Skip to main content
XS SM MD LG XL

Nica03Run van zaterdag 13 t/m zondag 28 maart 2021

***Helaas, de laatste loopdag is voorbij***

De organisatie van de Nica03Run en natuurlijk Stichting Monimbó bedanken alle deelnemers en sponsoren heel hartelijk voor hun bijdrage! 

Opgehaald voor Stichting Monimbó

*** 8.650 euro ***
De ruim 60 lopers van de Nica03Run hebben de laatste twee weken van maart ontzettend hun best gedaan. Er is in totaal maar liefst 2376 kilometers gerend en daarbij zijn 40.925 hoogtemeters gemaakt. Nog belangrijker natuurlijk: de actie is veel succesvoller geworden dan we hadden durven dromen. Met het inschrijfgeld en de sponsoring hebben we met elkaar het enorme bedrag van 8.650 euro opgehaald! Zaterdag 3 april is dit bedrag in de vorm van een cheque overhandigd aan het bestuur van Stichting Monimbó. In overleg met het opvanghuis zoekt het bestuur naar een goede bestemming is van onze donatie. Zodra er meer bekend is over de bestemming van de donatie dan melden we dit.

Terugblik

Tijdens de run werden door de deelnemers steeds weer nieuwe uitdagingen bedacht om nog meer geld op te halen voor de stichting. Zo werd men o.a. uitgedaagd om de daadwerkelijke hoogte van de San Cristobal te beklimmen, de hoogste vulkaan van Nicaragua. Dit werd gerealiseerd door maar liefst 60 keer achter elkaar de Brederodeberg op te rennen. In de laatste week werd een finale bedacht: loop de daadwerkelijke omtrek van Lago Cocibolca. Daarvoor zou er maar liefst 230 keer om het Vogelmeer gerend moeten worden. Dit leek een welhaast onmogelijke uitdaging. De lopers werden gedurende die week zo enthousiast, dat het Vogelmeer uiteindelijk zelfs 500 keer is gerond. 

Gelopen kilometers en hoogtemeters

Dit zijn de vaste km’s en hoogtemeters die horen bij de specifieke Nica03Run routes. Hierbij zijn ook de gelopen routes van niet-Stravaleden opgenomen doordat zij hun route hebben gemeld in de Niaca03Run-app.

*** 2.376 route km’s | 40.925 route hoogtemeters ***

 

Top 5 lopers | Sponsorgeld

In onderstaand overzicht van het sponsorgeld zitten ook alle rondes om het meer verdeeld op basis van gelopen moment en aantal.

1.Willemijn J878,95 euro
2.Susanne B823,12 euro
3.Judith B491,62 euro
4.Maarten F436,87 euro
5.Frank vd L417,03 euro

 

 

