nederland halen en dat biedt iedereen de kans om nu toch – geheel corona-proof – een beetje op reis te gaan. Speciaal voor de Nica03Run hebben we verschillende routes in de duinen en in de stad op een rij gezet. Van zaterdag 13 t/m zondag 28 maart kun je deze routes lopen. Als je mee wilt lopen, schrijf je dan in en ontvang ook nog eens allerlei leuke extra’s. De kosten om de reis te maken bedragen 500 Cordoba per persoon, dat is de valuta van Nicaragua en staat gelijk aan ongeveer 12 euro. Als je geen lid bent van Loopgroep03 betaal je 15 euro. Vervolgens kun je zelf ook nog sponsors gaan zoeken om meer geld op te halen voor Stichting Monimbó, maar alleen als je dat wilt, het hoeft niet.

Meer informatie

Heb je na het lezen van de informatie op deze site nog vragen of opmerkingen over de Nica03Run?
Mail dan naar nica03run@gmail.com.