Bijzondere vermeldingen

 • Martine B en Susanne B | Zij hebben de spits afgebeten van de Nica03Run door zaterdag om 7:00 uur te starten met de beklimming van de San Cristobal en dit ook nog eens 24x te doen! Susanne heeft hiermee van haar werkgever (De Vos Verzuimbeheer) 252 euro binnengehaald!
 • Maarten F heeft dinsdagavond een uur lang de bonusroute op de atletiekbaan gelopen. In aanloop op deze uitdaging heeft hij met veel mensen een bedrag per ronde afgesproken. Uiteindelijk heeft hij 30 rondes gelopen en hiermee 350 euro opgehaald!
 • De eerste euro vanuit de snoeppot is binnen! Op de snoeppotten staat namelijk informatie over de Nica03Run met een QR-code om te sponsoren als je niet meeloopt, maar wel een snoepje wil.
 • Donderdag 18 maart hebben we de 50e inschrijving binnen!
 • Vrijdag 19 maart heeft er opnieuw een (letterlijk) hoogtepunt plaatsgevonden binnen de Nica03Run:  Florien, Willemijn en Marnix hebben de hoogte van de San Cristobal bedwongen (1745m) door maar liefst 60 x de Brederodeberg te beklimmen. Een afstand van meer dan 45 kilometer en dat binnen 6,5 uur! Een ongekende en nog niet geëvenaarde prestatie! Hulde!! Samen met alle supportlopers is hiermee 355 euro opgehaald.
 • Zaterdag 20 maart: Mark rent maar liefst 40 keer de San Cristobal op, naar beneden liep hij via de trap. In de afdaling zat nog een hobbeltje en maakte hij ook nog wat hoogtemeters. Totaal heeft hij bijna 39 kilometer gelopen met 1532 hoogtemeters, geweldig! De zusjes Boer krijgen er ook niet genoeg van. Gisteren liep Judith 15 keer de San Cristobal op, vandaag deed Susanne hetzelfde. Knap! En Judith werd vandaag alweer gespot op de Vulkanenroute met Annelies.
 • Vanuit het bestuur en de leden van Loopgroep 03 is 303 euro gedoneerd voor de Nica03Run!
 • We hebben een nieuwe challenge: 230 rondes om Lago de Nicaragua! Hierbij is 500 euro sponsorgeld te verdienen. Met dank aan Durk-Jan en Naaipatronen.nl! Lees meer hierover op de aparte pagina.
 • Sander heeft afgelopen weekend een uitdaging gesponsord waarbij de San Cristobal binnen de 2 minuten beklommen moest worden. Voor elke seconde sneller dan 2 minuten heeft de snelste heer en snelste dame 2 euro sponsorgeld gekregen. Raymond liep het Stravasegment Met de paarden omhoog in 1:15 en Lianne liep vanuit haar vulkanenroute 1:47. Mooi gedaan!
 • Voor komend weekend word iedereen opnieuw uitgedaagd door Sander om de San Cristobal binnen de 2 minuten te beklimmen. Voor elke seconde sneller dan 2 minuten krijgt de snelste heer en snelste dame nu 1 euro sponsorgeld. Maar dan wel het juiste parcours! Dus starten aan het begin van het pad en klokken bij het groene bord. Dit is route 2. Wie gaat de uitdaging aan?
  • Snelste man: MarK 1:39 (Eigenlijk 21 euro, maar er was geen tijd was voor een vrouwelijke loopster dus heeft SanderA de sponsorbijdrage voor MarK verdubbeld! Hij heeft dus 42 euro hiermee verdient!)
   • 2e TomE 1:46
   • 3e Marnix 1:51
   • 4e Frank 1:55
  • Helaas is er  geen dame die een tijd heeft neergezet.
 • En nog een uitdaging voor komend weekend, maar dan bij Lago Cocibolca. Zowel de man als de vrouw die de Ronde om het meer het snelst loopt verdient 15 euro sponsorgeld van Tom E. Dit is route 4. Deel je tijd en kijk of je de snelste bent!
  • Snelste man: Sander 6:52 (15 euro)
  • Snelste vrouw: Anouk 8:09 (15 euro)
   • 2e vrouw: Lianne 9:23
 • Minke heeft voor de loper die zondag de meeste rondes om het meer maakt een massage beschikbaar gesteld.
  • Tot op het laatste moment leek de massage naar Sander te gaan (15 rondes). Maar Frank ging eind van de middag nog een keer naar het meer ging en daar 2 rondes liep heeft hij de meeste rondes (16). Frank had onbewust de meeste rondes gelopen en gaf vervolgens zijn massage aan Willemijn, de initiator van de actie. Wat een lief gebaar!
 • Rob, Frank en Arno hebben zondagmiddag de laatste 9 rondes om het meer gelopen zodat we precies op 500 rondes zijn uitgekomen! Bedankt mannen!
 • Willemijn is per gelopen setje van routes gesponsord. Vulkanenroute, Vulkaanbeklimming, Merenroute, Ronde om het meer en Marktroute brachten gezamenlijk 60 euro op. Uiteindelijk heeft ze dit 4 keer gelopen en hiermee 240 euro sponsorgeld ontvangen van De Kaasrijper.
 • Afgelopen zaterdag hebben MarK, Rick en NielsJ alle 5 de routes aan elkaar geknoopt. Hierbij hebben zij zich steeds aan het originele startpunt gehouden. Zo kwamen ze uit op een route van 50.2 km! Knap gedaan mannen! Onderweg zat natuurlijk ook de ronde om het meer en hiermee hebben ze ieder toch ook een ronde hieraan bijgedragen

 

Totaal gelopen routes

Overzicht van de gelopen kilometers en hoogtemeters

Dagelijks plaatsen we hier om 21:30 uur een nieuw overzicht. In het overzicht vind je de kilometers en hoogtemeters die gelopen zijn met Nica03Run routes en die we op Strava hebben gevonden of die in de app van de Nica03Run zijn geplaatst. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de afstanden van Strava en de afstanden van enkel de routes.

 • Route km’s en hm’s zijn: de vaste km’s en hoogtemeters die horen bij de specifieke Nica03Run routes. Hierbij zijn ook de gelopen routes van niet-Stravaleden opgenomen doordat zij hun route hebben gemeld in de Niaca03Run-app.
 • Strava km’s en hm’s zijnalle gelopen km’s en hoogtemeters gekoppeld aan een Nica03Run route die te vinden is op Strava.  Dus inclusief km’s en hm’s voor en na de Nica03Run route.
Eindoverzicht t/m zondagavond 28 maart 21:00 uur
Dagklassement van zondagavond 28 maart
Dagklassement van zaterdagavond 27 maart
Overzicht t/m zaterdagavond 27 maart 21:00 uur
Dagklassement van vrijdagavond 26 maart
Overzicht t/m vrijdagavond 26 maart 21:00 uur
Dagklassement van donderdagavond 25 maart
Overzicht t/m donderdagavond 25 maart 21:00 uur
Dagklassement van woensdagavond 24 maart
Overzicht t/m woensdagavond 24 maart 21:00 uur
Dagklassement van dinsdagavond 23 maart
Overzicht t/m dinsdagavond 23 maart 21:00 uur
Dagklassement van maandagavond 22 maart
Overzicht t/m maandagavond 22 maart 21:00 uur
Dagklassement van zondagavond 21 maart
Overzicht t/m zondagavond 21 maart 21:00 uur
Dagklassement van zaterdagavond 20 maart
Overzicht t/m zaterdagavond 20 maart 21:00 uur
Dagklassement van vrijdagavond 19 maart
Overzicht t/m vrijdagavond 19 maart 21:00 uur
Dagklassement van donderdagavond 18 maart
Overzicht t/m donderdagavond 18 maart 21:00 uur
Dagklassement van woensdagavond 17 maart
Overzicht t/m woensdagavond 17 maart 21:00 uur
Overzicht t/m dinsdagavond 16 maart 21:00 uur
Overzicht t/m maandagavond 15 maart 21:00 uur
Overzicht t/m zondagavond 14 maart 21:00 uur